Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jakou koupit diagnostiku

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
LampionakE39
Klubové ID: 3901

Jakou koupit diagnostiku

#1 Příspěvek od LampionakE39 »

Zdarec prosim o info-odkaz na diagnostiku na nejen BMW, chci neco koupit, ale je toho tolik, že prostě nevím. Když jsem se chtěl spojit nebo napsat uživateli Iceblade, kterej v tom prej umí chodit, tak se mi to nepodařilo. Kabely a software na mazání závad, vypínání kontol osvětlení apod., kontrola akčních členů atd. Nic nějak extra drahýho, jen pro vlastní využití. Díky za info.
sonyk02

Re: Jakou koupit diagnostiku

#2 Příspěvek od sonyk02 »

Určitě se spoj s Ice.Bladem, získáš skvělou technickou podporu a hlavně funkční software.

http://www.diag.sk/
LampionakE39

#3 Příspěvek od LampionakE39 »

Jojo, díky za info, něco tam doporučuje všeobecně, ale momentálně vyprodáno.
Psal jsem mu mail, tak uvidíme. Nějak moc extra do diagnostických přístrojů nevidím, zajímá mě to, tak zatím jen pro vlastní využití, tak snad to nebude něco co bude potřeba povinně aktualizovat za poplatky. Snad doporučí něco normálního, nic extra, ale zase ne žádný základ, abych toho později nelitoval a nepřiplatil si trochu...
Joshuax
Klubové ID: 2833
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Joshuax »

Zadnou globalni diagnostiku si nekupuj, kup si konkretni diag na konkretni znacku. Jsi na BMW klubu, zde ti iceblade muze dodat kvalitni diag pro OBDII, ale pokud to mas na 39tku, je potreba brat ohled i na toto. Ne kazde auto ma full OBDII a prave E36 a E39 (a starsi) pred rokem 1999 tusimze, maji hybrid mezi ADS a OBDII a na to ti nestaci obyc kabel a bezny notebook s usb atp.
Urcite si prvni rozmysli co vlastne chces a co od toho ocekavas. OBDII diag kabel te i se softem vyjde okolo 1000 Kc a nemusis pak resit zadne aktualizace. To auto taky uz nebude aktualnejsi, takze ani diag neni potreba nijak resit...
Aktualizace FW jednotek stejne nemuzes delat svepomoci (pokud nejsi uplny blazen, tak se do toho bez adekvatnich znalosti a vybavy nebudes poustet) a na bezne vycteni a mazani chyb ti staci obyc diag. Popravde cim mene toho bude umet, tim lepe pro tebe. Tech, co si odkodovali klice a pak nevedeli proc nemuzou nastartovat uz tu taky par bylo :)
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
LampionakE39

#5 Příspěvek od LampionakE39 »

No jak říkáš, chci to hlavně na e39, je to faceliftu 2001, tím všeobecně co se týká typu diagnostiky jsem myslel co doporučuje přímo Iceblade pro ty co nevědí co pořídit, viz odkaz http://www.diag.sk/
Asi to určitě znáš tyto stránky, psal jsem mu mail, tak uvidím, chci to hlavně na e39, protože chci pořídit ještě jednu pětku e39. A co od toho chci?
Už delší dobu jsem měl koupený Angel eyes UHP W3 S1, svítí perfektně, instalace byl porod, úpravy, lepení a lepení, sehnat a vyměnit ty seřizovací plastový tyčky, při demontáži servomotorku mi praskla parabola, no ale nakonec jsem všechno opravil, zkompletoval, řádně zapojil, uchytil i s tím relé-modulem, který ty AE ztlumí při obrysu nebo potkávačkách a co mě nasralo, že problikávají zároveň, když to cvakne v relé.
No zkrátka by měla tento problém vyřešit právě ta diagnostika. Asi to hledá parkovací žárovky, který tam nejsou. A další, bliká mi tam telefon, kterej tam není, interval oleje, závady, dají se dělat věci s osvětlením, vlastně ani nevím co všechno. A to mě zajímá a baví. Měl jsem kdysi VAG na Audi kterou mám dodnes, ale toho jsem moc nezjistil, vím že to dokázalo zkontrolovat a udělat test všech akčních členů a jinak nic moc.
Další využití taky ohledně rodiny, aby nemuseli s autama s každou ptákovinou do servisu a platit za to. Asi je jasný, že u diagnostiky neseženu hodně muziky za málo peněz. Ale co na to říkáte, na ten typ, co tam doporučuje a je dočasně vyprodaný?
Máte to někdo?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

#6 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Joshuax »

