Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e65 760i - problém s probouzením jednotky
e65 760i - problém s probouzením jednotky
Čaute, čaute, prosím o radu na mé 760i e65. Delší dobu mi stála v servise, auto cukalo, byl tam mechanický problém a ten už je vyřešen, ale co zprvu začalo, že je problém v jednotkami motoru, mechanik cosik s nimi dělal, přehrával software, zkoušel měřit napětí a čert ví co vše.
Auto nyní funguje krásně, běží na všech 12 válců, ale objevil se problém se startováním, pravděpodobně probouzením řídící jednotky. Každopádně je to o to kurioznější ->
odpojím baterku, připojím baterku, nastartuji auto bez problémů, vypnu motor, vytáhnu klíč, vložím klíč znovu, nastartuji auto a auto vyhodí ohromné množství chyb snad na všem, že je chyba komunikace s řídící jednotkou a auto nenastartuje, nezačne se točit ani startér, prostě mrtvo, další věcí je z nádrže začne vytékat benzín na zem (nechápu důvod, prosím pokud někdo ano?), tak tedy vyběhnu ke kufru a odpojím baterku, připojím zpět a auto zase nastartuje --- zase do dalšího pokusu o start.
Nesetkal se někdo prosím se stejnou závadou, nebo kde by se dalo začít hledat?
Děkuji mnohokrát, jsem z toho už zoufalý.
Auto nyní funguje krásně, běží na všech 12 válců, ale objevil se problém se startováním, pravděpodobně probouzením řídící jednotky. Každopádně je to o to kurioznější ->
odpojím baterku, připojím baterku, nastartuji auto bez problémů, vypnu motor, vytáhnu klíč, vložím klíč znovu, nastartuji auto a auto vyhodí ohromné množství chyb snad na všem, že je chyba komunikace s řídící jednotkou a auto nenastartuje, nezačne se točit ani startér, prostě mrtvo, další věcí je z nádrže začne vytékat benzín na zem (nechápu důvod, prosím pokud někdo ano?), tak tedy vyběhnu ke kufru a odpojím baterku, připojím zpět a auto zase nastartuje --- zase do dalšího pokusu o start.
Nesetkal se někdo prosím se stejnou závadou, nebo kde by se dalo začít hledat?
Děkuji mnohokrát, jsem z toho už zoufalý.
-
Re: e65 760i - problém s probouzením jednotky
IVM modul.V bmw 2300kč.Tam bych určo začal.Soudruh v bmw udělal chybu a nacpal komplet všechny relátka(KTERÝ SOU BRUTUS PODDIMENZOVANÝ) do krabičky 15x15 a to nechceš.To vytékající béno na to taky sedí.Jsem to onehdá řešil a se špatným IVM šlo pořád čerpadlo.Né že by to bylo přímo tím,máš tam určo netěsnost.
Děkuji za odpověď, IVM modul mám už "bohužel" měněný a problém nepřestal.
Další ve hře byla výměna power modulu, což taky problém nevyřešilo.
Děkuji.
Další ve hře byla výměna power modulu, což taky problém nevyřešilo.
Děkuji.
Došlo se k novému závěru, po Terminulu 15 dojde k jednotce signál na Wake up, ale ta se prostě neprobudí, ze změn, co se na autě děly usuzuji, že to bude softwarový problém, existuje prosím cesta nebo raději nemáte někdo tip na někoho z okolí Ostravy, kdo je schopen dostat do jednotky kompletně originální software?
Děkuji mnohokrát.
Děkuji mnohokrát.
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Vrat to tam, kde ti to podelali
Kdyz se nekdo hrabe v upgradech FW, at si resi i nasledky...

E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Já to raději už zaplatím znovu, nechci riskovat, že půl roku mi bude auto stát někde v servisu.

