Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 - parkovací kamera
-
- Kontaktovat uživatele:
e65 - parkovací kamera
Máte s tím někdo zkušenosti či s podobnou záležitostí? https://www.aliexpress.com/item/Car-Int ... 4.2.XuWlaz
Kdybych to eventuálně chtěl dodělat ne předfacemodel, co je vše potřeba dokoupit či udělat? jen abych měl představu. díky
Kdybych to eventuálně chtěl dodělat ne předfacemodel, co je vše potřeba dokoupit či udělat? jen abych měl představu. díky
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: e65 - parkovací kamera
hehe, no... Ono když se podíváš, tak z toho vedou dva kabely - jeden je napájení a druhý analogový videovýstup. Tzn. že bys potřeboval nějáký interface, který má analogový videovstup a něják vyřešit, aby se ti to přeplo při zařazení zpátečky. Jako nejjednoduší (a nejvíc bastlířské) se jeví relé, které sepne světlo na zpátečku, například.
Ostatně, jestli tě zajímá, jak snadné tak njěák +/- je dostat obraz na idrive, tak si přečti tady tenhle topic http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=26&t=93186
Ostatně, jestli tě zajímá, jak snadné tak njěák +/- je dostat obraz na idrive, tak si přečti tady tenhle topic http://bmwklub.cz/forum/viewtopic.php?f=26&t=93186
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
existuje prevodnik z kompozitu na rgbs i s funkci prepinani na zpatecku ale na použití kamery musí člověk mít přeplej idrive na NAVI nebo TV aby byly aktivovaný rámečky na příjem RGBs obrazu... z radia to nepřepne. nikdy.. ani origo kamera..
Kdysi jsem o kameře také přemýšlel. BMW nabízelo následující retrofit. Ani nevim zda se ještě prodává:
Extension camera 66 21 0 301 009
Additional kit, camera 66 21 0 303 090
Byla to přední a zadní kamera.
Extension camera 66 21 0 301 009
Additional kit, camera 66 21 0 303 090
Byla to přední a zadní kamera.
-
- Kontaktovat uživatele:
neprodava a nic zazracnyho tam stejne nenajdes. nechapu proc ale e65 nema zadnej videovstup na kameru (narozdil od dementni mk1-4 ktera ma kamerovej vstup i s aktivaci zpatecky.. ccc i cic nemluve ty ho maj taky)
e65 i v originalni kamere maj jen variantu "prepuleni" RGBs kabelu a to znamena ze abys neco videl tak musis prepnout na NAVI nebo TV... coz je dost omezujici... takovou službu ti udělá milion převodniků z aliexpresu nebo ebaye a kamera jakakoliv odkudkoliv za par stovek
e65 i v originalni kamere maj jen variantu "prepuleni" RGBs kabelu a to znamena ze abys neco videl tak musis prepnout na NAVI nebo TV... coz je dost omezujici... takovou službu ti udělá milion převodniků z aliexpresu nebo ebaye a kamera jakakoliv odkudkoliv za par stovek
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
hlavně nevidím duvod parkovací kamery s tím jak přesně funguje PDC
- Pavel 528
- Kontaktovat uživatele:
JaraXi:nic proti ,ale uz musim napsat kvuli tomu,jak tady neustale vyzdvihujes a "chranis" E65...jako proc ne,ale nekdy je to z tve strany fakt uplna demagogie...
Priklad je ta kamera:
Jelikoz proste vis,ze tam nejde pripojit rozumne,tak napises,ze je to nahovno a ze je system v E65 proste dokonalej a proto je to zbytecne
Ovsem,pokud by tam rozumne pripojit sla,tak bys to tu vychvaloval az do nebe,jak je to skvela vec
No a takto je to se vsim...proste nejdokonalejsi a nejkrasnesi auto na svete je E65
To bude zase debata
Priklad je ta kamera:
Jelikoz proste vis,ze tam nejde pripojit rozumne,tak napises,ze je to nahovno a ze je system v E65 proste dokonalej a proto je to zbytecne

Ovsem,pokud by tam rozumne pripojit sla,tak bys to tu vychvaloval az do nebe,jak je to skvela vec

No a takto je to se vsim...proste nejdokonalejsi a nejkrasnesi auto na svete je E65

To bude zase debata

- kawaman
- Klubové ID: 3927
Pro mě je ta kamera taky zbytečná, ale kdyby tam mohla být od výroby, rád bych jí tam měl
Jeelikož by to byla další možná výbava

No, jednou jsem musel couvat do zatáčky ve Futuru v Hradci a ta kamera by se hodila. Problém byl, že jsem neviděl na obrubáky . PDC to bralo pěkně, ale neviděl jsem tu zákrutu. Je tam málo světla a zrcátka jsem si mohl vykroutit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky by mě ta kamera zajímala asi jen jako další hračička
Ale fakt za předpokladu, že by to fungovalo tak nějak autonomně a spolehlivě.
PDC na E65 mi příjde, že prostě funguje, což je bezesporu super, ale žeby fungovalo něják hypergeiálně lépe, než třeba na Superbu, nebo Passatu mi nepříjde