No pokud uz nemas kulaty 20 pin konektor pod kapotou, ale jenom OBDII konektor vedle nohy, tak mas urcite OBDII a staci ti klasicky kabel za par kacek a ten je potom na auta od roku cca 2000 az do poslednich Exx modelu. Fka uz maji zase jine rozhrani.
VAG je pro koncern, tzn funguje na audiny, skodovky, seaty a vw. Dost mozna i pro dalsi, ale tyhle jsou jisty.
Pro BMW se vlastne taky zneuziva VAGcom KKL kabel s FTDI driverem a funguje to.
Nauc se s IPNOU, sezen si puvodni verzi 5.00, urcite pak neaktualizuj a bude ti to na E39 slouzit dobre ;)
ice.blade ti doda komplexni balik s jednoduchou instalaci, nebudes to muset bastlit ty programy mezi sebou, le jak rikam, pokud resi diag touhle cestou, urcite se sam nepoustej do vetsich akci aka NCSExper.
Dokud se budes drzet jenom INPY, nemas temer co pokazit. Samozrejme se tam daji udelat kroky, ktere si znehybni auto, ale zase to stejne jde aktivovat zpet.
Zablokovani jednotky spatnym nakodovanim, nebo pokusem o upgrade se pak muze rovnat odtahu auta k nekomu, kdo uz vi co dela.
ex E53 3.0i
LampionakE39

#8 Příspěvek od LampionakE39 »

No nevím co říct, kde seženu INPU ještě verzi 5.00, vím o tom téměř kulový, zatím jsem v tom lama, tak čekám co na to ice.blade, ale už bych měl rád něco doma. Ale díky za info :shock:
ice.blade
Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk

#9 Příspěvek od ice.blade »

preco 5.00? posledna je 5.0.6 :) ncs 4.0.1, ediabas 7.3.0... atd

E39 frcia velmi pekne cez KLINE/DCAN kabel s inpou a daju sa v pohodke kodovat cez nsc expert, rovnako pekne slapu na istad
Misanek

#10 Příspěvek od Misanek »

Ice.blade, měl bych na tebe dotaz. Nechtěl jsem tě s tím otravovat po sz nebo telefonicky, tak se přiseru sem - mám od tebe kline/dcan kabel s přepínačem a k tomu istu a inpu spolu s aktualizací na F modely, ale problém je ten, že s F modelama (zkoušel jsem teda zatím jenom jeden - F10 m550D) mi to spolupracovat nechce. Jinak E39,E46, E90 a E65 v pohodě. Nevíš kde by mohl být problém? U té F10 se mi Inpa nedokázal spojit s žádnou z jednotek vůbec, a Ista se zasekla při načítání jednotek u IHKA modulu a dál načítat nechtěla.

Díky moc :wink:
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Joshuax »

Neni na Fka uz tak trochu potreba ENET kabel ? Ze muzes pouzivat stejny soft bych pobral, ale to rozhrani asi nefacha ne ?
ex E53 3.0i
Misanek

#12 Příspěvek od Misanek »

Tak to já bohužel nevím :( Myslel jsem, že pokud Inpa podporuje F series, tak že s nima zvládne komunikovat i klasický kline/dcan kabel.
ice.blade

#13 Příspěvek od ice.blade »

na F modely je prave ISTAD, v inpe ajked existuju nejake skripty tak nefunguju 100%... inak je to jedno ci mas DCAN kabel, ENET alebo ICOM napichnes Fko kazdym
Misanek

#14 Příspěvek od Misanek »

Takže v tom případě mám tedy asi tu čest s nějakým specifickým problémem, je tak?
ice.blade

#15 Příspěvek od ice.blade »

mas sz, musis mi presnejsie opisat celu situaciu, zvacsa ludia robia nieco zle
Misanek

#16 Příspěvek od Misanek »

ok, dík
LampionakE39

#17 Příspěvek od LampionakE39 »

Misanek píše:Ice.blade, měl bych na tebe dotaz. Nechtěl jsem tě s tím otravovat po sz nebo telefonicky, tak se přiseru sem - mám od tebe kline/dcan kabel s přepínačem a k tomu istu a inpu spolu s aktualizací na F modely, ale problém je ten, že s F modelama (zkoušel jsem teda zatím jenom jeden - F10 m550D) mi to spolupracovat nechce. Jinak E39,E46, E90 a E65 v pohodě. Nevíš kde by mohl být problém? U té F10 se mi Inpa nedokázal spojit s žádnou z jednotek vůbec, a Ista se zasekla při načítání jednotek u IHKA modulu a dál načítat nechtěla.

Díky moc :wink:
Pak dej vědět jak si dopadl, taky jsem objednal u Ice.blada nějaký chytrý věci :D
Díky :mrgreen: :mrgreen:
Misanek

#18 Příspěvek od Misanek »

Uvidíme až se k tomu Fku zase dostanu. Snad nezapomenu a dám vědět :)

S objednávkou u ice.bladea jsi rozhodně chybu neudělal. Je to velmi šikovný a schopný člověk :wink:
LampionakE39

#19 Příspěvek od LampionakE39 »

A ochotný :mrgreen: :Poklona:
Odpovědět