Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pneu vaše zkušenosti

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
AMKDruzec

Pneu vaše zkušenosti

#1 Příspěvek od AMKDruzec »

Ahoj,

jezdíte někdo některý z níže uvedených typů pneu?
Jaké jsou vaše reálné zkušenosti?

GOODYEAR EAGLE F1 ASYMMETRIC 3
KUMHO ECSTA LE SPORT KU39
HANKOOK VENTUS S1 EVO2
TOYO PROXES SPORT
HANKOOK VENTUS V12 EVO2

Díky

Petr
Hoody4

Re: Pneu vaše zkušenosti

#2 Příspěvek od Hoody4 »

KUMHO ECSTA LE SPORT KU39

Jezdím v rozměru 18" a pro moje potřeby ideální. Na suchu drží skvěle, na mokru při normální jízdě taky. Dvakrát se mi stalo že mě na dešti předběhl zadek v zatáčce, ale přisuzuji to tomu, že sem jel jako dobytek a vzorek se už pohybuje někde mezi 2-3mm.
Příští léto budu měnit a budu kupovat určitě znovu, mám dvourozměr (245/40 a 275/35) a celá sada se dá sehnat za 12 000,-Kč což je v tomhle rozměru pecka.
magyar Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od magyar Člen Klubu »

Poslednú dobu dávam na autá len Tebou spomínané HANKOOK VENTUS S1 EVO2

Mal (mám) som ich v rozmeroch (ak si ich dobre spomínam): 215/45/17, 235/45/17, 235/40/18, 265/35/18, 235/55/18

Prvýkrát som ich nahodil na Subaru Legacy 3.0R hneď po Pirelli P-Zero Nero, ktoré som dojazdil a už vtedy ma doslova šokovali, vtedy to bola tuším ešte verzia S1 Evo (verzia 1 teda). Po nich som nahodil P-Zero Rosso, ktoré sa mi rozodrali na nejakej vyfrézovanej ceste, a vrátil som sa kvôli cene zas k S1 Evo. Zase som bol šokovaný, ako veľmi sa pneu snažia a kľudne atakujú kvality dvoj až trojnásobne drahších renomovanejších značiek (Hankook vs. Pirelli)

Druhýkrát som ich mal na E39 na 18" Alpinách, to samé - dojmy samé pozitívne až ultrapozitívne, tie gumy predvádzajú neskutočné veci ako na suchu, tak na vode.

Tretíkrát šli na E46 320td - kompakt, ktorý som dotiahol manželke aby sa "vyjazdila", zase úžas, ale už nie tak veľký, v tomto prípade už mi bolo jasné do čoho idem.

Momentálne ich máme aj na tom kompakte stále, tak aj na X3 3.0i v 18-kach a tvrdím naďalej, že lepší kompromis výkon/cena nezoženiem. Medzičasom boli vždy skúšané rôzne iné pneu, ale vždy to skončilo tak že boli neprimerane drahé oproti S1 (jediné čo boli v niektorých prípadoch výrazne lepšie, boli Bridge RE050A, ale tie aj zmizli ako sneh, keď príde jaro :lol:

Za mňa sú to jedny z naj pneu čo som mal možnosť jazdiť a porovnať s "dospelými". Niesom žiadny sebezvaný závodník, ani všeznalec, ale je pravda že autám naložím podľa podmienok ako si zaslúžia a tiež nehodnotím na základe ciest do práce a na nákupy :)
d(- -)b
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Je pravda že ventusy S2 K120 jsou za ty peníze až nepochopitelné ... Fakt bomba pneu :)

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Hanko ... 2-evo2.htm
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Odpovědět