Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jel by se mnou někdo kouknout na tuhle m3?

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
zlatas

Jel by se mnou někdo kouknout na tuhle m3?

#1 Příspěvek od zlatas »

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli už někdo z vás byl kouknout na tuhle m3..mluvil jsem s prodejcem a všechno vypadá až podezřele dobře, na to že už se prodává přes půl roku..samozřejmě vím, že je z japonska, takže o historii se toho moc neví.. a co ještě vím, tak byl vyměněn přední blatník, prý přímo v bmw, originál díl s originál tloušťkou laku.. je to docela dost peněz a určitě je tady spoustu lidí, co se vyznají, proto budu rád za každý postřeh..děkuji

https://img.tipcars.com/fotky_zdrojove/ ... %BDE+XENON
Naposledy upravil(a) zlatas dne sob 24.06.2017 10:14, celkem upraveno 1 x.
zlatas

Re: Už jste někdo kouknu na tuhle m3?

#2 Příspěvek od zlatas »

Kurňa, mě sem přes telefon nelze vložit odkaz..je to ta z davo car.. až sednu k pc, vložím odkaz na inzerát.. děkuji za pochopení
Pilifo

#3 Příspěvek od Pilifo »

zlatas

#4 Příspěvek od zlatas »

Jj, děkuji..to je ona..
zlatas

#5 Příspěvek od zlatas »

Dobrá..Asi nikdo.. mám v plánu se na ni jet podívat příští víkend sám.. podívám se na vizuální stránku..ale nemám s m3 žádnou zkušenost, nikdy jsem v ní nejel..je tady někdo kdo je opravdu machr na m3 a jel se tam se mnou podívat, po tom co se mi třeba bude líbit? Samozřejmě čas jsou peníze a službu bych zaplatil..jen potřebuji někoho kdo tomu OPRAVDU rozumí..
de-nitro

Re: Jel by se mnou někdo kouknout na tuhle m3?

#6 Příspěvek od de-nitro »

zjisti si klasicky bolesti je toho tady dost,na motoru poslechnout vanos,zjistit kdy byly delany lagry,vzadu poslechni zvuky z diferaku a jestli neni vyrvana napravnice...
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MattyX Moderátor »

odkaz už nešlape, tak je asi fuč :)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
zlatas

#8 Příspěvek od zlatas »

Nevím proč nešlape, ale normálně přes net ji najdu a je tam pořád...
ice.blade
Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk

#9 Příspěvek od ice.blade »

https://www.tipcars.sk/bmw-m3/bmw-m3-33 ... 42964.html

Stary rocnik, nic moc vybava, treba preverit napravnicu, motor
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Jen pro info, za rok u ní spadla cena o 40t.
zlatas

#11 Příspěvek od zlatas »

No tak prodává se už od listopadu, mě naznačili že by možná ještě trochu cenou cukli.. a dnes mi volali jak jsem se rozhodl..při tom já jim v týdnu jen informativně volal, abych se něco dozvěděl..Už by asi rádi prodali no..
javor

#12 Příspěvek od javor »

zlatas

#13 Příspěvek od zlatas »

Změna otázky- pokud se na ni pojedu podívat a bude se mi líbit, vyrazím tam znovu s mechanikem.. za předpokladu, že i mechanik nic nenajde.. šli by jste do auta dovezeného z japonska? Zdá se vám cena 550 tisíc solidní, nebo by se vyplatilo počkat na jiný kus? Jaký z toho auta máte pocit? Děkuji za vaše názory.. je to pro mě opravdu dost peněz, tak prostě nechci kupovat jen srdcem, ale pořád se snažím být co nejvíc kritický a přemýšlet, abych nekoupil auto, který mě sežere..
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od MattyX Moderátor »

zlatas píše:abych nekoupil auto, který mě sežere..
V tom případě si nekupuj vůbec M3 :lol:
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

zlatas

#15 Příspěvek od zlatas »

Ale ty víš jak to myslím..já nemám problém dát peníze za servis, nemám problém koupit kvalitní díl, nemám problém koupit karbonový spoiler v bmw za nesmyslnou cenu..ostatně tak se chovám ke svému autu.. minulý měsíc jsem si koupil performance výfuk a neměl jsem s tím problém.. Ale mám problém řešit věci které mi někdo zatajil, mám problém zjistit, že auto má najeto víc než slibují,atd..každé auto které mám udržuju ve 100 procentním stavu a tak bych chtěl mít i tu M3..má to být auto pro radost, které nepotřebuju, ale chci..a nechci potom dávat spoustu peněz abych opravil něco, co někdo odfláknul, zatajil nebo neudělal.. víš jak to myslím..
de-nitro

