Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW 530d e61 teplota motoru
BMW 530d e61 teplota motoru
Ahoj, mám asi menší problem s teplotou motoru na manželky 530d e61 LCI... po výměně hlavního a egr termostatu teplota podle zkrytého menu, byla cca 110°. po reklamaci a následné výměně termostatů je vše OK jen když jedu. Při jízdě mi to ukazuje 89-92° ale když stojím, tak to vyleze na 97 a tam se drží. je to normální? Jde o to, že před výměnou termostatů to topilo jen max na 75°. Vým že třeba kdyby byla na přístrojovce ručička, tak je tam nějaká odchylka a toto měří více přesně a možná jen zbytečně plaším. Jo a ještě jsem zjistil, že při zapnutí AC nejde sahara, ale přes Inpu ji zapnu. Takže tady vůbec nevím, kde je problem a chybu na ventilator mi inpa nepíše. Píše jen chybu na nefunkční přídavné vodní čerpadlo, ale nemyslím si že by to mělo nějakou spojitost s vrtulí. Každopádně předem děkuji za každý nápad 

Re: BMW 530d e61 teplota motoru
Ještě jedna věc... všiml jsem si aktivních mřížek v ledvinkách a vůbec nevím jak tato EKOfičůra funguje. Tedy asi vím, ale nevím jestli vůbec funguje
ručně vyklopit nejdou a ikdyž dám jízdu cca 100km po dálnici, tak jsou stejně zavřené. Což si myslím, že by se měli otevřít. Každopádně juknu jestli je tam nějaký krokový motorek na ovládání a jestli vůbec funguje. Možná je to jen zaseklé. Nechápu proč tam cpou takový ptákoviny. Sice se auto lépe zahřeje, ale i tak 

Já si myslím že ta hodnota teploty je v pohodě.
Sahara se dle mého nemusí hned zapnout při zapnutí klimatizace. Pokud okolní teplota nižší, tak se el. vrtule zapíná se spožděním a až po delší době běhu klimatizace. Zkus nechat tu klimošku déle běžet a nebo při vyšších teplotách. Pak se podle mne rozeběhne.
Ale vždyť vy klimu stejně nepoužíváte, ne?
Sahara se dle mého nemusí hned zapnout při zapnutí klimatizace. Pokud okolní teplota nižší, tak se el. vrtule zapíná se spožděním a až po delší době běhu klimatizace. Zkus nechat tu klimošku déle běžet a nebo při vyšších teplotách. Pak se podle mne rozeběhne.
Ale vždyť vy klimu stejně nepoužíváte, ne?

Díky ja si také myslím.. jinak s tou saharou to vyzkousim
jinak klimu budu muset používat v létě kvůli prckovi
tedy ale jen z lehka. Jeste testnu žaluzie v ledvinách 

Žaluzie se otevírají jen když je potřeba, drží je tuším magnet. Zkus je rukou otevřít, když neběží motor. Díky nim se motor rychleji ohřeje a déle zůstane zahřátý po zhasnutí motoru. Pokud za jízdy je potřeba, tak magnet vypne a žaluzie se otevřou náporem vzduchu.
Tak jsem zkoušel ty žaluzie otevřít při vypnutém motoru a otevřít nejdou. Takže el. magnet je asi stále drží. Ještě na to juknu přes diag. jestli to nejde nějak testnout. 

U mě se pouští sahara po chvilce co mám zapnutou AC a teplotu mi to drží 92-97 °C.
Při jízdě okolo 60km/h tuším vypíná a stačí nápor. Ty přední žaluzie mám taky většinou zavřené, otevřené jsem je viděl jenom v létě co jsem přijel s rozspáleným autem a stál jsem na místě a sahara běžela na vyšší rychlost.
Při jízdě okolo 60km/h tuším vypíná a stačí nápor. Ty přední žaluzie mám taky většinou zavřené, otevřené jsem je viděl jenom v létě co jsem přijel s rozspáleným autem a stál jsem na místě a sahara běžela na vyšší rychlost.