-
- Kontaktovat uživatele:
JaraX, Matiz 

není problém přehrát SW, pak se uvidí, může být ještě KO jednotka.
-
Když to nejde nastartovat a otevřeš kapotu piští alespoň škrtící klapka?Si vzpomínám že tady byl borec s podobným problémem.Při pokusu o start začaly řvát jednotky převodovka,dsc,park brzda atd.že nekomunikují s dme.Pohejbal jsem s konektorama na dme hlavně druhej zleva a najednou se otevřela škrtící klapka a vše začalo chodit.Konektor prostříkanej čistej.Za dva dny přijel znovu že to samé.Tak jsem to na zkoušku zašprajcl sirkou do boku jestli tam není špatnej kontakt že by se to potom přepinovalo.Borec za měsíc volal že je to od té doby super a nechce do toho šahat. 

-
Takže oprava ala CML 

Tohle bohužel asi nebude můj případ
Sednu do auta, zapnu zapalování, klapy fungují, vše bez problémů, vypnu zapalování a zapnu ho znovu a už na mě skáče hromada hlášek, jak je všechno špatně atd. a klapy mrtvé.
Vyběhnu tedy z auta, odpojím a připojím baterku, sednu zase do auta, zapnu zapalování a zase funguje...
Vím, že když bylo auto v servise, tak když se odpojila a připojila ŘJ, tak se to chovalo také takto právě.
A takhle furt dokola.

Sednu do auta, zapnu zapalování, klapy fungují, vše bez problémů, vypnu zapalování a zapnu ho znovu a už na mě skáče hromada hlášek, jak je všechno špatně atd. a klapy mrtvé.
Vyběhnu tedy z auta, odpojím a připojím baterku, sednu zase do auta, zapnu zapalování a zase funguje...
Vím, že když bylo auto v servise, tak když se odpojila a připojila ŘJ, tak se to chovalo také takto právě.
A takhle furt dokola.

-
To s tím kodováním a přehráváním fw v jednotkách nevidi jako cestu,protože pokud vypojíš zgm modul který zajištuje komunikaci všech jednotek na všech linkách tak sice nic nejde v četně budíku,dsc a všeho.Ale stejně nastartuješ a rozjedeš se.
-
Znám to je to na mrtvici tydle mrchy když si postaví hlavu tak to nemá konce a pak je to uplnou pičovinou za pár stovek,ale ta cesta k tomu je za mrdu.Už jsem takhle jednu zvrakoval.
ja myslím že nejjednoduší cesta je prostě výměna DME, v polsku stojí pár kč.
-
To jo,jednotka i s cas pro normálního smrtelníka.Ale nesmí být nic odpálenýho,třeba ta klapka.Jinak to odejde zas,není to ničím jištěný.Ale je pravda že je to někdy jediná cesta.
ty jednotky sou odolný, nevěřím že by ju klapka odpálila.
cas netřeba, jednotky se dají vymazat.
cas netřeba, jednotky se dají vymazat.
-
Jsem řešil jednotku s odpáleným výstupem vstřiku i vstupem senzoru.Jednotka určitě přesmažit jde,jen né peřes obd2 a ta cena za přehrátí jednotky je pro normálního člověka jinde než jednotka i s cas a kličema.
mam člověka co chce za vymazaní jednotky litr, pokud by toho bylo víc, tak i míň.
a měnit klíče od auta na cokoliv víc než pokus je pěkná prasárná. to se pak bude někdo divit až si doobjedná klíč.
neříkám že nejde odpálit jednotka nějakým bastlením a přepinováváním drátků atd. ale že by nějaký vadný komponent oddělal jednotku, to jsem se za celou svou praxi co dělám BMW nikdy nesetkal.
a měnit klíče od auta na cokoliv víc než pokus je pěkná prasárná. to se pak bude někdo divit až si doobjedná klíč.
neříkám že nejde odpálit jednotka nějakým bastlením a přepinováváním drátků atd. ale že by nějaký vadný komponent oddělal jednotku, to jsem se za celou svou praxi co dělám BMW nikdy nesetkal.
-
To máš ty, borce kterej to přesmaží na hrotech před ochranou za litr.Normální borec to za litr určo nevyřeši a ty mu to za tu cenu taky nepořešiš.O tom to je.
-
A tu jednotku co je v BMW od bosche nevyužívá jen BMW.Bych tě měl propojit s borcem co dělá jednotky bosch pro mě má těch vypálených integráču pod stolem pytel.