Takže ta váha motoru se projeví a stejně tak při brždění a zatáčení.. v zatáčkách máš to zatížení hlavně na předku.. při parkování to šmirgluješ taky mnohem víc než zadek
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 740i - jaké doporučujete letní pneu ?
Re: e65 740i - jaké doporučujete letní pneu ?
Jde o to, že náhon na zadek to má, ale tak nepálíš gumy pří každým rozjezdu přece nebo?
Takže ta váha motoru se projeví a stejně tak při brždění a zatáčení.. v zatáčkách máš to zatížení hlavně na předku.. při parkování to šmirgluješ taky mnohem víc než zadek
- Joshuax
- Klubové ID: 2833
- Kontaktovat uživatele:
Hnany je sice zadek, ale z principu je to mensi problem, pokud nejezdis ty zatacky driftem. Pri rozjezdu se zveda cumak a klesa zadek, tzn na zadek jde vetsi tlak, tzn hnana naprava ma dostatek gripu a nema duvod prokluzovat (pokud to fakt neprezenes na plynu). Pak neni duvod, proc by pneu vzadu melo odchazet drive (je i sirsi), nez pneu vpredu, kde je daleko snazsi dostat gumu na hranu nedotacivosti a ikdyz auto porad drzi, guma se odvaluje a brousi. E65tka neco vazi a tak jsou naroky na zatizene predni vnejsi kolo v zatacce obrovske. Funkce DD je super featura, ale zivotnosti pneumatik vubec nepomaha, protoze ta odstrediva sila se nekde proste musi prenest.
Jinak 245tky jsou dostatecne, klidne mohou byt i vzadu. Sirsi guma neni vzdy synonymem vetsi stability. To plati pouze na rovne a suche silnici. Voda, snih, ci vyjete koleje a vsechno je jinak.
Ale samozrejme jakekoliv opotrebeni podvozku ci spatna geometrie maji take primy vliv na sjizdeni pneu.
Ale nakonec si stejne musis vybrat. Budto budes mit grip a mekci gumu, nebo delsi zivotnost... Oboji nejde...
Jinak 245tky jsou dostatecne, klidne mohou byt i vzadu. Sirsi guma neni vzdy synonymem vetsi stability. To plati pouze na rovne a suche silnici. Voda, snih, ci vyjete koleje a vsechno je jinak.
Ale samozrejme jakekoliv opotrebeni podvozku ci spatna geometrie maji take primy vliv na sjizdeni pneu.
Ale nakonec si stejne musis vybrat. Budto budes mit grip a mekci gumu, nebo delsi zivotnost... Oboji nejde...
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
jj, dunlop super grip ale čím více sportovní gumy, tím měkčí směs a jde rychleji pryč, na dunlopech jsem dal třeba 1,25 sezóny, levný kumho a 2,5 nebyl problém. Teď jedu nově kumho na 20", tak poreferuji na podzim 
jinak mám 18" 245 zimní (předtím i letní) a musím říct že s 20" to auto na dálnici dostalo úplně jinou stabilitu, 18" guma má relativně vysoký profil a na dálnici mi to přišlo ve 160ti takové nepříjemné, na nízkém profilu se mi jezdí lépe, ale jak již bylo napsáno, zase čím širší guma, tím horší aquaplaning a citlivost na vyjeté koleje
jinak mám 18" 245 zimní (předtím i letní) a musím říct že s 20" to auto na dálnici dostalo úplně jinou stabilitu, 18" guma má relativně vysoký profil a na dálnici mi to přišlo ve 160ti takové nepříjemné, na nízkém profilu se mi jezdí lépe, ale jak již bylo napsáno, zase čím širší guma, tím horší aquaplaning a citlivost na vyjeté koleje
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
No zrovna na nasich dalnicich, bych tomu auto klidne dopral ty 18tky
To co v tech razech utlumi guma, nejde do cepu a silentbloku a to je taky dobre si uvedomit. To auto je krasne tezke a tu silnici zehli, ale porad ho neco nese. Takze pak mas sice super low profile gumy, ale s vytlucenym podvozkem to taky nebude zadna hitparada...
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Souhlasím. Kdybych jezdil tankodrom D1 tak přemýšlím jinak. Co jezdím do práce tak silnice dobrý a pak jezdím hodně trasu Praha D11 hradec, Olomouc, Ostrava a cesta je na 20" slušná.
Jinak komfort tlumení podvozku šel samo dokopru, ale nějak mě to netrápí. 18" mám stále zimní.
Jinak komfort tlumení podvozku šel samo dokopru, ale nějak mě to netrápí. 18" mám stále zimní.
