Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
F10 softclose da se nechat dodelat ?
F10 softclose da se nechat dodelat ?
softclose je zamek primo nakej vylepsenej nebo jak to funguje a co se meni popripade kolik to stoji ?:)
Re: F10 softclose da se nechat dodelat ?
určitě se dodělat dá, ale nebude to za 5k, jsou to jiné zámky, kabeláž a u F10 možna i jiné jednotky atd.
dodělávat je asi blbost, jelikož pak stejně zjistíš že ti v autě chybí X dalších věcí, pokud nemáš takovou základní věc, rovnou bych se díval po jiném autě.
dodělávat je asi blbost, jelikož pak stejně zjistíš že ti v autě chybí X dalších věcí, pokud nemáš takovou základní věc, rovnou bych se díval po jiném autě.
co vim tak chybi jen tri veci softclose, chlazeni sedacek a hlidani mrtvyho uhlu
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Doted jsem nepochopil, o jake ze zakladni veci se tu vlastne porad bavime... Dyt je to absolutne useless... Kdyz porebujes privrit dvere, protoze mas v garazi malo mista a dovnitr mas natazenou prodluzku, nenapadne to nic lepsiho, nez ze ti je zavre, to jsem ale do psi zadele nechtel, ja jsem chtel jenom ty dvere privrit... Takze tahle zakladni vec, me teda spis vytaci, nez ze bych jeji absenci povazoval za tak zavazny nedostatek, ze bych kvuli tomu menil cele auto...
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
on to myslel tak ze kdyz to nema tohle nema to i spousty jinych veci ale ono to spoustu tech jinejch veci ma takze auto stopro menit nebudu 

Auto bych kvůli tomu taky neměnil, ale rozhodně je to super věc, když nemusíš furt mlátit dveřma. Tím spíš u F10, kde se dveře vyráběly asi na stejné lince, jako plechovky na psí žrádlo.. Hned to auto působí úplně jinak.
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
U F10 se musi s dverma mlatit ?
Ja ze odjakziva dvere proste normalne zaviram na kazdem z dosavadnich aut, ale nikdy nebylo potreba s nima mlatit. To neni stodvaca ne ? 

ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
zaviraj se i tak jen na lehko ale dyz s nima nekdo triskne tak to mlati
a obcas se stane taky ze se nedovrou,..

-
- Člen Klubu
Nevim no je to komfortní záležitost, ale jde to nějak libovolně vypnout/zapnout? Za ty skříplý prsty dětiček a při servisu to nestojí. 

- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
No porad je otazka, jestli je to tak tragicke, ze to stoji za to, to nechat dodelat. Asi bych to spis cpal do udrzby, nez do zamku, ale tak to je holt kazdeho jiny pohled. Osobne me u te E66tky softclose zrovna moc neoslovil, ale tam jsou ty dvere docela betelny a daji se i tak zavrit uplne normalne i bez softclose.
Jinak komfortni zalezitost je to pro profesionalniho ridice, co vozi papalase po meste a 100x za den ty dvere otevre. Pro bezneho smrtelnika, ktery ty dvere za den otevre 4x (kdyz si skoci jeste i natankovat), je to tak male procento casu, ze bych to za otazku komfortu zrovna moc nepovazoval. Komfort jsou dvojity okna, nebo termalni sklo, to proste pouzivas behem rizeni porad, ale kdyz jedu, je mi uplne suplik, jestli mam na dverich softclose, no ne ?
Jinak komfortni zalezitost je to pro profesionalniho ridice, co vozi papalase po meste a 100x za den ty dvere otevre. Pro bezneho smrtelnika, ktery ty dvere za den otevre 4x (kdyz si skoci jeste i natankovat), je to tak male procento casu, ze bych to za otazku komfortu zrovna moc nepovazoval. Komfort jsou dvojity okna, nebo termalni sklo, to proste pouzivas behem rizeni porad, ale kdyz jedu, je mi uplne suplik, jestli mam na dverich softclose, no ne ?

ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
možná spíš jen nevíš co vše se dávalo, plná výbava je u F10 tak na 3 stránky výbavy.jofrey píše:co vim tak chybi jen tri veci softclose, chlazeni sedacek a hlidani mrtvyho uhlu
máš bang olufsen?
máš adaptivní podvozek?
máš dynamic drive?
máš natáčecí zadní nápravu?
máš dvojity okna? nemáš protože F10 už nemá, což absolutně nechápu.
máš zadní entertainment?
máš night vision?
máš ACC ?
máš LED světla?
máš digitalní budíky?
Prosím tě jaraxi, dyť polovinu těch věcí nemáš ani ty v sedmě....ale hlavně že máš ledničku a hitlerpohon viď
To je zase debata toto
Sry ale už mi to nedalo
To je zase debata toto
Sry ale už mi to nedalo
hitlerpohon

