Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Padání teploty vody E39
Padání teploty vody E39
Nikde jsem nic podobného nenašel, už jste se někdo setkal s podobným problémem? Mám 530d E39 a začala mi padat ručička teploty vody, spadne až dolů je to slyšet i na chodu motoru (jakoby takové přepnutí), někdy to i na volnoběh lehce zvedne otáčky, pak opět "přepnutí" a ručička se vrátí na aktuální teplotu.... 

Re: Padání teploty vody E39
heh, hodně zvláštní chyba
Jak rychle teplota padá nebo klesá?
První tip, co mne napadl je třeba nějak záhadně zaseklý termostat, ale těžko říct. Zkoušel jsi ho měnit? To by byla asi první věc, po které bych šel

První tip, co mne napadl je třeba nějak záhadně zaseklý termostat, ale těžko říct. Zkoušel jsi ho měnit? To by byla asi první věc, po které bych šel
Termostat je tam dle VINka jeden a cca před půl rokem měněný. Co jsem si všiml tak to dělá zatím jen ze začátku než se motor pořádně ohřeje, dnes mi to udělalo třeba 3-4 krát, po 20 km jízdy už pak vůbec. Není tam nějaký teplotní čidlo nebo něco? 

No tak pokud termostat byl měněný před půl rokem, tak bych šel po čidlu.
Teplotní čidlo tam samozřejmě je, jak jinak by to asi měřilo teplotu chladící kapaliny?
Teplotní čidlo tam samozřejmě je, jak jinak by to asi měřilo teplotu chladící kapaliny?

Myslel jsem samozřejmě kde asi tak je?Misanek píše:No tak pokud termostat byl měněný před půl rokem, tak bych šel po čidlu.

Ale že se i ty otáčky na volnoběh zvednou, je to skoro až na 1000....
cabatomas píše:Myslel jsem samozřejmě kde asi tak je?Misanek píše:No tak pokud termostat byl měněný před půl rokem, tak bych šel po čidlu.
Teplotní čidlo tam samozřejmě je, jak jinak by to asi měřilo teplotu chladící kapaliny?![]()
Ale že se i ty otáčky na volnoběh zvednou, je to skoro až na 1000....
Zdar,to by tak odpovídalo vadnému teplotnímu čidlu,jak píše Mišánek-když čidlo hlásí pokles teploty,nastává obohacení paliva,když řeknu blbě,něco jako sytič,....avšak motor je horký=otáčky se zvednou a naopak.
Jinak čidlo je hýr pod číslem 6
Máš tam eventuelně i číslo dílu, pod kterým jej můžeš kdekoliv koupit
http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E3 ... hed_parts/
Jenom podotýkám, že to taky přímo čidlem být nemusí, ale může být někde třeba seklá kabeláž nebo pouze bude blbě zacvaklý konektor v tomto čidle.
Chce to prostě překontrolovat a pak postupovat dál
Dej potom vědět jak jsi pochodil a jestli se ti povedlo závadu odstranit.

http://cz.bmwfans.info/parts-catalog/E3 ... hed_parts/
Jenom podotýkám, že to taky přímo čidlem být nemusí, ale může být někde třeba seklá kabeláž nebo pouze bude blbě zacvaklý konektor v tomto čidle.
Chce to prostě překontrolovat a pak postupovat dál
Dej potom vědět jak jsi pochodil a jestli se ti povedlo závadu odstranit.
-
Čau reším podobný problém mám 530da a shořel mi predehrev motoru je v podbehu u řidiče.
-
Čau reším podobný problém mám 530da a shořel mi predehrev motoru je v podbehu u řidiče.