Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

spodní ramena na e39

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
LampionakE39

spodní ramena na e39

#1 Příspěvek od LampionakE39 »

Pročetl jsem toho dost, a domníval jsem se, že od Meyle přední ramena spodní budou to pravé ořechové, no a opak je pravdou? Jako bývala to jistota, tak co je teď ověřeno? Já se z toho poseru, všude se jebe ČÍNA. Co mám koupit, poradí někdo? Mimo originálu, co TRW? Má někdo zkušenost?
Díky
wehrwolf

Re: spodní ramena na e39

#2 Příspěvek od wehrwolf »

Čau,meyle nekupuj,ani trw,obojí jsou sračky,.....za mě nejsou špatné MOOG a ideálně LMI,ale drahé. Já když měním čepy nebo ramena,pokud je možnost opatrně sundat manžetu,aby se nepoškodila,přimazávám tukem s obsahem MoS a grafitu (molyka G) nebo molybdenovým mazivem na stejnoběžné klouby a ono pak ty čepy vydrží znatelně víc km,problém u levnějších je hlavně v tom,že je to namazáno sračkou nebo vůbec a ta vazelína má za úkol jednak mazat ale především vytěsnit případnou i vysráženou vlhkost,která když v prostoru pod manžetou vzniká,tak jde čep zakrátko do hajzlu.
LampionakE39

#3 Příspěvek od LampionakE39 »

Díky podívám se na MOOG a LMI tedy, jestliže nemáš odkaz na prodejce přímo?
LMI je LEMFORDER?
wehrwolf

#4 Příspěvek od wehrwolf »

oki,odkaz přímo na prodejce nemám,jinak celkem dobré ceny mají na jmauto nebo mjauto.cz/tedka nevím přesně,jedno z toho/ , nebo mroauto.cz,je to sice polák,ale ceny má docela slušné a reklamace normálně bere,....dával jsem loni od něj kosti stabu na e39 nějaká polská sračka maxgear :-) za 170 kachlí kus s tím,že budou po pár km v hajzlu,namazal jsem je a na jaře schválně po cca 20 tis zkušebně sundal,....a ony jsou nevymlácené bez vůle,....moog mám komplet zadek kolem 70 tis a nic zatím nemlátí ani se gumy nesjíždí,..taky je dobré krycí manžetky občas postříkat silikonovým olejem,aby guma nepraskala.
Teď jsem měnil borcovi na jedničkovém superbu komplet čepy a ramena na předku,koupil si nějakou polsko nebo čínskou sračku název už nevím,že do toho nechce investovat,před montáží jsem manžetky komplet sundal a promazal (bylo to na sucho nebo minimum nějaké opravdu už od nova tvrdé shit vazelíny),tak jsem zvědavej,kolik na to nalítá,on s tím jezdí jako taxi.
wehrwolf

#5 Příspěvek od wehrwolf »

lmi ´= lemforder
LampionakE39

#6 Příspěvek od LampionakE39 »

ok zatím díky, byl jsem na STK at mi s tím zahrká, no spodní ramena- uložení nadměrně vymačkané a taky horní uložení tlumiče vpravo. Ale prej k těm vibracím taky můžou přispívat ložiska, náboje př. kol? Cenu jsem ještě nezjišťoval... :shock:
Misanek

#7 Příspěvek od Misanek »

Doručuji jedině lmi
LampionakE39

#8 Příspěvek od LampionakE39 »

Něco na tom bude asi NĚMEC JE NĚMEC :D
soukupadam

#9 Příspěvek od soukupadam »

Na některejch LMI ramenech je i logo BMW.
LampionakE39

#10 Příspěvek od LampionakE39 »

Jo tak jsem objednal, cena dobrá jestli to teda vydrží oproti levné konkurenci, za obě ramena necelé 3.900,- Kč, výměna není nikterak složitá ne? V silentblokách bude průchozí šroub a čep by měl jít taky klasicky ven? Nečeká mě doufám žádnej špek? :D
Odpovědět