Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

auto ze švýcar

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
zlatas

auto ze švýcar

#1 Příspěvek od zlatas »

Ahoj, omlouvám se jestli to píšu do špatné sekce, ale nevím kam jinam.. sem chodím nejvíc lidí.. chci se zeptat, když si najdu auto ve švýcarsku a dojedu si tam pro něj, co všechno musím potom udělat? Četl jsem, že budu muset zaplatit clo, kolik to je? Auto bude stát cca půl milionu na naše , nájezd 60-90 tis a bude staré 10 let.. dále jsem slyšel, že tady budu muset zaplatit daň, protože to není z eu, ale volal jsem na úřad a říkali že je to blbost a u auta, které bude mít tento nájezd ,se ani při dovozu ze švýcar daň neplatí.. co udělat rovnou v tom švýcarsku? Odhlásit na úřadě? Jaké musím mít papíry v ruce? Díky moc..
Jen pro upřesnění, jedná se mi o z4 coupé e86, ale píšu to sem, protože v sekci Z to moc nežije, navíc ten dotaz je v podstatě všeobecný..děkuji
paca

Re: auto ze švýcar

#2 Příspěvek od paca »

clo+dph se pořád platí, ne? zkus si zavolat na celní úřad ;)
zlatas

#3 Příspěvek od zlatas »

Tak jsem se tam asi po půl hodině poslouchání jejich znělky konečně dovolal a udělal si obrázek o zlodějině jménem clo a daně.. za auto které mi tam vyjde na 500 tis zaplatím clo 10% částky, takže 50 tis a dph bude 21% ze součtu ceny a cla, čili 21% z 550 tisíc..sečteno a podtrženo, pokud by mi prodejce do papírů nenapsal nějakou směšnou částku, tak se absolutně nevyplatí si jet pro auto do švýcarska :(
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Většina lidí ti bezprobému napíše druhou smlouvu pěkně namalovanou :) odpojíš nějakou cívku, do smlouvy napíšeš motor unfall, protože zákonitě tě budou stavět celníci ve švýcarsku a budou tě lustrovat...

každopádně letos se nějak legislativa měnila a kluk z e30 fora přihlašoval e24 a neplatil nic ...
tohle fotil na nástěnce magistratu jako dovoz aut ze zemí mimo eu ...

Obrázek
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
zlatas

#5 Příspěvek od zlatas »

No to mi právě tvrdil ten chlap na dopravním inspektorátu, že už to teď berou jako auto z eu, tudíž nic platit nemusím.. ale na celním mi řekla, že musím.. proto nevím kde teda ty informace přesně zjistit..
paca

#6 Příspěvek od paca »

MattyX: tak to je klasické přihlášení auta z dovozu, ale nic se tam nepíše že to auto nemusíš clít a danit (do 4 let stáří auta nemusíš dělat dovozovou technickou)
FLEXZSAN

#7 Příspěvek od FLEXZSAN »

Taky to teď řeším. Je kolem strašně moc informací a těžko pak říct, co je pravda a co ne. Co považuju momentálně já za důležitý, tak auto by se danit od 1.1.2016 nemělo, protože auto je vyrobeno v EU (německo), tudíž při převozu zpět do EU by měla odpadnout daň, clo těžko říct, ale údajně by to měla obejít darovací smlouva. Kdybys měl nějaký další info, tak kdyžtak pm nebo si dáme nějakej bližší kontakt, třeba zjistíme víc.
mOira_dva

#8 Příspěvek od mOira_dva »

Trošku využiju tohohle příspěvku, takže se předem omlouvám :oops:

Řeším obdobnou situaci, tj. dovoz auta ze země mimo EU, nicméně dost důležité budou asi 2 věci:
1) je to evropská verze (to auto je v jižní americe)
2) je to rok 1991, tj. na veteránské je to ještě "mladík", ale nejsem si jistý, že lze takhle staré auto u nás přihlásit na běžné papíry. Nebavím se teď o variantách přeražení štítku, jiných dokladech atd.

Clo je na 99% jasné, ale tuším že je tam i nějaké další omezení hlavně co do stáří, je to tak? Auto navíc nemá ani globální homologaci, protože ta se začala dělat až tuším od roku 1993...

Někdo nějaká rada?
de-nitro

#9 Příspěvek od de-nitro »

jestli to ma homologaci v jinym eu state napr v nemecku tak to prihlasis.
zlatas

#10 Příspěvek od zlatas »

Slyšel jsem, že když doložím, že auto je vyrobené v eu, tak se na těch poplatcích nechá něco sundat, ale teď jsem si uvědomil, že z4 se vlastně dělala v kalifornii...Tak u mě asi zhasla poslední naděje na dovoz ze švýcarska a budu muset koukat jen v eu...při tom jediná, která odpovídá mým požadavkům, stojí právě tam :(
paca

#11 Příspěvek od paca »

zkus si poslat výrobní číslo auta (štítek na autě), pokud má evropskou homologaci, tak to u nás přihlásíš ;) http://www.stk-repy.cz/identifikace-hom ... ozidle-s36
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od MattyX Moderátor »

paca píše:MattyX: tak to je klasické přihlášení auta z dovozu, ale nic se tam nepíše že to auto nemusíš clít a danit (do 4 let stáří auta nemusíš dělat dovozovou technickou)

samozřejmě jsem sem nedával všech 6verzí s různým stářím, ale na prvním papíře je napsáno jak postupovat při dovozu auta mimo EU :D
Kluk přihlašoval e24 ze švýcarska ...
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Pokud je to auto prodáváné i v Německu, bude mít nejspíše i Německé ABE - na základě kterýho ti to přihlasí, každopádně od výrobce budeš potřebovat doplnění veškerých informací pro velký TP, pokud to nechceš dávat časem na veteránské značky... Takhle jsem to měl i s E30 ;)
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

zlatas

#14 Příspěvek od zlatas »

Tak jsem si spočítal, že možná i s tou zlodějinou by se to mohlo vyplatit ze švýcarska( samozřejmě podle stavu auta a kupní ceny) teď ještě musím zjistit, jestli mi 10 let starou z4 vyráběnou v kalifornii , tady přihlásí...
de-nitro

#15 Příspěvek od de-nitro »

bude to eu verze s globalni homolagaci nejspis.
Odpovědět