Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e46 cabrio ele.strecha rady tipy....
e46 cabrio ele.strecha rady tipy....
Zdravim klubaky,chci jsi na leto udelat radost a budu kupovat e46 v cabriu.Jelikoz jsem cabrio nikdy nemel,tak bych se rad dozvedel nejake zkusenosti co se tyce ele.strechy.Na co si dat pozor....popripade co se tam kazi atd.Jestli se meni nejaka hydraulika,nebo tahla,elektromotory atd.proste vse na co si dat pozor a popripade co tam nejcasteji odchazi.Diky moc vsem za rady.
Re: e46 cabrio ele.strecha rady tipy....
Ahoj, mám zkušenosti se střechou na 36. Myslím, že to na 46 nebude zas tak moc jiný. Hele je to soustava táhel motorů a čidel. Nic se nekazí, spíš se to tak nějak opotřebí, textilní gumy na stahování se vytahají a potah trochu na šoupe. Tohle se ale může stát každýmu cabriu s textilem.
Já tam měl nefunkční čidlo a vytahaný textilní popruhy. Nakonec jsem to zprovoznil, ale chtělo to čas a trpělivost.
Chceš-li cabrio, tak si vyber něco s plně funkční střechou. Ty investice do následných oprav, jsou nemalé. Obzvlášť, pokud si to neuděláš sám. No a pokud máš místo na skladování, tak na podzim si kup hardtop. (nejlépe auto i s hardtopem).
Celkově bych se ale textilní střechy nebál. Je-li udržovaná, je vše v pořádku. Měl jsem auto s pevnou sklápěcí střechou a taky to nebylo 100%. Prostě vždy to má něco do sebe, ale i nevýhody.
Jo a taky bych po majteli co ti to bude prodávat chtěl Windschott, pokud ho má. Jízda bez toho se po hodině stává otravnou.
Já tam měl nefunkční čidlo a vytahaný textilní popruhy. Nakonec jsem to zprovoznil, ale chtělo to čas a trpělivost.
Chceš-li cabrio, tak si vyber něco s plně funkční střechou. Ty investice do následných oprav, jsou nemalé. Obzvlášť, pokud si to neuděláš sám. No a pokud máš místo na skladování, tak na podzim si kup hardtop. (nejlépe auto i s hardtopem).
Celkově bych se ale textilní střechy nebál. Je-li udržovaná, je vše v pořádku. Měl jsem auto s pevnou sklápěcí střechou a taky to nebylo 100%. Prostě vždy to má něco do sebe, ale i nevýhody.
Jo a taky bych po majteli co ti to bude prodávat chtěl Windschott, pokud ho má. Jízda bez toho se po hodině stává otravnou.
e46 v kabriu mame a naprosto bez problemu. System je hydraulicky s prenosem sily pres soustavu pak. Hlavne nenechat nikoho aby do toho "preventivne" hrabal.
Windschott je pri jizde velmi znat, zamezi pumpovani vzduchu na zadni sedacky za jizdy. Hardtop z auta udela regulerni kupe a podstatne snizi venkovni hluk, latkova strecha zvuky z venci propousti.
Vrele doporucuji auto se svetlym interierem, ktery slunicko rozpali znatelne hure nez treba cerny. A ze v kabriu umi byt horko, treba pri popojizdeni mestem
Cabrio nema chybu, jizda bez strechy je uplne jiny level pozitku z okolni krajiny.
Windschott je pri jizde velmi znat, zamezi pumpovani vzduchu na zadni sedacky za jizdy. Hardtop z auta udela regulerni kupe a podstatne snizi venkovni hluk, latkova strecha zvuky z venci propousti.
Vrele doporucuji auto se svetlym interierem, ktery slunicko rozpali znatelne hure nez treba cerny. A ze v kabriu umi byt horko, treba pri popojizdeni mestem

Cabrio nema chybu, jizda bez strechy je uplne jiny level pozitku z okolni krajiny.
Diky moc za par rad.Jak rikam,cabrio jsem.nikdy nemel tak si to chci vyzkouset.Verim ze ta strecha bude technicky skoro to same,jak e36 nebo e46...samozrejme az ji pujdu koupit,tak je poradne vyzkousim.....bohuzel garaz na uskladneni nemam,takze budu muset hardtop ozelet,ikdyz jich tady na prodej je docela.dost s hardtopem..(ziju v anglii)......ale ten wingshot si poridim.....