- Don
- Klubové ID: 1990
No na D1 uz to take neni tak silene jako byvalo
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
RLY ? Ja ze jsem tam jel ted o vikendu a jak to maji stazeny ty rychly pruhy do pomalych a pomaly do odstavnych, tak jet v tom rychlym je o zuby 
Ale tak mozna jednou az to konecne cely dodelaj, tak se treba projedem Praha - Brno - Praha po necem aspon trochu normalnim. Teda pokud se to samozrejme nekde nezvlni, nebo nesesune, to se neda predvidat
Ale tak mozna jednou az to konecne cely dodelaj, tak se treba projedem Praha - Brno - Praha po necem aspon trochu normalnim. Teda pokud se to samozrejme nekde nezvlni, nebo nesesune, to se neda predvidat
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Možná jo až začnou vážit kamiony ve velkém. To se musí do té doby rozpadnout tam kde začali.
- Don
- Klubové ID: 1990
No ona ta sedma take neni nejlehci

...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Done, raději nemaluj čerta na zeď, aby nám nakonec nezačali vážit osobáky na mýtné.
Stát potřebuje peníze.
-
tixik
- Klubové ID: 3861
Na předek jsem pořídil 245/45 R19 Hankook Ventus S1 Evo 2 K117 XL. Měkoučká guma a hlučnost v pohodě. V rychlých táhlých zatáčkách za sucha mi připadá, že jsem už na limitu auta jako celku, takže pneu vyhovují. Limit je krásně cítit. Např. včera mi stabilizace vypnula tempomat (160 km/h) v jedné ze zatáček, které mám najeté a už dopředu jsem věděl, že jsem na limitu. Takže zásah byl drobný.
Pokud za deště na dálnici stojí voda, tak cca. při 160 - 170 km/h je už cítit lehké aquapleningování a auto začíná být neklidné. Může to být běžné chování širokých pneu nebo následek sjetějších zadních 275ek. Bohužel, srovnání s jinou značkou nemám.
Pokud za deště na dálnici stojí voda, tak cca. při 160 - 170 km/h je už cítit lehké aquapleningování a auto začíná být neklidné. Může to být běžné chování širokých pneu nebo následek sjetějších zadních 275ek. Bohužel, srovnání s jinou značkou nemám.
Co se stane, když se na rohu ulice srazí 50kg člověk se 100kgvým? Takže to beru jako velké +Don píše:No ona ta sedma take neni nejlehci![]()
Druhé velké +, co se všechno ohne mě nebo tobě vs běžné vozidlo
A to je ten jeden z důvodů, proč tu sedmu mám.
Kolik vlastně máte přesnou hmotnost auta? Má někdo jinou než 2450?
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Jestli mohu přihodit. Mám 728i e38 standartní podvozek vzadu 255/45 R18 pneu jsem loni koupil NEXEN N8000 a musím říci že super. Drží perfektně i ostřejší zatáčky a moc nemizí.
Upozornuji že mám základní podvozek na nových tlumičích SACHS i pružinách. Vzadu si to velice vychvalují že komfort od té doby stoupl hodně.
Jinak tedy auto má kolem 1,9tuny plus LPG a lidi a krámy takže jen pro představu.
Vím že pár lidí s 330i e90 pak 325i e90 a 540i e39 mají stejné pneu nové a jsou spokojeni.
Mám najeto cca 10tis km a ubylo minimum. Stále 7,8mm takže čekám že to 30-40tis km dá v pohodě do těch 3-4mm kdy se jich zbavím. Kdyby 10tis km byl 1mm dolu tak to 40tis dá a stále bude dobrej vzorek použitelný na léto cca 4mm. Vím že je to slabší motor ale nijak to nehoním a 160km/h vyjimečně max co občas jedu jinak 130-140km/h gps rychlost nejčastější. Možná že to ta rychlost a DD co má e65 a váha dost ovlivnuje. Ale chtělo by to srovnání pokud někdo má nexen n8000 i na e65
jinak ty premiovky někdy končí i za takovejma třeba NEXENAMA což jsem se divil.
Osobně bych jim dal tak 75procent ze sta kdybych je měl hodnotit´. Ale cena je luxusní za 2litry obujete 18" alu a kvalita je lepší střed, spousty značek budou mít stejné vlastnosti ale dáte za ně 2x tolik.
Upozornuji že mám základní podvozek na nových tlumičích SACHS i pružinách. Vzadu si to velice vychvalují že komfort od té doby stoupl hodně.
Jinak tedy auto má kolem 1,9tuny plus LPG a lidi a krámy takže jen pro představu.
