Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
340i x drive Touring 2017
340i x drive Touring 2017
Zdravím všechny příznivce BMW, mám na Vás dotaz. Uvažují o koupi nové 340i x drive Touring a sháním hlavní provozní informaci ... a sice spotřebu paliva. Má někdo zkušenost s tímto motorem a reálnou spotřebovou ve městě/mimo město/dálnice? Počítám, že se to pohybuje kolem 13l/100km, ale rád bych měl tuto informaci ověřenou. Prosím o dobrou radu. Děkuji, Michal
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
Re: 340i x drive Touring 2017
nejlepší volba ten motor, co ti sežere na spotřebě vrátí na spolehlivosti.
jen pozor na ten xdrive, ten ti bude dost kazit jak spotřebu, tak náklady tak radost z jízdy.
spotřebu si najdeš zde.
https://www.spritmonitor.de/
jen pozor na ten xdrive, ten ti bude dost kazit jak spotřebu, tak náklady tak radost z jízdy.
spotřebu si najdeš zde.
https://www.spritmonitor.de/
Moc děkuju, tuhle tabulku jsem potřeboval
o čtyřkolce přemýšlím jenom z praktického hlediska, neb občas vyrazím do hor atd. a tak nějak ještě nemám v plánu se zabít
na spolehlivost jsem slyšel právě samou chválu, jen ta spotřeba byla rozhodující
a x-drive to zvedne předpokládám o 0,5 - max 1 litr ne?

-
- Kontaktovat uživatele:
x-drive počítej cca litr nahoru, takže 0,3kč km jen proto že to je čtyřkolka.
v plánu se zabít?
na cestách jezdí tak 80 procent aut bez 4x4 a nemyslím že by se chtěli ti lidi zabít. čtyřkolka se dnes strašně medializuje, aby taky ne, bmw vydělá 60tisíc navíc na každým autě, resp má vyšší obrat a celkem jistotu že majitel bude kupovat spoustu poloos, diferaku a kardanů.
ročně najedu 60k se zadokolkou a nemám problém, mám i zákazníky co najedou přes 100tkm se zadokolkou.
pokud bys vyloženě bydlel na horách a denně jezdil štěrkové cesty, sníh, led, tak asi jo, ale ještě bych si to sakra rozmyslel.
v plánu se zabít?
na cestách jezdí tak 80 procent aut bez 4x4 a nemyslím že by se chtěli ti lidi zabít. čtyřkolka se dnes strašně medializuje, aby taky ne, bmw vydělá 60tisíc navíc na každým autě, resp má vyšší obrat a celkem jistotu že majitel bude kupovat spoustu poloos, diferaku a kardanů.
ročně najedu 60k se zadokolkou a nemám problém, mám i zákazníky co najedou přes 100tkm se zadokolkou.
pokud bys vyloženě bydlel na horách a denně jezdil štěrkové cesty, sníh, led, tak asi jo, ale ještě bych si to sakra rozmyslel.
Amen. Plný souhlas s Jaraxem
- pavproch
Jestli možu, teda no...
Mám e91 N53B30 xDrive 6MT (tj. bez foukátka....čili jen 200kW, ale zato používám celé stádo a často), dlouhodobá (skutečná, je to služebák, čili CCS čili evidence) byla v rozpětí 10-12 na 100 až do doby než sem zkrátil diferáky, od té doby je 13-14 na 100. Koupeno nové tady v CZ, nalítáno už skoro 1/4 milionu km. Minimum krátkých jízd po městě, převážně dlouhé přesuny po silnicích I-IV. tř a snažím se vyhýbat dálnicím. Jezdím hodně moc dynamicky (tj. jak se mi to líbí, na spotřebu seru). To auto má kerb 1715kg, tak si při dynamickém ježdění prostě cucne, no.... liju do toho jen Vervu100 nebo Maxx100.
Sem zimní potvor, hodně lyžuju, takže pro mě je 4x4 obrovskou výhodou, zadokolka (mám ji jako druhé auto) je ale řidičsky mnohem zajímavější....
Mám e91 N53B30 xDrive 6MT (tj. bez foukátka....čili jen 200kW, ale zato používám celé stádo a často), dlouhodobá (skutečná, je to služebák, čili CCS čili evidence) byla v rozpětí 10-12 na 100 až do doby než sem zkrátil diferáky, od té doby je 13-14 na 100. Koupeno nové tady v CZ, nalítáno už skoro 1/4 milionu km. Minimum krátkých jízd po městě, převážně dlouhé přesuny po silnicích I-IV. tř a snažím se vyhýbat dálnicím. Jezdím hodně moc dynamicky (tj. jak se mi to líbí, na spotřebu seru). To auto má kerb 1715kg, tak si při dynamickém ježdění prostě cucne, no.... liju do toho jen Vervu100 nebo Maxx100.
