Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

x6 zkušenosti

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
dogeatdog

Re: x6 zkušenosti

#81 Příspěvek od dogeatdog »

E65 ma nejakych 500 litru kufr, x5 kolem 650 narvanej az po strop, nejvetsi vyhodu vidim spise v moznosti sklopit sedacky a odvezt i vetsi veci v x5, ale to jsem vyuzil zatim jen parkrat. U x5 vidim obrovskou vyhody ve stresnim boxu, prakticky o nem nevim kdezto stresni box u e66 je tragedie, hrozne hluci a po par set km bych ho nejradeji zahodil. Kufr u x5 mi nijak zavratne velky nepripada..
Me kufr u e66 prijde hodne velky, rodina s dvemi detmi na dovolenou uplne v pohode, pravda tedy je ze kocarek uz davno neresim. E66 je pro me az prekvapive prakticke auto prave diky velkemu kufru.

e: koukam jarax uz reagoval
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od JaraX »

tak tak, ten střešní box je debilně uchycenej, kdyby byl na hagusech tak je to lepší, navíc u sedmy je v autě mnohem větší ticho jak u X5, proto je použití rakve takový rozdíl. já mam nosníky i rakev a nikdy jsem s tím nejel, jen testovací jízdu. uplně v pohodě si s kufrem vždy vystačíme, nejsme cigáni aby jsme jezdili narvaným autem a to jezdím autem i Řecko apod, žádné couračky po okolí. a jinak jelikož mě X5 sere(drncání, žádná radost z jízdy atd) tak ted jezdíme furt E36 cabrem, kde je hooodně malej kufr, navíc je tam LPG, a navíc je tam 2x zesilovač a taky nemáme problém. a pak sou rodiny co maj Mercedes Vito a přijde jim že je malej kufr.
dogeatdog

#83 Příspěvek od dogeatdog »

On ten rozdil IMO neni tak ani v tom ze sedma je tissi jako spis v hodne odlisne aerodynamice. Kdyz dam box na x5 hodne dozadu (coz jde snadno), tak vzduch obteka nahoru pres box jak ta x5 tlaci vzduch jak kamion a zvrchu to jde slyset minimalne.
U sedmy ale je karoserie hodne aerodynamicka a ten box ma tendanci se zvedat; vlastne rozrazi ten vzduch sam o sobe a produkuje opravdu HODNE hluku od 140km/h nahoru. Je to teleso ktere tomu autu vylozene zavazi a pere se s nim. Posunout dozadu vic nejde, protoze pricniky posunuti neumozni diky svemu tvarovani.

Takze box na sedmu fakt nouzove, na x5 o nem nevim.
Sweden

#84 Příspěvek od Sweden »

Díky za info všem pánové, jak to tak čtu tak začínám mít pomalu ale jistě negativní názor na X6, hlavně kvůli motoru, kdyby tam byl nějaký neseroucí se benzín s bonusem v možnosti zaplynování tak by to bylo jiný kafe :?
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Michal595

#85 Příspěvek od Michal595 »

S kufrom nemozem suhlasit...roletu mam samorejme prec, cize ked sa balime som po strop kocik viem dat na stojaka atd... jak u sedmicky tak u patky je obmedzujuci nakladaci otvor, neriesim objem v litroch ale tvar kufru e velkost nakladacieko otvoru, ked nieco potrebujem previest na stavbu napr listy 3m dlhe supnem krizom a hotovka nemusim sklapat sedacky otvarat duru medzi sedackami a hotovo...viem nalozit velku krabicu atd ktoru urcite do sedmy nedas...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od JaraX »

no jo, ale to už musíš zklopit sedačky, ja se bavil o jízdě ve 4 lidech, samozřejmě že to že můžeš sklopit sedačky ti přidá mraky místa.
Michal595

#87 Příspěvek od Michal595 »

Nehovorim o sklapani sedaciek, hovorim ked je klasicky kufor bez sklopenych sedaciek, viezol som napr ruru zabalenu, bez sklopenych sedaciek, na sedme alebo patke ktoru som nedavno predal by som jednoducho neodviezol, ked som dal kocik do kufru patky tak som k tomu dal dve igelitky z ocbhodu a plny kufor...urcite by som nedal kocik a velky kufor ako sme boli nabaleni naposledy..
Sweden

#88 Příspěvek od Sweden »

Osobně mi poslední dobou vadí to co Jarda vždycky tvrdil a já ho nechápal, ale jak začne člověk většinu času jezdit v klasickém sedanu, nebo coupé, nebo prostě v něčem co má uzavřený kufr a pak sedne do něčeho jako je 5er touring nebo X5 tak to leze celkem na nervy, koupím balík limonád, dám ho do coupé a pohoda klídek, dám to stejné do X5 a celou cestu slyším vrzání toho balíku což mi leze na nervy, a tak je to se vším, nedej bože když něco klepe na nerovnostech o sebe, flaše s vínem, skleničky atd. Tyhle pazvuky mě natolik znervózňují že na delší cestě několikrát zastavuju a přerovnávám klidně celý kufr, horší když ani to nepomůže :twisted: :D
TANN3R

#89 Příspěvek od TANN3R »

Právě tak to dopadá se vším, když se člověk snaží hledat kompromis. Což u auta je kombi/suv vždycky o kompromisu. Tím jak to auto vyloženě extra nevyniká v ničem, tě pak většinu roku jen sere. Pokud to jde, je lepší kompromis nedělat. Prostě koupit buď pořádnej sedan, kupé, offroad nebo dodávku podle toho, na co budu to auto používat většinu času.
Osobně mi, co se interieru týká, na kombi/suv nejvíc vadí právě ten otevřenej kuft do prostoru do kabiny. Takže když vezu v kufru vyloženě bordel, dostává se pak i na sedačky a žádná roleta tomu nezabrání.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od JaraX »

