Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
bmw e39 530d - špatné starty za tepla
bmw e39 530d - špatné starty za tepla
Ahoj, potřeboval bych poradit ohledně teplých startů.
Za studena motor chytně v pohodě (2-3s), ale po delší jízdě kdy je zahřátý, tak chytne až na potřetí. Zkoušel jsem ho i dlouho točit po zahřátí zda se nakonec napoprvé chytně, ale marně. Zhruba na ten třetí pokus chytne opět, jako by byl studený.
Dočetl jsem se, že by to mohlo být , čerpadlo (to co je pod řidičem?), či vtřiky, nějaké čídlo teploty (525tds)
žhavící svíčky byly nedávno všechny měněny.
řešil a vyřešil někdo tenhle problém?
Pokud zde toto téma někde je, tak mě prosím nasměrujte a tohle smažeme.
díky,
Jirka
Za studena motor chytně v pohodě (2-3s), ale po delší jízdě kdy je zahřátý, tak chytne až na potřetí. Zkoušel jsem ho i dlouho točit po zahřátí zda se nakonec napoprvé chytně, ale marně. Zhruba na ten třetí pokus chytne opět, jako by byl studený.
Dočetl jsem se, že by to mohlo být , čerpadlo (to co je pod řidičem?), či vtřiky, nějaké čídlo teploty (525tds)
žhavící svíčky byly nedávno všechny měněny.
řešil a vyřešil někdo tenhle problém?
Pokud zde toto téma někde je, tak mě prosím nasměrujte a tohle smažeme.
díky,
Jirka
Re: bmw e39 530d - špatné starty za tepla
díky, to mi mechoš taky říkal do telefonu, že to můžou dělat vtřiky a že vyzkouší přes ty baňky. Teď před chvíli jsem mu to tam nechával, vstříkama to prý nebude. Ono to zahřáte na potřetí nastartuje uplně normálně (několikrát za sebou). Asi bude někdě chyby v eletrice. Vyhazuje to chybu na sběrníci (k24?) a nejde se připojit ke všem jednotkám. No jsem na to zvědavej:), je to ve Vinoři u pana Kotrbáčka.
Tipuji to na 95% na vadný snímač polohy vačkového hřídele, jehož závada se takhle po zahřátí při startech projevuje. Zkus jej v okamžiku, kdy to takhle blbne vytáhnout a strčit do studené vody nebo jej jinak ochladit, pak jej vrátit zpět a znovu nastartovat. Anebo jej rovnou vyměň.
díky za tip, zavolám mechanikovi a řeknu mu ať to zkusí, případně rovnou vymění.
Ale prdlajs tohle dělá čidlo na klikovce a né na vačce.
Měnil jsem ho už dvakrát,tak to vím.
Měnil jsem ho už dvakrát,tak to vím.
Co vím, tak v drtivé většině případů se naopak jednalo o čidlo vačky. Ovšem může to být i čidlem kliky, to nikdo nevylučuje.
Však ať to vyzkouší jak jsem mu to popsal a uvidí
Však ať to vyzkouší jak jsem mu to popsal a uvidí
vyzkoušíme, díky. Tohle by měla ukázat diagnostika předpokládám, ktera teď úplně nefunguje protože tam je nějakej problém v elektrice a komunikace s autem.
díky,
j.
díky,
j.
Vadné čidlo na vačce je mnohem větší problém než čidlo na klikovce,kdy sice auto špatně startuje i jede při zahřátém motoru na provozní teplotu a někdy i motor sám zničeho nic hlavně při pomalém dobrzdování na semaforu chcípne,ale pořád jede.
Naproti tomu u vadného čidla na vačce je auto nepojízdné,protože motor nenastartuješ.
Můžeš zkoušet startovat až do vybití baterky ale motor nechytne.
Takže tolik k rozdílným projevům mezi vadným čidlem vačky a klikovky.
Nevím jak je to u dieselu E39 530d protože mám už devět let benzínovou E39 523iA, u které jsem je obě dvě sám měnil,ale projevy při jejich poruše snad budou stejné jak u dieselu tak i benzinu.
Tolik z mé zkušenosti o problémech s těmito čidly a uvedení věci na pravou míru.
Naproti tomu u vadného čidla na vačce je auto nepojízdné,protože motor nenastartuješ.
Můžeš zkoušet startovat až do vybití baterky ale motor nechytne.
Takže tolik k rozdílným projevům mezi vadným čidlem vačky a klikovky.
Nevím jak je to u dieselu E39 530d protože mám už devět let benzínovou E39 523iA, u které jsem je obě dvě sám měnil,ale projevy při jejich poruše snad budou stejné jak u dieselu tak i benzinu.
Tolik z mé zkušenosti o problémech s těmito čidly a uvedení věci na pravou míru.