Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Stárnutí pneumatik

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
fajfka3

Stárnutí pneumatik

#1 Příspěvek od fajfka3 »

Když jsem před dvěma roky kupoval E 85 bylo to s tím,že jsou nová přední ramena. Ten hliník taky vypadal nově. Teď na STK mě upozornili na velkou vůli v obou čepech a do hladka sjetou vnitřní hranu jedné pneumatiky.Tím bych mohl vysvětlit neklidné chování auta na horších silnicích. Celou dobu jsem jezdil se špatnou geometrií, no neměl jsem věřit legendě, jak velkou péči auto mělo. Ale jinak motor i převodovka,brzdy...ťuky ťuk.
Konečně k pneumatikám. Takže dám nová ramena + gumy Michelin Pilot Sport 4. Vzadu mám Pirelli se vzorkem 5mm a DOT 4010. Taky vyměnit? Už jen kvůli stáří?
pavproch

Re: Stárnutí pneumatik

#2 Příspěvek od pavproch »

Jezdil sem (vždy celou sadu = př+z) na m4Zlikovi: P-zero a fčíl PSS (v 19") a na 3er: P-zero a fčíl PS4 (v 18") a.... já bych teda Pzera a PSS(PS4) nemíchal dohromady, mišelinky (jak PSS, tak PS4) jsou o parník, spíš dva lepší (ve všech směrech, PSS mám teda porovnání jen na suchu, PS4 ve všech podmínkách)....
tommee

#3 Příspěvek od tommee »

Jsem další, kdo se postaví za stejný gumy na všech 4.
fajfka3

#4 Příspěvek od fajfka3 »

Tož 4x myši líný jsou objednané, až budu mít co říct jako hodnocení,dám to sem
fajfka3

#5 Příspěvek od fajfka3 »

Michelin Pilot Sport 4 (dík pavprochu +tommee ) byla dobrá investice. Staré Pirelli jsem měl zout hned. Dva dny jsem si dal na testování okolo Prahy- Karlštejn,Kokořín- a to auto v dobrém smyslu nepoznávám. Jízda už není tak uhrkaná,gumy mikrovibrace krásně berou,samozřejmě v rámci poměrně tvrdého podvozku E 85. Dal jsem si i kus dálnice, taky v pořádku. Zkoušel jsem i maximálku bez střechy,dostal jsem se na 198km a dál už ne. Tedy na Strakonické a za běžného provozu. Ono tu moc rovinek není,zato aut jo.
Čepy předních ramen,kvůli kterým mě málem nenechali projít na STK se ukázaly být zcela v pořádku,tak jsme vyměnili alespoň zadní uložení .Na jedné straně bylo od výfuku docela načaté.
Na letošní dovolenou se hodně těším.
Odpovědět