Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e39 530D imobilizér

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
hadica

e39 530D imobilizér

#1 Příspěvek od hadica »

čau..omlouvám se že zakládám nové téma na ohranou otázku. Na mé 530D e39 2002 vyskočil vážný problém se startováním. asi cca týden nazpět mi manželka volala že zastavila kdesi u obchoďáku a už nejde nastartovat..prostě startér ani ťuk..netočí..ano nic necvaklo. Po chvíli a několikerém pokusu se jí to podařilo nastartovat. Doma jsem to pak napích na inpu a zjistil že je v motorové jednotce závada imobilizéru..tak jsem to odmáz. Pak se to nějaký den opakovalo zase a čím dál víc se to zhoršovalo. Až dneska zase opět nic..vždy zkoušíme oba klíče. Koukal jsem do chyb a zase opět v motorové jednotce bylo několikrát imobilizér. Jakmile jsem to smazal tak to jednou šlo nastartovat..myšleno že zatočil startér a motor ihned bez problémů chyt...(jinak ani netočí..prostě nic..jen se rozsvítí palubka a slyším vždy čerpadlo nafty) Odpoledne opět nic..ani ťuk..oba klíče a nic...inpa opět hlásí v motorové jednotce poruchu imobilizéru. Jinak přímo když inpou najedu do ews..tak jeden klíč z těch dvou vyhazuje chybu špatného kodu...ten druhý klíč je v pořádku...ale stejně je pořád chyba v motorové jednotce...a nejde ji smazat. Jinak nic jsem neměnil nikde jsem se předtím nevrtal..prostě normální rodinné auto na každodenní ježdění.
Prostě mě připadá že je rozhozená komunikace mezi ews a jednotkou motoru. ktomu bych dodal že právě baterie se nevybila ani jsme to nemuseli poslední dobou startovat nějak jakože vybité. prostě bezproblémů to jezdilo až doposud. za každou radu budu vděčen. Auto stojí doma nepojízdný. Díky
PetoK

Re: e39 530D imobilizér

#2 Příspěvek od PetoK »

Choď do BMW a objednaj si nové ews,treba ho vymeniť.
Odpovědět