Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E39- tvrdý podvozek
E39- tvrdý podvozek
Zdravím všechny,
Chtěl bych vás požádat o radu či názor. Koupil jsem si E39 530d r.v.2001. Je krásné, v pěkném stavu a mám z něho opravdu radost. Jedna věc mi tu radost trošku kalí. Je to tvrdost podvozku. Nejdříve jsem si myslel, že se mi to jenom zdá, ale když jsem to porovnal se svým stejně starým Subaru Outbackem, podvozek BMW je výrazně méně pohodlný (což bych u této kategorie auta nečekal). Technicky je v pořádku (je měněná komplet přední náprava, zadní i přední tlumiče). Mám podezření na nějaký sportovní podvozek:-).Podle VIN je auto vybaveno tímto (tedy pokud to tam ještě je):
S22 Sport suspension+lowered+ride-height
Nemám sebemenší sportovní ambice a rád bych dosáhl co nejkomfortnějšího nastavení podvozku. Dokázal by mi tu někdo ze zkušených poradit, co pro to udělat/co vyměnit a popřípadě jak velkou investici bych mohl předpokládat?
Moc děkuju předem za odpověď.
Petr
Chtěl bych vás požádat o radu či názor. Koupil jsem si E39 530d r.v.2001. Je krásné, v pěkném stavu a mám z něho opravdu radost. Jedna věc mi tu radost trošku kalí. Je to tvrdost podvozku. Nejdříve jsem si myslel, že se mi to jenom zdá, ale když jsem to porovnal se svým stejně starým Subaru Outbackem, podvozek BMW je výrazně méně pohodlný (což bych u této kategorie auta nečekal). Technicky je v pořádku (je měněná komplet přední náprava, zadní i přední tlumiče). Mám podezření na nějaký sportovní podvozek:-).Podle VIN je auto vybaveno tímto (tedy pokud to tam ještě je):
S22 Sport suspension+lowered+ride-height
Nemám sebemenší sportovní ambice a rád bych dosáhl co nejkomfortnějšího nastavení podvozku. Dokázal by mi tu někdo ze zkušených poradit, co pro to udělat/co vyměnit a popřípadě jak velkou investici bych mohl předpokládat?
Moc děkuju předem za odpověď.
Petr
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Re: E39- tvrdý podvozek
No tak Sport suspension výbava jsou opravdu nižší/tvrdší pružiny popř. tlumiče a pak je ještě další stupeň podvozku M paket.
Serie je příjemně komfortní a plavná. Ale naklání se hodně do zatáček a podvozek je vzhledově vyšší. To beru na jízdní vlastnosti zase jako mínus.
Řešil bych to výměnou tlumičů a pružin, ale stabilizátory bych zase sháněl silnější z Mpaketu. Na Sportsuspension jsou tuším stejné jak na serii.
Otázka co dát za pera, aby to nebylo tak vysoký. Co Eibach Prokit a SACHS Supertouring kdo má zkušenost?
Serie je příjemně komfortní a plavná. Ale naklání se hodně do zatáček a podvozek je vzhledově vyšší. To beru na jízdní vlastnosti zase jako mínus.
Řešil bych to výměnou tlumičů a pružin, ale stabilizátory bych zase sháněl silnější z Mpaketu. Na Sportsuspension jsou tuším stejné jak na serii.
Otázka co dát za pera, aby to nebylo tak vysoký. Co Eibach Prokit a SACHS Supertouring kdo má zkušenost?
- Joshuax
- Klubové ID: 2833
- Kontaktovat uživatele:
Obavam se, ze tazatel chce ale opak
Tzn ze sportu na serii
Tzn zadna vymena ARB neni potreba.
Jinak hodit seriove pruziny a tlumice a bude to proste jako serie no. Na nase cesty je to urcite prijemne, ale hodne udelaji i kola. mensi prumer a vyssi guma je poznat imho jeste vice, nez vymena jetych pruzin a tlumicu, ktere uz davno nejsou v takove kondici, aby to auto drzely nejak extra tvrde.

Jinak hodit seriove pruziny a tlumice a bude to proste jako serie no. Na nase cesty je to urcite prijemne, ale hodne udelaji i kola. mensi prumer a vyssi guma je poznat imho jeste vice, nez vymena jetych pruzin a tlumicu, ktere uz davno nejsou v takove kondici, aby to auto drzely nejak extra tvrde.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
-
- Klubové ID: 2156
Když jsme u toho, mám: S704A M sportovní podvozek. To jako z paketu nebo z "M"?
Děkuju moc za radu. Bude to snazší než jsem doufal.
-
Chlapi, kdo teda ví, co je ten podvozek S704A?
-
Asi nikdo, škoda...
Myslím že S704A se dodával na přání pro auta bez M paketu .Prostě sportovní podvozek,stabilizátory 25mmACDC píše:Chlapi, kdo teda ví, co je ten podvozek S704A?
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
To je prostě M-paketovej podvozek, ještě nižší než sport a silnější stabíky.
-
Mám S704A M Sportovní podvozek, vyměnil jsem 17" 235/45 za 16" 225/55 a na naše cesty už to jde
-
To bych bral taky, jenže původní majitel tam dal komplet AC Schnitzer včetně osmnáctek. Celkově hezký (libí se mi víc než M paket, co má každý), ale je to moc. Uvažuju kola s někým vyměnit za normální 17ky, nebo i 16ky.
-
Já jsem měl krásné 17" style 81 a musely taky pryč, možná se ti na výměnu někdo ozve a dle mého raději prodat a koupit