Vím že pár lidí s 330i e90 pak 325i e90 a 540i e39 mají stejné pneu nové a jsou spokojeni.
Mám najeto cca 10tis km a ubylo minimum. Stále 7,8mm takže čekám že to 30-40tis km dá v pohodě do těch 3-4mm kdy se jich zbavím. Kdyby 10tis km byl 1mm dolu tak to 40tis dá a stále bude dobrej vzorek použitelný na léto cca 4mm. Vím že je to slabší motor ale nijak to nehoním a 160km/h vyjimečně max co občas jedu jinak 130-140km/h gps rychlost nejčastější. Možná že to ta rychlost a DD co má e65 a váha dost ovlivnuje. Ale chtělo by to srovnání pokud někdo má nexen n8000 i na e65
jinak ty premiovky někdy končí i za takovejma třeba NEXENAMA což jsem se divil.
Osobně bych jim dal tak 75procent ze sta kdybych je měl hodnotit´. Ale cena je luxusní za 2litry obujete 18" alu a kvalita je lepší střed, spousty značek budou mít stejné vlastnosti ale dáte za ně 2x tolik.
-
my_dudesty
- Klubové ID: 1403
Nemá ještě někdo tip na optimální kombinaci grip/výdrž/cena?
Na e65 mi teď zadní Hankook S1 evo2 zmizly za cca 18k km a přitom bych neřekl, že jezdím nějak agresivně. Nexeny n8000 obul kámoš na e61 a okamžitě je dával dolů, že na vlhku byly oproti předchozím (tuším dunlopům) docela o hubu.
Uvažuju o PZero, ale to asi bude s výdrží ta samá bída..
Na e65 mi teď zadní Hankook S1 evo2 zmizly za cca 18k km a přitom bych neřekl, že jezdím nějak agresivně. Nexeny n8000 obul kámoš na e61 a okamžitě je dával dolů, že na vlhku byly oproti předchozím (tuším dunlopům) docela o hubu.
Uvažuju o PZero, ale to asi bude s výdrží ta samá bída..
Pzero mám teď 245/45 R19 a 275/40 R19 a drží skvěle.
Předek mizí 2x rychleji než zadek a jsou na autě druhou sezónu myslím, max 3tí, ale to se mi nezdá...
Na předku mám ještě asi 3-4mm a vzadu kolem 6mm, každopádně předek vidím na poslední sezónu...
Předek mizí 2x rychleji než zadek a jsou na autě druhou sezónu myslím, max 3tí, ale to se mi nezdá...
Na předku mám ještě asi 3-4mm a vzadu kolem 6mm, každopádně předek vidím na poslední sezónu...
Naposledy upravil(a) FifaTHOR dne stř 14.06.2017 10:09, celkem upraveno 1 x.
-
JaraX
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
to je nějaká blbost ne? já sjedu zadek cca 2x rychleji jak předek.
Asi málo řežeš zatáčky
Nee.. třeba byly zadní gumy novější když sem to kupoval, ale každopádně i za ty 3 měsíce to mizí rychleji z předku co pozoruju, ta přední náprava je víc namáhaná prostě... Kamarád to má na 5er stejně...
A nepoužíváš jiný výrobce předek/zadek?
PS: co mi říkal známej (nevím jestli to tak opravdu je), tak prý ty širší gumy mají jiný postup výroby než ty užší, jestli materiál nebo technologie... Ale co mám i ty zimní 17R kde je 245/55 na obou byl předek taky sjetější...
Nee.. třeba byly zadní gumy novější když sem to kupoval, ale každopádně i za ty 3 měsíce to mizí rychleji z předku co pozoruju, ta přední náprava je víc namáhaná prostě... Kamarád to má na 5er stejně...
A nepoužíváš jiný výrobce předek/zadek?
PS: co mi říkal známej (nevím jestli to tak opravdu je), tak prý ty širší gumy mají jiný postup výroby než ty užší, jestli materiál nebo technologie... Ale co mám i ty zimní 17R kde je 245/55 na obou byl předek taky sjetější...
-
my_dudesty
- Klubové ID: 1403
FifaTHOR - a kolik jsou u tebe 2 sezóny km? Respektive po kolika km ti na zadku zbývá 6mm? Mi po nějakých 16-17k km zbývalo tak 2.5mm na zadku a teď po těch 18k už jsem na těch Tread Wear indikátorech, tj. těch 1.6mm.
Jinak mi na 750 s DD taky mizí více zadek než předek.
Jinak mi na 750 s DD taky mizí více zadek než předek.