PDC na E65 mi příjde, že prostě funguje, což je bezesporu super, ale žeby fungovalo něják hypergeiálně lépe, než třeba na Superbu, nebo Passatu mi nepříjde

-
- Klubové ID: 3861
Není problém poslat po CANu příkaz posunutí kolečka iDrivu doprava, aby se monitor přepl na navi. Chtělo by si s tím trochu vyhrát a průběžně zachytávat tyhle příkazy pro změnu sekce monitoru. Abych věděl kde jsem byl a mohl to po vyřazení zpátečky přepnout zpět do původní sekce.
Problém vidím v tom, že mi auto určitě obraz překreje znázorněním "zorného pole" PDC.
Nejhezčí by bylo řešení přepnutí do fullscreenu NIVI, jak napadlo Snejka. Konečně jsem se dneska dostal k implementaci RPI na CAN. Už mám natahané kabely a teď si tady s tím hraju.
Jinak u mé 07/2002 má PDC trochu zpoždění. Ne nijak velké, ale nemůžu couvat stejně rychle jako se škodovkou, kde to prostě funguje realtime.
Problém vidím v tom, že mi auto určitě obraz překreje znázorněním "zorného pole" PDC.
Nejhezčí by bylo řešení přepnutí do fullscreenu NIVI, jak napadlo Snejka. Konečně jsem se dneska dostal k implementaci RPI na CAN. Už mám natahané kabely a teď si tady s tím hraju.
Jinak u mé 07/2002 má PDC trochu zpoždění. Ne nijak velké, ale nemůžu couvat stejně rychle jako se škodovkou, kde to prostě funguje realtime.
-
Teď jsem si uvědomil, že bych mohl po CANu poslat i příkaz stisku tlačítka iDrivu a tím skrýt zobrazení zorného pole PDC. Na monitoru je předvybraná šipka pro skrytí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Taky jde nastavit aby se PDC nespouštělo automaticky. Jinak ano PDC staci ale mit navíc kameru nemusí bejt na škodu.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
mattcze, ty nemáš ani mlhovku a budeš vymýšlet kameru 

-
- Kontaktovat uživatele:
No já ji na autě nepotrebuju. Já potrebuju vyřešit lambda problem, což mi připomíná, že si mi slíbil, že o tom něco zjistíš a ozves se. A víš co? Zatím nic.
-
- Kontaktovat uživatele:
jo v menu nastaveni je položka "PDC pic" a to zablokuje to grafický znázornění. ale zvuky pdc jedou dál. místo toho může běžet kamera. blbý je že i když se zobrazí jen ta levá část navi tak bude obraz neúplnej... musela by ta navi bejt nastavená i v tý pravý polovině... to samý když se zapne tv .. prostě uvidíte jen levej výřez... ten obraz je kompletní až když jsou aktivována obě pole tzn navigace vlevo i vpravo... ale tak holt tam misto palubaku necham pořad navi s tim se dá žít..
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně, na ty čísla co ukazuje palubák se stejně nedá dívat 

-
V tvém případě bych to teoreticky viděl následovně:Snejk píše:... ale tak holt tam misto palubaku necham pořad navi s tim se dá žít..
Na CVBS kabel z NIVI do NAVI dát relé pro přepínání obrazu ze zadní kamery.
Pokud mi po CANu přijde informace o zařazení zpátečky, přepnu relé na kameru a do monitoru pošlu příkaz k přepnutí na NIVI. Monitor si pravděpodobně po MOSTu pošle do navigace příkaz k přepnutí video vstupu z NIVI.
Včera jsem konečně rozchodil CAN v autě. Takže bych se k tobě už pomalu chystal. Ještě musím napsat nějaký soft, kterým se mi bude lépe hledat zpráva na CANu. Ono tam totiž lítá obrovské množství zpráv.
Tzn. že v tomhle tvém řešení nepotřebuješ MVI? Pouze dodělat kameru a relé?
Nebo tomu rozumím špatně
Nebo tomu rozumím špatně

-
Jestli MVI myslíš NIVI, tak relé ani nepotřebuješ. Když v autě není, nepotřebuješ z ničeho přepínat. Kameru tedy napojit na navigaci a monitoru po CANu poslat příkaz. Může nastat problém, že monitor na ten příkaz nezareaguje, když nebude v autě NIVI nakódované. Pak by se muselo nakódovat. Pokud by auto hlásilo chybu že mu chybí, muselo by se udělat šidítko, který bude NIVI na CANu simulovat.