Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Dovoz ze Švýcarska
-
Dovoz ze Švýcarska
Zdravím, chci se zeptat lidí co mají zkušenosti s dovozem mimo EU. Bylo mi nabídnouto vozidlo ze Švýcarska, které je již dovezeno do ČR a bude s hotovou dovozovou technickou. Zajímalo by mě jestli při přihlášení vozidla do registru vozidel po mě budou chtít potvrzení o zaplacení CLA a DPH. Bylo mi řečeno, že CLO se neplatí, jelikož vozidlo bylo vyrobeno v EU. DPH prý při dovozu jako firma neplatí a bude ho platit až při prodeji v ČR. Jde mi o to, aby po mě pak nechtěli DPH zaplatit při regitraci vozidla... Dále by mě zajímalo, jestli platí limit stáří aut na dovoz aut mimo EU. V mém případě se jedná o e46 rok 2002. Děkuji
Re: Dovoz ze Švýcarska
limit stari neplati jestli je to evropska verze,a jestli ti to preprodava ceska firma tak se to plati vcetne dph jako cokoliv jinyho.
-
Re: Dovoz ze Švýcarska
Jo, to vím, že to já budu platit včetně DPH. Jde mi o to, že při dovozu vozu ze země mimo EU se musí platit krom CLA také DPH, to by měla vyřešit ta firma, ale nevím jestli po mě nebudou chtít na registru vozidel doklad, že ta daň byla uhrazena tou firmou která auto dovezla. Chci mít prostě jistotu, že ta firma tu daň řádně uhradila a je to vyřešené. Navíc mi bylo nabízeno, že jestli mám vůz jako fyzická osoba, takže mi ho můžou prodat také jako fyzická osoba a bude to levnější, ale nevím jestli z toho pak neboudou problémy a nebude chtít někdo dpolatit DPH po mě...