#16 Příspěvek od de-nitro »

tak vstupni servis nehlede na to co tvrdi prodejce bych videl treba lagry,zesileni vanosu a serizeni ventilu.
zlatas

#17 Příspěvek od zlatas »

No prodejce je to co mě nejvíc odrazuje.. na netu jsou většinou negativní reference.. ale tohle auto je komisní prodej, tudíž je asi jedno, jestli bazar jsou podvodníci, nebo ne.. mám v plánu jet se tam podívat ve čtvrtek o svátku, pokud se mi auto bude vizuálně líbit, tak budu trvat na prohlídce v bmw( třeba v českých budějovicích, samozřejmě na můj účet) a budu chtít aby mi rovnou dali kopii kupní smlouvy, tu nechám u právníka zkontrolovat..četl jsem, že jsou to vychcánci(alespoň u aut, která fyzicky vlastní) a v těch smlouvách mají kličky.. pokud je prodejce solidní, věřím že s tím nebude mít problém.. pokud bude problém, je to pro mě znamení, že mám dát ruce pryč..auto se prodává už od listopadu, tak si myslím, že budu jeden z mála vážných zájemců.. auto za půl milionu a navíc takto specifické se prostě musí kupovat jinak než běžná octavia.. koukal jsem na mobile.de a pokud by byla pravda vše co o autě vím, tak by to byl dobrý kup.. nevíte, jestli v autorizovaných bmw servisech 100% poznají stav tachometru, nějak diagnosticky (když historie jako taková je skoro nedohledatelná) a jestli s jistotou poznají že auto nebylo vytopené? Prodejce samozřejmě tvrdí, že na obojí mi dá právní záruku, ale to se znovu dostáváme na začátek, že si musím nechat zkontrolovat smlouvu, aby to tam nebylo nějak okecaný... možná mi tady někdo řekne, že to řeším až moc do hloubky, ale já to beru tak, že peníze se vydělávají těžko..a za druhé, to auto si chci koupit pro radost, ne aby mi přidělalo starosti..
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Většina E46 M3 v průměrném stavu je nachystaná na velkej servis :D Pokud nekoupíš super vońavej kousek s jasnou historií, kdy k tomu má majitel minimálně podrobnou fotodomuntaci a nebo servisní historii...
V Drtivé většině tě čeká:
-revize klikového mechanizmu , za předpokladu že má motor tlaky, pokud ne tak seš + 150tis :)
-seřízení ventilových vůlí a revize vačkových hřídelí - serou se vahadla (vačky + vahadla asi 50tis)
-revize vanos - selenoidy + rachtání
-převodovky - manální - setrváky + spojky
- smg - hydraulika ovládání + čerpadlo
-kardan - zadní homokloub
-diferák - unášeč na straně spolujezdce velká vůle - velkej repas svoru
-vytržená nápravnice + většina silentbloků na výměnu+ kompletní podvozek v případě, že je na autě ještě původní
a pak takový další drobnosti, který trápí už většinu e46, za předpokladu, že některý majitel to měl jako každodenní vůz...

Takže když to vezmeš kolem a kolem, tak si vezmeš s sebou sice "mechoša" a jsou věci, které defacto ani nezjistíš při koupi, pokud majitel není více než ochotnej... a ze startu do toho může padnout víc jak kupní cena vozu pokud se v tom začneš vrtat :D
E46 M3 SMG - žlučník
E70 3.0d - mamacar

pepam3

#19 Příspěvek od pepam3 »

Tak kluci, když čtu ty vaše příspěvky. vám bych chtěl prodávat svoje auto :D U polozávodního auta, několik let starého si myslet že si koupíš něco co ti majitel řekne či neřekne. Prohlídni si ho, a pokud se ti bude líbit tak si ho kup,když na to máš. pokud ne tak neřeš takové auto. Do stroje nikdo nevidí, pokud se má něco vysypat, stejně se to vysype, byť by si při kontrole něco zjistil nebo nezjistil.
Pajk85 Člen Klubu
Člen Klubu

#20 Příspěvek od Pajk85 Člen Klubu »

Tak co? Byl jsi se mrknout zlatas?
Odpovědět