Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e39 523I za tepla bez výkonu

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
jedu523i

e39 523I za tepla bez výkonu

#1 Příspěvek od jedu523i »

zdravím prosím o radu mám problém se svou 523i E39 vyroba 03/98 231t km , problém je v tom ze když je motor studený (rafička teploměru v modrém) jede normálně , ale jakmile se trochu ohřeje nejde vůbec do otáček a ztratí výkon , diagnostika (bmw carsoft) piše chybu modulu LCM/CCM 40 thermical oil level sensor . ůže to mít vliv na výkon motoru nebo se mám obávat něčeho horšího. dekuji za rady
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: e39 523I za tepla bez výkonu

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Tak odpoj ten konektor X6254, co bude dělat motor. Ale zpravidla to kvůli chybnému senzoru ani nechce startovat.
Obrázek
jedu523i

#3 Příspěvek od jedu523i »

tak sem skusil odpojit a auto nastartovalo normalne tak ze se stim skusim projet cca po 500m se zase dusil tak sem trochu pridal najednou teplota do cervenyho zastavim neklesala stopala tak sem to chcipnul vijdu z auta a z narazniku triska voda , po otevreni expanzky prstala tryskat ale varilo to , sundal sem chladic je dole nafouklej a asi deravej , vodni pumpu sem taky vyndal vypada ok , termostat se po nahrati horkovzduskou taky pohnul jen otazkou je pri jake to bylo teplote. nejaka dalsi rada co skusit az vymenim termostat a dam jiny chladic.
Filozof

#4 Příspěvek od Filozof »

určitě si kup víčko expanzky ...to je velice duležité pokud by byl přetlak ono pustí vodu a nepraskne ti chladič ...pak až bude nový byla by to drahá sranda ...odvzdušnováky oba dva a vyměn vodu pořádně ...jistě tam uvidíš bordel ... patří tam zelená G11 či novější G48 která je to samé a může se používat ...pamatuj zelená nebo modrozelená G48 jinou ne.
No a zkontroloval bych hadice atd já je taky měnil ....otázka pár stovek navíc a pak jsem dával i od hella vodní pumpu a termostat nový co otevírá jak má při 92C. Ty máš to samé taky 92C teplota otevření.

Budeš mít jistotu a rovnou udělanou práci a pořešen chladící okruh pokud dobře odvzdušníš, tak máš na pár let klídek.
Tak at to dobře vše dopadne.

Já měnil ještě domeček termostatu ale jen preventivně. Ty nemusíš pokud nechceš.
Elektro

#5 Příspěvek od Elektro »

Osobně bych doporučoval i výměnu domečku na termostat.Je plastový a stalo se mi,že prasknul tím jak byl ten plast starý a vyhřátý.Jestli budeš měnit termostat,tak bych vyměnil také.Je na něm i nový odvzdusnovák.
jedu523i

#6 Příspěvek od jedu523i »

tak zdravim panove tak chladic vymenej , termostat , cidlo stavu oleje , pravda je ze chladic uz nepraskl ale auto stale nejde do otacek , uz me napadlo ze by to mohlo bejt tesneni pod hlavou ale stale doufam ze ne , tak co jeste vyskouset vahu vzduchu ? jeste chci dat nove svicky . jeste jedna malickost po vymene oleje sem pred resetem nacital kdy byla provedena posledni vymena a psalo mi to ze pred 865 dny to taky nebude moc dobry. dekuji za dalsi rady
Odpovědět