Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E39 vs Skoda Superb?
E39 vs Skoda Superb?
Zdravim, ma nekdo moznost porovnani techto dvou aut? Uvazuji nad E39 (525, 528) a nad Superbem I 2.8. Motory podobne ale jak je to s naklady, pohodlim a jizdnimi vlastnostmi? Nejezdim kazdy den, obcas po meste, jindy dlouhe trasy po dalnici. Zajimalo by me kdo ma jake zkusenosti. Diky.
- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Re: E39 vs Skoda Superb?
Tak jsou to auta trosku z jine doby. Superb se zacal delat az kdyz E39tka sla do duchodu a nahradila ji 60tka, takze srovnani tech dvou aut je asi trosku nerovne.
Hodne bude zalezet na stupni vybavy. Skodovka je v zakladu docela holatku a meli jsme na firme pozdeji Laurin Klement top vybavu a bylo to spis jako takovej prumer u bmw. Meli jsme v te dobe paradoxne i BMW E60 525d a ty auta se srovnat moc nedaly. Jako nebylo to uplne spatne svezeni, ale zase zadna hitparada. Dokud bylo nove, bylo vse jeste v pohode, kdyz jsme ho prodavali, melo neco malo pres 120k nalitano, ale uz tam vrzalo snad vse a pocitove by clovek tipoval spis dvojnasobny najezd. To s tim jezdil jeden clovek...Ale proti 39tce tezko rict. Muzes mit hodne slusnou 39tku, ale tady bych spis videl problem v tom, ze 39tka asi uz bude mit slabsi stav kastle. Popravde, zkus si proste obe, skoc nekam do bazose a vyzkousej obe auta idealne tesne po dobe a uvidis, ktere ti sedne vic.
Hodne bude zalezet na stupni vybavy. Skodovka je v zakladu docela holatku a meli jsme na firme pozdeji Laurin Klement top vybavu a bylo to spis jako takovej prumer u bmw. Meli jsme v te dobe paradoxne i BMW E60 525d a ty auta se srovnat moc nedaly. Jako nebylo to uplne spatne svezeni, ale zase zadna hitparada. Dokud bylo nove, bylo vse jeste v pohode, kdyz jsme ho prodavali, melo neco malo pres 120k nalitano, ale uz tam vrzalo snad vse a pocitove by clovek tipoval spis dvojnasobny najezd. To s tim jezdil jeden clovek...Ale proti 39tce tezko rict. Muzes mit hodne slusnou 39tku, ale tady bych spis videl problem v tom, ze 39tka asi uz bude mit slabsi stav kastle. Popravde, zkus si proste obe, skoc nekam do bazose a vyzkousej obe auta idealne tesne po dobe a uvidis, ktere ti sedne vic.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
Diky za tip. Projizdka je vzdycky nejlepsi způsob jak se rozhodnout. Asi to budu muset vyzkouset.
-
- Kontaktovat uživatele:
Záleží co od toho chceš 
Měl jsem jednu dobu možnost srovnávat. Mohu porovnat Superb kombi 2011" Tdi 125Kw DSG (160 000 km) / a e39 525i 2001" (270 000 km)
sedan manuál.
Superb - prostor na zadních sedačkách paráda, místo jak nevím kde. Podvozkově na běžné ježdění v pohodě. Ve vyšší rychlosti trochu vlaje a v zatáčkách to není úplně ono. Docela hluk od kol a motoru.
Brzdy: Superb ostřejší nástup, ale nepřijde mi, že by brzdili o moc lépe.
E39 - bude velký problém sehnat pěknou oproti Superbu. Ale e39 je tišší, pohodlnější a příjemnější celkově na ježdění.
Co se týče zrychlení atd tak nevím, mě přišlo, že ten Superb na 125kw nejede. Ono teda ani ta 525i není žádnej letec
např. spotřeba: obě auta naložená v e39 4 dospělí x Superb 2 dospělí + dítě + rakev - Itálie tam a zpět: já 8,4l x Superb 7,1l. Stejné tempo, jeli jsme spolu.
Zpracování: v Superbu mu pořád něco někde dost povrzává, ale jinak to ujde. E39 i ve svých km prakticky nevrzla.
Který je na Tobě. Superb není špatný auto, bude ve finále levnější na provoz, pač sehnat e39 ve stavu bude velkej problém.

Měl jsem jednu dobu možnost srovnávat. Mohu porovnat Superb kombi 2011" Tdi 125Kw DSG (160 000 km) / a e39 525i 2001" (270 000 km)
sedan manuál.
Superb - prostor na zadních sedačkách paráda, místo jak nevím kde. Podvozkově na běžné ježdění v pohodě. Ve vyšší rychlosti trochu vlaje a v zatáčkách to není úplně ono. Docela hluk od kol a motoru.
Brzdy: Superb ostřejší nástup, ale nepřijde mi, že by brzdili o moc lépe.
E39 - bude velký problém sehnat pěknou oproti Superbu. Ale e39 je tišší, pohodlnější a příjemnější celkově na ježdění.
Co se týče zrychlení atd tak nevím, mě přišlo, že ten Superb na 125kw nejede. Ono teda ani ta 525i není žádnej letec

