Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Potkaný motor?

vše o E81/E82, E87/E88, F20/F21/F22/F23, F40
Odpovědět
Zpráva
Autor
Ondra1990

Potkaný motor?

#1 Příspěvek od Ondra1990 »

čau lidi.

Prolezl jsem celé forum ale stejný, neb alespoň podobný příspěvek jsem zde nenašel, proto zakládám nové téma.

Zkusim popsat situaci. BMW 116i 85kw. Motor najeto cca 80. Klasická cesta nikam nehnaná, zastavil jsem, chcípnul, odešel, po hodině se vrátil zpátky a už ho nenatočil. Ze začátku se zdálo být málo paliva a slabá baterka, oboje jsem dolil/vyměnil. Dál se nic nedělo. Po cca hodině snahy marně nastartovat se motor jakoby "přestal převalovat" chcíc nastartovat, ale vydával už jen zvuk ve videu níže.

https://www.youtube.com/watch?v=KE-COxFTU5c

Myslel jsem, že se jedná o zaseknutý pastorek startéru, tudíž přišlo na řadu roztažení. Nenastartovalo to, pouze se ozval zvuk - když to řeknu možná hodně blbě "řechtačky" nebo suchého ne tolik hlasitého dieselu.

Dál se nic nezkoušelo. Odvezeno do dílny - sundané víko, při točení naprázdno ráčnou se motor po pár otočkách dostala ráčna na "doraz". Prostě dál točit nešlo. Pod víkem neni jedná šponka, vše krásně čisté, zdá se že vše jede. Uznávám, jsem idi*t, protože jsem ráčnou začaltočit zpět, a přeskočil mi řetízek o cca 5 zubů. Takže už teď vím, že musím znovu nastavit rozvody. Ale před tím přeskočením, má někdo podobnou či stejnou zkušenost, a věděl co stím?

Díky za každou radu.
s Pozdravem Ondra.
Miki1

Re: Potkaný motor?

#2 Příspěvek od Miki1 »

Ted už je to asi fuk, ale já měl něco podobného, normálně vše ok, zastavil jsem a po nastartování se to par vteřin dusilo, hádaly se válce a konec...vypadalo to na potkaný motor a byl to ucpaný katalyzátor...takže proplach a vše ok.
Miki1

Re: Potkaný motor?

#3 Příspěvek od Miki1 »

Ted už je to asi fuk, ale já měl něco podobného, normálně vše ok, zastavil jsem a po nastartování se to par vteřin dusilo, hádaly se válce a konec...vypadalo to na potkaný motor a byl to ucpaný katalyzátor...takže proplach a vše ok.
Odpovědět