Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 compact potřebuji pár rad

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
DonyR1
Klubové ID: 3714

E36 compact potřebuji pár rad

#1 Příspěvek od DonyR1 »

Ahoj koupil jsem přítelkyni na naučení krásnýho compacta. 316i 1.9 77kw r.v 2000, výhř. kůže, šíbr, klima el.okna se serviskou doveženej od prvního majitele a je opravdu velmi hezkej až sem z něho nadšenej.... 8-) A chtěl bych doladit pár mušek aby byl top.. Bohužel moje znalosti se pohybují od E60 a E65 vejš takže potřebuji poradit :-)

1) Auto má obyčejné přední světla a už přeci jen 17 let staré. Chtěl bych koupit nové a líbí se mi čočkové ale prý z E36 klasické nepasují kvůli velikosti? Co je tam jinak? Na netu je pár compactů co mají čočkové světla...

2) Co je potřeba na dodělání toho malého palubáku? Páčku a palubák sem si sehnal za pár stovek. Je nutné natáhnout nějakou kabeláž? případně nejaké kodovaní podle motoru?

3) Auto má D.O cetrál ale při zamknutí a odemknutí neblikne výstražnýma ... lze dokódovat?

4) tempomat asi jediná věc co mi tam chybí.... ale mutlivolant sem tam ani neviděl nikdy takže asi bez šance že?

5) dodělání Mlhovek? Sou tam kabely?

A Sháním pár věcí...

1) 3 ramenný origo volant
2) Origo rádio na CD
3) Když by byl M paket přední nebo zadní narázník za dobrou cenu...

Děkuji :-)
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 4108

Re: E36 compact potřebuji pár rad

#2 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

Ahoj,

kdysi jsem míval e36 comapcta, tak zde jsou mé postřehy:

1) světla co se do velikosti týče jsou stejné, jen tam jsou jiné žárovky HB3/HB4 vs H7/H7, tudíž možná i jiná kabeláž, to by ale nebyl problém upravit

2) bude potřeba natáhnout dráty, na compactu jsem to nedělal, dělal jsem to na sedanu, čili tam se dělal velký, ale vzhledem k funkcím to bude dost podobné, tuším že to byly asi 4 dráty. Nevím, jestli to někdo dělal na compacta, zkus pohledat nějaký DIY návod

3) U E36 si myslím, že nejde dokódovat

4) E36 neměla tempomat na volantu, ale samostatnou páčkou. Nevím jak u 1.9 ale u 323 byla škrtící klapka ovládaná mechanicky, takže dodělání tempomatu obsahovalo i přidání servomotorku k ovládání škrtící klapky

5) Kabely v základu nejsou, dodělání je výměna vypínače, natažení kabelů a přidání relé
johnyfly1

#3 Příspěvek od johnyfly1 »

1. svetla su rovnake mo musis prerobit HB konektory na gulate - najlepsie ked si ich zozenies s tymi cockovymi H1 svetlami....oproti HB4 tie cockove svietia paradne - doporucujem BOSCH...

2. palubak nemusis nakodovoat...ale aby ti ukazoval spravne musis mat verziu na tvoj motor. resp 4 valec alebo 6valec...

3. smerovky pri dialkovom sa nedaju dokodovat no daju sa dorobit...ja som to riesil dvoma diodami a jednym rele s dvojitym kontaktom :) zamkne blikne kratko, odomkne blikne dlho...

4. tempomat je jednoduchy staci servo, packa, jednotka a kabelaz...da sa dorobit aj na multifunkcny volant ale musi byt tempomat z e39 a tak isto musi byt aj volant z e39..

5. na hmovky musis tahat vsetko ale nic zlozite :)
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

- pokud bys chtěl tak mi napiš maila a pošlu ti schemata na E36
- jarda dodělaval i MFL volant, pokud by ses s tím chtěl extra srát, tak si můžeš sehnat MFL volant z E39 a dodělat si tak tempomat i MFL audio, ale páčka mi přijde lepší
- compacty jsou super auta, stojí pár kč a suprově se s tím jezdí, asi zas nějakyho koupím :)
Woyta

#5 Příspěvek od Woyta »

ETM manual
http://wedophones.com/Manuals/BMW/1998% ... Manual.pdf

Dalsi manualy
http://wedophones.com/BMWManualsLead.htm

Dalka je umistena v zrcatku. Do ZKE jednotky posila jen lock/unlock signal. Pokud chces blikat, tak bude aftermarket reseni nebo sledovat komunikaci na tomhle kabelu.

Pripadne je moznost napojit se s rele u ZKE jednotky na kabely jdouci do akuatoru zamku a spinat vystrazne blinkry. Nevihodou je ze to bude blikat i pro odemykani klicem.

Jelikoz ma E36 rozdelena lock a unlock tlacitka na ovladaci a zamky delaji docela ramus, tak v tom nevidim tak velky prinos.

Board computer bude vetsi sranda zapojit. BMW setrilo kabely. Pokud nemas svazek, ze ktereho si muzes vymotat potrebne draty, tak to bude docela sranda. Shanet konektory, tahat draty.

Sam si doplnuju vybavu meho 1997 Compactu. Mam na dily Compact z 1999. zatim jsemvymotal a zapojil. Svazek centralu, svazek bocnich airbagu. Momentalne vymotavam klimatizaci. Ta vede snad skoro vsude. :D Ruce si meju odstranovacem nalepek. :D

BTW nekdo z predchozich majitelu z auta ukradl vyhrivane trisky ostrikovacu ale vse ostatni zustalo. Je to sehnatelna soucastka, nebo to je luxus ke kteremu neni sance se dostat?
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

pokud vím tak dalku v zrcatku mají jen první E36
johnyfly1

#7 Příspěvek od johnyfly1 »

maju aj novsie :) zalezi od vybavy...co mali alalrm tak tusim ze mali dialku na boku spolujazdcovho A stpliku :)

inac s tou kabelazou je sranda :D ja som mal prednu cast kabelaze z dvoch compactou a na par vecerou som mal postarane :D tiez som si vymotaval klimu aj bc :D
icecold
Klubové ID: 3777
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od icecold »

JaraX píše:pokud vím tak dalku v zrcatku mají jen první E36
to si pleteš s e39, všechny e36 měly origo dálku v zrcátku (nebavím se o originálních dodatečných sadach) akorát dřivější ročniky měly infra, pozdější ji měly rádiovou
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Odpovědět