Sem zimní potvor, hodně lyžuju, takže pro mě je 4x4 obrovskou výhodou, zadokolka (mám ji jako druhé auto) je ale řidičsky mnohem zajímavější....
-
- Kontaktovat uživatele:
a pokud vím taks tady před časem psal jak z toho xdrivu udělat nexdrive, pak jsi zjistil že to je složity a začal psát jak je xdrive dobrej
- pavproch
Eeeee... to byla čistě TEORETICKÁ otázka, kterou jsem tu kdysik vznesl do pléna.... já si plánovitě koupil xD, mám xD a sem za to rád... jak píšu, na hory a do kluzkého je to mnohem LEPŠÍ volba než RWD.
A protože mám i RWD, mám srovnání a odjakživa tady píšu, že xD lehce snižuje řidičské zážitky ....
A protože mám i RWD, mám srovnání a odjakživa tady píšu, že xD lehce snižuje řidičské zážitky ....
-
- Kontaktovat uživatele:
ale ty máš RWD Z4, to nejde srovnat s E9x, to Zetko je samo o sobě přetáčivy a v zimě by s tím moc jezdit nešlo.
ten xdrive by som nebral az tak tragicky.. s tym tourom asi nebude jazdit na okruhu ale beznu premavku v sviznejsom tempe za vsetkych okolnosti a podmienok, kupuje nove auto, na kolko na 3 na 5 na 10 rokov? priplatis si zaruku a zmestis sa do nej s najazdom, aby si sa vyhol vsetkemu nad ramec spotrebaku? bude na tom jazdit aj niekto iny (zena, frajerka, syn, dcera, otec, mama atd...) co netusi ze nema sliapat na plyn za kazdych podmienok kedze 320+ kobyl a nejakych 500nm je uz dost aj na zadohrab?
-
- Klubové ID: 4038
všimněte si jedné věci: JaraX z Olomouce říká, že X-drive je zbytečný. druhý kolega z Prahy říká taky že je zbytečný. pavproch se marně snaží vysvětlil, že X-drive může být užitečný. pavproch totiž bydlí žije a denně jezdí v beskydech.
já bydlím také v beskydech a jelikož s bmw jezdí hlavně manželka, tak jsem taky obětoval myšlenku opět V8 a raději mám X-drive.
je to tak těžké pochopit?
já bydlím také v beskydech a jelikož s bmw jezdí hlavně manželka, tak jsem taky obětoval myšlenku opět V8 a raději mám X-drive.
je to tak těžké pochopit?
To je v pohodě, já jsem taky zastáncem RWD tady u nás v 200 m nad mořem, Transita mám taky RWD, ale tam můžu narvat řetězy. Dcera s manželem bydlí kousek od města, kde každou zimu na náměstí sochají Krakonoše a z FWD přešli na čtyřkoly. Já mám před každou zimou myšlenku na koupi Subaru WRX STi, jsou čím dál tím hnusnější a vždycky mě to pustí
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
- pavproch
@roman: kuju za podporu
-
- Kontaktovat uživatele:
tak jasný že každý to vidí podle svého, ale beskydy jsou snad hory ne? psal jsem že pokud vyloženě nebydlí na horách tak to nepotřebuje na to aby je 5x za rok lyžovat.
nepsal jsem že je xdrive nahovno, ale že je pro 90 procent lidí co si to koupí zbytečnej, 10 procent to rozumně využije. navíc bych si radši koupil za 50k nějakej jeep na ten měsíc v zimě. kamarád jezdí hodně do Alp a tak si koupil 530xd a stejně v Alpách zustal viset protože to auto je nizky a nikde neprojede.
nepsal jsem že je xdrive nahovno, ale že je pro 90 procent lidí co si to koupí zbytečnej, 10 procent to rozumně využije. navíc bych si radši koupil za 50k nějakej jeep na ten měsíc v zimě. kamarád jezdí hodně do Alp a tak si koupil 530xd a stejně v Alpách zustal viset protože to auto je nizky a nikde neprojede.
- tommee
- Klubové ID: 3625
Troška do mlýna pohled Pražáka. 340 bych koupil v zadokolce. Hory miluju, ale dostanu se tam stejně tak jednou za rok. A jo, mám tady jednu koncernovku 4x4 a stejně zjišťuju, že to využiju párkrát do roka. Zbytek tahám zbytečnou zátěž a kurvítka. Xdrive sebere na fun faktoru a přidá na spotřebe. Pokud bydlíš na horách a využiješ to, ber, je to super, ..pokud ne, je to zbytečný