Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
F01: závada automat (záhada)
F01: závada automat (záhada)
Jen zkouším, zda se někdo nesetkal s podobnou závadou, než se mně podaří dohodnout origo diagnostiku:
F01, 730d, převodovka 6HP26:
PŘED nastartováním a rozjezdem (po zapnutí 2. polohy klíčku) oznámena porucha převodovky (motor v klidu!!!). Vždy jen na studeném autě, ne pokaždé... Rozjezd na nouzový režim (3.rychlostní stupeň, zařazení bez regulace tlaku - škubnutí). Po pár metrech závada zmizí. Objeví se zase až při startu studeného auta (ne vždy).
"Lepší" diagnostika v servise na převodovky nic nenačetla....
Předpokládám nějaká softwarová závada, nebo nějaká jiná jednotka???
Nesetkal se s tím někdo? Rady typu "zajeď na origo diagnostiku" nepotřebuji, to vím, bude snad příští týden.
F01, 730d, převodovka 6HP26:
PŘED nastartováním a rozjezdem (po zapnutí 2. polohy klíčku) oznámena porucha převodovky (motor v klidu!!!). Vždy jen na studeném autě, ne pokaždé... Rozjezd na nouzový režim (3.rychlostní stupeň, zařazení bez regulace tlaku - škubnutí). Po pár metrech závada zmizí. Objeví se zase až při startu studeného auta (ne vždy).
"Lepší" diagnostika v servise na převodovky nic nenačetla....
Předpokládám nějaká softwarová závada, nebo nějaká jiná jednotka???
Nesetkal se s tím někdo? Rady typu "zajeď na origo diagnostiku" nepotřebuji, to vím, bude snad příští týden.
Re: F01: závada automat (záhada)
Tipuji spíše mechanickou závadu.
Snejk/JaraX (nyní na dovolené), nejspíše tipuji netlakuje nějaké těsnění u mechatroniku. Další možností je zf pakra, tu převodovku 6hp26 tady má hromada lidí v e65, shodit vanu, vyměnit olej, vyměnit průchodku mechatroniku + další těsnění + je tam super konektor řídící mechatronik který může mít přechodový problém. Mohlo by to pomoct. Pohledej tady na fóru.
Snejk/JaraX (nyní na dovolené), nejspíše tipuji netlakuje nějaké těsnění u mechatroniku. Další možností je zf pakra, tu převodovku 6hp26 tady má hromada lidí v e65, shodit vanu, vyměnit olej, vyměnit průchodku mechatroniku + další těsnění + je tam super konektor řídící mechatronik který může mít přechodový problém. Mohlo by to pomoct. Pohledej tady na fóru.
Jak píše pGb, jeden kluk u kamaráda v servisu měl podobný problém a pomohla mu výměna oleje a těch těsnění kolem. Nevím, kde si to nechal dělat.
Díky kluci za rady...
Každopádně, dekl byl sundanej, mechatronik venku (mechanik předpokládal obvyklou závadu - takovej plastovej čtvereček prý rád praská a pak to saje falešný vzduch) ale vše OK. Olej co vytekl se už nevracel, dával se nový, takže částečná výměna, výměna s proplachem byla totiž cca před 5tis. km.
Ta těsnění, to by snad mechanik věděl. Tvrdí, že je nej expert na automaty v Brně, dělá to fakt poctivě a asi tomu fakt rozumí (můj dojem).
Každopádně nejlepší bude asi, když na to koukne Pakra. Přeci jen dělaj jen ZF...
Každopádně, dekl byl sundanej, mechatronik venku (mechanik předpokládal obvyklou závadu - takovej plastovej čtvereček prý rád praská a pak to saje falešný vzduch) ale vše OK. Olej co vytekl se už nevracel, dával se nový, takže částečná výměna, výměna s proplachem byla totiž cca před 5tis. km.
Ta těsnění, to by snad mechanik věděl. Tvrdí, že je nej expert na automaty v Brně, dělá to fakt poctivě a asi tomu fakt rozumí (můj dojem).
Každopádně nejlepší bude asi, když na to koukne Pakra. Přeci jen dělaj jen ZF...
Nebyl to doufam Vrba v tom Brne? Tam o profesionalite dost pochybuju, ale rad rika, ze je nejlepsi. Dokonce si troufam rict, ze je to hajzl. Kdyz nebyl daleko od facky, tak zbabele utekl a klice nechal v dilne na vesaku aby me je dal nekdo jinej.
F01 ma 8hp70 ne? No a jestli nekdo o sobe rika, ze je nejlepsi... On bude asi pekna diagnoza...
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
kazdopadne by ti na to spis mel kouknout nekdo s bmw diagnostikou protoze kdyz to vyhodi chybu tak ta musi taky nekde bejt ulozena a musi tam taky bejt napsany co tomu je. ono abys zbytecne nehledal problem tam kde neni, to ze je prevodovka v nouzaku neznamena ze ji neco je... staci abys strcil klicky a ona mela nejake spozdeni telegramu s gws nebo dde nebo tak a uz je otravna. takze bch radsi prvni jel za nekym kdo tomu rozumi a ne jen dela ze tomu rozumi, rozumis mi 

-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
to az ty novejsi, ty starsi maj 6hpmr_nitroz píše:F01 ma 8hp70 ne? No a jestli nekdo o sobe rika, ze je nejlepsi... On bude asi pekna diagnoza...
Hned na začátku jsem psal, že musím na origo diagnostiku. Chvilku to trvá...Snejk píše:kazdopadne by ti na to spis mel kouknout nekdo s bmw diagnostikou protoze kdyz to vyhodi chybu tak ta musi taky nekde bejt ulozena a musi tam taky bejt napsany co tomu je. ono abys zbytecne nehledal problem tam kde neni, to ze je prevodovka v nouzaku neznamena ze ji neco je... staci abys strcil klicky a ona mela nejake spozdeni telegramu s gws nebo dde nebo tak a uz je otravna. takze bch radsi prvni jel za nekym kdo tomu rozumi a ne jen dela ze tomu rozumi, rozumis mi
Mechanik mně sepsal postup diagnostiky a co je třeba. Sám říkal, že to vůbec nemusí být problém převodovky. Rozumíš mi?

Vrba ne, toho neznám.horan píše:Nebyl to doufam Vrba v tom Brne? Tam o profesionalite dost pochybuju, ale rad rika, ze je nejlepsi. Dokonce si troufam rict, ze je to hajzl. Kdyz nebyl daleko od facky, tak zbabele utekl a klice nechal v dilne na vesaku aby me je dal nekdo jinej.
Borec dělá automaty 40let, má trochu jinej přístup, než Blučina a Kapsh, kteří maj jen obrovskej kšeft a dělaj z lidí blbce

Už jsem s automatama něco zažil....
Cau, mel jsem to stejny a byl to mechatronic. Vadne cidlo rychlosti turbiny. Nejde vymenit samostatne. Uvidis na testru, chba je 400626.