Sweden píše:Osobně mi poslední dobou vadí to co Jarda vždycky tvrdil a já ho nechápal, ale jak začne člověk většinu času jezdit v klasickém sedanu, nebo coupé, nebo prostě v něčem co má uzavřený kufr a pak sedne do něčeho jako je 5er touring nebo X5 tak to leze celkem na nervy, koupím balík limonád, dám ho do coupé a pohoda klídek, dám to stejné do X5 a celou cestu slyším vrzání toho balíku což mi leze na nervy, a tak je to se vším, nedej bože když něco klepe na nerovnostech o sebe, flaše s vínem, skleničky atd. Tyhle pazvuky mě natolik znervózňují že na delší cestě několikrát zastavuju a přerovnávám klidně celý kufr, horší když ani to nepomůže :twisted: :D
přesně, jedem X5, žená dá něco do kufru, po cestě ji první nadám jak to tam dala, že to hrká, pak to chvilku ještě vydržím, pak se přemáhám a pak stejně zastavuju a jdu to přerovnat, narvat mezi to deku atd. výhoda E7x je že vrzání interieru většinou přehluší vrzání věcí v kufru :D :D
už jsem si chtěl nechat uřezat za zadní sedačky 1cm plexisklo a udělat si z X5 sedan, nakonec půjde X5 z domu, na cestě je to auto k ničemu a jezdit v terénu stojí strašný prachy. ted mě čeká na X5 drobnej servis podvozku (za krásných 60k), no a pak to dám ženě na ježdění do práce a uvidíme jak to bude fungovat a příadně výměna za něco pohodlného, ale vůbec nevím co vyberem.
moje podmínky jsou, pohodlné auto, které pohodlně převeze 4 lidi, malej bude mít vzadu dost místa, bezpečné, V8, LPG, automat, komforty, webasto, 4x vyhřívané sedačky,
moji kandidati
- E38
- W220
- L322, ale to chci nejmín

pěkná E38 s výbavou stojí ale 200k+
W220 nechce žena že se jí nelíbí - to by se dalo ukecat
L322 má nejvyšší náklady a nejvíc se blíží tomu co prodávám.

no a když na to tak hledím, tak docela spadli W221 a možna by nebylo špatný kilo přidat a koupit W221, na druhou stranu zbytečně drahý auto na ježdění do práce.
no a když si zadám podmínky na mobile, a značka BMW nebo Mercedes, tak at dělám co dělám, tak mi tam furt lezou krásný E65, za cenu menší než ty ostatní auta, ale přijde mi strašná kravina mít dvě stejný auta, na druhou stranu na E65 mám mraky dílů z rozebraných aut, servis vychází taky nejlíp, hudba nejlepší. ach jo
btw jeden zákazník ted měl pujčenou G11 s Bower Wilkins a po přesednutí do svojí E66 prohlásil že Logic hraje líp, druhej kamarád si koupil G11 a svezl se v sousedové E65 a pak jel reklamovat ten Bower Wilkins, tak mu pustili na salonu M760i a ta hrála taky blbě.
Michal595

#91 Příspěvek od Michal595 »

Ano s tym s suhlasim ze z kzfru vsetko pocut, ale to samozrejme vychadza z koncepcie auta...takze sa nad tym nepozastavujem ked viem ze kupujem suv kde je kufor spojeny s kabinou tak jednoducho s tym pocitam...tiez ma to sere oproti patke ale to ze tam iem nalozit co chcem a kedy potrebujem mi to kompenzuje...
Samozrejme su pohodlnejsie auta, kvalitnejsie spravne atd, ale ja vnimam x5 ako "uzitkove" auto takze to ani neskusam porovnavat so sedmou...je to proste nieco uplne ine, samozrejme za tu cenovku co si pytaju za x5/myslim nove auto/ by aj prevedenie malo byt adekvatne...v mojej e70 my aspon troch kompenzuje vizual ze nemam vsade plasty ale kozu, cize dojem je uplne iny ako v klasickej...myslim pristrojovka a cela palubovka v kozi atd...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od JaraX »

nafot nám ten interier, v E70 jsem kuži ještě neviděl.
Sweden

#93 Příspěvek od Sweden »

full leather a e70?? Zajímavá a nevídaná kombinace :shock: . Taky bych se přimluvil za fotos
Michal595

#94 Příspěvek od Michal595 »

Pani cvakol som vam to len teda neviem ako sem pridat foto, takze poradte a dam sem:)
Sweden

#95 Příspěvek od Sweden »

Dole pod textem tabulka Vybrat soubor>přiložit soubor>odeslat. Max.velikost 200kb!!!! Možná by bylo lepší to nahrát třeba na Rajče.cz v plný velikost a postnout sem link, aby to bylo pořádně vidět.
Michal595

#96 Příspěvek od Michal595 »

Z neznameho dovodu tu nemam tuto moznost pridat subor, keby ti to poslem do spravy sweden alebo na mail vies to sem supnut?
Sweden

#97 Příspěvek od Sweden »

SZ
Sweden

#98 Příspěvek od Sweden »

Sweden

#99 Příspěvek od Sweden »

Kdyby se tii chtělo tak mi pošli o fota X5, vcelku bych se podíval na hezkou 4.8i ;)
Michal595

#100 Příspěvek od Michal595 »

Si na tom technicky lepsie ako ja:))je pravda ze som nasiel jedinu ked som hladal co to mala, daval som si to aj do patky, pretoze ked som to uz raz mal tak ked nastupim do bmw co to nema posobi na mna nejako "lacno"...samozrejme je to len o zvyku a osobnom vkuse...
Odpovědět