tak protože ta sedma je vykopávka za 2 kila,
nebo by jako par let stary Fko mělo umět to samy co 14leta sedma? to by bylo docela smutny
máš bang olufsen?
- nedávalo se, pouze logic
máš adaptivní podvozek?
ano
máš dynamic drive?
ano
nedávalo se
ano
máš zadní entertainment?
ano
máš night vision?
nedávalo se
máš ACC ?
ano
máš LED světla?
nedávalo se
máš digitalní budíky?
ano
edit
a ten hitler pohon je náhodou důležitej, díky němu jezdím za 1,8kč km s autem co má 2,5 tuny a 333 koní.
nebo by jako par let stary Fko mělo umět to samy co 14leta sedma? to by bylo docela smutny
máš bang olufsen?
máš adaptivní podvozek?
ano
máš dynamic drive?
ano
nedávalo se
ano
máš zadní entertainment?
ano
máš night vision?
nedávalo se
máš ACC ?
ano
máš LED světla?
nedávalo se
máš digitalní budíky?
ano
edit
a ten hitler pohon je náhodou důležitej, díky němu jezdím za 1,8kč km s autem co má 2,5 tuny a 333 koní.
Jestli chces muzu ti dodelat. Musi se menit zamky a ty nebudou za par korun. K tomu jeste prace. Jestli mas zajem napis mi SZ a pokusim se ti to nejak nacenit.
A ten Flir Pathfinder, který má "každá druhá" E65 to je co? Všechno retrofit?JaraX píše:t
...máš night vision?
nedávalo se...

předface neměl nikdy NVI. věř že kdyby to šlo tehdy objednat tak to tam mam, ten člověk co to moje kupoval byl blazen, ma to věci i jako tandem phone, to jsem viděl asi 2x v E65
no vidíš, jsem říkal že tam půlku věcí nemáš. nemáš je tam, protože se nedávaly. on zase nemá sedmu. má jen pětku.JaraX píše:tak protože ta sedma je vykopávka za 2 kila,
máš bang olufsen?
máš adaptivní podvozek?
ano
máš dynamic drive?
ano
nedávalo se
ano
máš zadní entertainment?
ano
máš night vision?
nedávalo se
máš ACC ?
ano
máš LED světla?
nedávalo se
máš digitalní budíky?
ano
edit
od člověka tvého formátu bych čekal reakci typu: můžu ti to dodělat ale bude tě to stát tolik a tolik a budeš mi tu to auto muset nechat na týden. nebo to dělat nechceš, protože to je pětka a k tomu ještě Fko čili vlastně pro tebe téměř shit největší a tedy budeš mlčet.
vyzývat někoho aby to prodal, jen proto, že v pětce nemá SC je trochu mimo. a koupit si má jako co? 14let starou sedmu? sry ale když si kupuju auto, co si chci nějaký čas nechat (cca 5let) tak si těžko koupím 14let staré auto. zvlášť když to mám na denní ježdění. pro někoho může být příliš v takové situaci i deset let staré auto. a to pak když chci bmw už nic jiného než Fko nezbývá.
že se F-series sere víc jak E-series je zřejmé. ale v té e65 asi do smrti taky nevydržíte. e65 se taky sere víc než e38 stejného stáří. nebo ne?
stejně nám všem dřív nebo později nezbyde nic jiného než přejít na Fka nebo Non-bmw. která volba je lepší nevím. bmw mám rád
Tak tohle je moc pěkně napsané,myslím si to samé.RomanM3 píše:no vidíš, jsem říkal že tam půlku věcí nemáš. nemáš je tam, protože se nedávaly. on zase nemá sedmu. má jen pětku.JaraX píše:tak protože ta sedma je vykopávka za 2 kila,
máš bang olufsen?
máš adaptivní podvozek?
ano
máš dynamic drive?
ano
nedávalo se
ano
máš zadní entertainment?
ano
máš night vision?
nedávalo se
máš ACC ?
ano
máš LED světla?
nedávalo se
máš digitalní budíky?
ano
edit
od člověka tvého formátu bych čekal reakci typu: můžu ti to dodělat ale bude tě to stát tolik a tolik a budeš mi tu to auto muset nechat na týden. nebo to dělat nechceš, protože to je pětka a k tomu ještě Fko čili vlastně pro tebe téměř shit největší a tedy budeš mlčet.
vyzývat někoho aby to prodal, jen proto, že v pětce nemá SC je trochu mimo. a koupit si má jako co? 14let starou sedmu? sry ale když si kupuju auto, co si chci nějaký čas nechat (cca 5let) tak si těžko koupím 14let staré auto. zvlášť když to mám na denní ježdění. pro někoho může být příliš v takové situaci i deset let staré auto. a to pak když chci bmw už nic jiného než Fko nezbývá.
že se F-series sere víc jak E-series je zřejmé. ale v té e65 asi do smrti taky nevydržíte. e65 se taky sere víc než e38 stejného stáří. nebo ne?
stejně nám všem dřív nebo později nezbyde nic jiného než přejít na Fka nebo Non-bmw. která volba je lepší nevím. bmw mám rád

myslel jsem to tak at se podívá na seznam výbavy co se dávala a může si koupit vybavenější kousek, nebo si řekne, ty všechny věcí co nemám nepotřebuji, ani nikdy potřebovat nebudu a nechám si co mám a dodělám si softclose, ale všechny hodně vybavený Fka co sem jezdí (ty co mají i nightvisiony atd) mají i softclose, tak je to většinou taková indicie že by to auto nemuselo být moc vybavené. Já totiž přesně vím jak to chodí, třeba vlastnemec, koupil sedmu se vším duležitým, logic, komforty, EDC, dynamic atd. najednou to bylo dodělej mi webasto, tak se dodělalo webasto, pak to bylo dodělej mi ACC, tak se dodělalo ACC, s tím že sem mu nadal že si má koupit vybavenou E65, že nemá smysl to dodělávat, pak to bylo doděláme roletky, tak se přebarvovali tapeci atd. a už ani nevím co vše se dělalo. no a jak to skončilo? auto prodával a dovezl si za +- stejny prachy vybavenýho longa kde má asi o 10-15 věcí víc než v té předchozí a až si bude jen ladit kravinky typu kožená palubka.
já bych Fko nechtěl protože na něho nemá ani ho nejsem schopen uservisovat, ted zrovna tu mam F10 530xd 2011, najeto 208k, odešlo VTG, 4x přední ramena + čepy, brzdy, zadní dynamic teče jak niagára, poloosa KO,zanesené DPF. takže krásný servis za 3 kilečka no a to ani nemluvím o tom že už je na autě 3 sada měchů, 2 sada komplet poloos a ta slavná N57 je v idealní kondici aby se zadřela na klice, sranda byla jak jsem volal člověku na repas VTG a psal se ho jeslti to vydrží a on mi říká "určitě ten repas vydrží víc než se ten motor zadře na klice"
klidně pokud máte zájem sem mužu dát pár fotek.
já bych prostě v životě nemohl dát za 2 roky skoro 400k do servisu a kdybych měl moc prachů a nesralo mě to tak bych si možná i nějakou F02 koupil,tam je servis levnější, jelikož tam nejsou měchy, má to líp řešenou ručku atd.
takže zatím si jezdím ve staré E65 kde mi za 80tkm a 2 roky odešlo kolečko idrivu za 2k, a jinak to auto nic nechtělo, nikdy me nikde nenechalo, nic mi v tom nevrže ani neskřípe a prostě ten money/value je někde jinde. ale když už někdo chce Fk a zaleží mu na výbavě, tak to chce koupit vybavené.
at si každej koupí co chce, je to každýho věc, ale pokud jde někdo do Fka, tak by měl vědět že prostě potřebuje prachy to už není ani benzínová E90 ani plynová E65.
první E38 byli levnější na servis než E65, bohužel ty už jsou dávno posmrti a pěkný kousek stojí víc jak E65, a pofacové E38 jsou méně spolehlivé než E65, jelikož tam napcali při facu strašně moc kurvítek typu vanos, seroucí se radiomoduly, DSC jednotky, odcházející katy atd. +- zakaznící s E38 u mě nechají ročně to samé co ti s E65.
btw s tou výbavou, ono taky nemůžeš moc srovnávat auto za 2 kila s autem za 7 kil.
já bych Fko nechtěl protože na něho nemá ani ho nejsem schopen uservisovat, ted zrovna tu mam F10 530xd 2011, najeto 208k, odešlo VTG, 4x přední ramena + čepy, brzdy, zadní dynamic teče jak niagára, poloosa KO,zanesené DPF. takže krásný servis za 3 kilečka no a to ani nemluvím o tom že už je na autě 3 sada měchů, 2 sada komplet poloos a ta slavná N57 je v idealní kondici aby se zadřela na klice, sranda byla jak jsem volal člověku na repas VTG a psal se ho jeslti to vydrží a on mi říká "určitě ten repas vydrží víc než se ten motor zadře na klice"

já bych prostě v životě nemohl dát za 2 roky skoro 400k do servisu a kdybych měl moc prachů a nesralo mě to tak bych si možná i nějakou F02 koupil,tam je servis levnější, jelikož tam nejsou měchy, má to líp řešenou ručku atd.
takže zatím si jezdím ve staré E65 kde mi za 80tkm a 2 roky odešlo kolečko idrivu za 2k, a jinak to auto nic nechtělo, nikdy me nikde nenechalo, nic mi v tom nevrže ani neskřípe a prostě ten money/value je někde jinde. ale když už někdo chce Fk a zaleží mu na výbavě, tak to chce koupit vybavené.
at si každej koupí co chce, je to každýho věc, ale pokud jde někdo do Fka, tak by měl vědět že prostě potřebuje prachy to už není ani benzínová E90 ani plynová E65.
první E38 byli levnější na servis než E65, bohužel ty už jsou dávno posmrti a pěkný kousek stojí víc jak E65, a pofacové E38 jsou méně spolehlivé než E65, jelikož tam napcali při facu strašně moc kurvítek typu vanos, seroucí se radiomoduly, DSC jednotky, odcházející katy atd. +- zakaznící s E38 u mě nechají ročně to samé co ti s E65.
btw s tou výbavou, ono taky nemůžeš moc srovnávat auto za 2 kila s autem za 7 kil.