např. spotřeba: obě auta naložená v e39 4 dospělí x Superb 2 dospělí + dítě + rakev - Itálie tam a zpět: já 8,4l x Superb 7,1l. Stejné tempo, jeli jsme spolu.
Zpracování: v Superbu mu pořád něco někde dost povrzává, ale jinak to ujde. E39 i ve svých km prakticky nevrzla.
Který je na Tobě. Superb není špatný auto, bude ve finále levnější na provoz, pač sehnat e39 ve stavu bude velkej problém.
Nyní: BMW E61 530i 05"/BMW E46 325Ci 03"/VW Transporter 2,5Tdi-Long 06"/Yamaha FZS 1000 04"
EX: BMW e36 316i 97"/BMW e39 523i 97"/BMW e39 525i 01"/LADA NIVA Offroad spec. 99"/Toyota 4Runner Offroad special 94"
EX: BMW e36 316i 97"/BMW e39 523i 97"/BMW e39 525i 01"/LADA NIVA Offroad spec. 99"/Toyota 4Runner Offroad special 94"
bmw nelze se škodovkou porovnavat, škodovka tě bude vozit, bmw ti nabídne z jízdy radost.
- soukupadam
Superb nemá oproti E39 jedinou výhodu.Snad možná deštník v zadních dveřích.
-
- Kontaktovat uživatele:
... a místo na zadních sedačkách, v podélným směru myšlenosoukupadam píše:Superb nemá oproti E39 jedinou výhodu.Snad možná deštník v zadních dveřích.

No a jak píše Jarax - Superb mě vůbec nebavil. Prostě mě to jen odvezlo.

Nyní: BMW E61 530i 05"/BMW E46 325Ci 03"/VW Transporter 2,5Tdi-Long 06"/Yamaha FZS 1000 04"
vůbec není duvod k tomu neco dodávat
JaraX: Přesto k tomu něco dodám.
Po ulici ide školáčik. Zastaví pri ňom auto.
Vodič: Nastúp, dostaneš dvacku.
Chlapec nič....
Nasadni a máš dvacku a cukríky!
Chlapčik: Nie tati! Chcel si škodovku, tak ju máš mať...

Po ulici ide školáčik. Zastaví pri ňom auto.
Vodič: Nastúp, dostaneš dvacku.
Chlapec nič....
Nasadni a máš dvacku a cukríky!
Chlapčik: Nie tati! Chcel si škodovku, tak ju máš mať...

Jsou to úplně jiný auta. Superba mám rád je to celkem pohodlný a prostorný. Kufr obrovskej, ale nahejbat se až dozadu je za trest. Kočárek se tam taky dává blbě. Většinou rozvrzaná palubka. Hodně kurvící se přední náprava. Ale když se dá lemforder tak to vydrží hodně dlouho, ale je to investice třeba 10-15 tisíc. 2,8 V6 je takovej divnej motor. Lepší si myslím je koupit 1.8T u těch je třeba dávat pozor na spotřebu oleje. Ale generálka nestojí moc. Další moucha jsou zámky ty se serou furt. Pokud jsi trochu zručnější tak si na tom uděláš všechno sám. A jestli chceš trošku ušetřit tak je možná lepší než superba koupit passata B5,5 poslední se dělaly 2004 nebo 2005 je to stejný jen trochu menší.
Jj projed se s tim
Pokud je prontebe priorita jizdni vlastnosti tak pujdes do e39 obzvlaste kdyz sezenes v dobrem stavu
Ja mel podobne choutky dokud jsem se s tim supem neprojel... des a hruza
Zustal jsem u u e39 v8 tenkrat
Zvazoval jsem kvuli spotrebe na denni jezdeni do prace... radeji jsem jezdil za 13 s v8 nez s tou mrdkou supem
Mluvim o prvni generaci supu což 2.8 tuším je... pocit z řízeni otřesný
Pokud je prontebe priorita jizdni vlastnosti tak pujdes do e39 obzvlaste kdyz sezenes v dobrem stavu
Ja mel podobne choutky dokud jsem se s tim supem neprojel... des a hruza
Zustal jsem u u e39 v8 tenkrat
Zvazoval jsem kvuli spotrebe na denni jezdeni do prace... radeji jsem jezdil za 13 s v8 nez s tou mrdkou supem
Mluvim o prvni generaci supu což 2.8 tuším je... pocit z řízeni otřesný
Superba I. generace nikdy!!! Kdyz to bylo novy,s motorem tdi, tahalo to do rizeni, vlnilo se to.
Nedavno sem ridil 2.8i manual, 310.000km, prej TOP stav a prezidentsia vybava, myslel sem ze to auto utece ze silnice kdykoli slapnu na plyn. Zlata jednickova oktavka na tohle (kdyz uz Skoda).
Nedavno sem ridil 2.8i manual, 310.000km, prej TOP stav a prezidentsia vybava, myslel sem ze to auto utece ze silnice kdykoli slapnu na plyn. Zlata jednickova oktavka na tohle (kdyz uz Skoda).
Hele, je více než jasné, že na bmw klubu ti v porovnání bmw vs. Škoda (slov
) asi nikdo neporadí ať jdeš do škodovky 
Každopádně můj neobjektivní názor taky napíšu (neobjektivní z toho důvodu, že jsem toho popravdě se Supem moc nenajezdil). Mám e39 přes rok a je to sice starý sráč (což jde vidět hlavně co se multimediální stránky týče, ale to je už v podstatě i e65), nicméně dle mého názoru facelift zvenku stále tak nějak drží krok s dobou a popravdě jsem s tím autem relativně spokojený. Za svým způsobem hovno náklady (ať už servis nebo phm) to jezdí vcelku pěkně, v e39 jsou ještě opravdu poctivé motory s absencí zbytečných kurvítek, které jsou nákladné a jediná věc, co mě na tom autě tak trochu sere je to, že je tvrdší než ostatní auta. Zejména tedy zadní náprava je fakt tvrdá. Nevím jestli je to tím origo sportovním podvozkem (dodávaly se podle všeho dvě varianty - klasická a sportovní; asi něco jako MTechnic podvozek u e30) nebo mám v prdeli něco jiného, ale když vymetu nějakou díru, tak to jsou zezadu fakt rany, což mě trochu sere.
Ale jinak komfort, výbava a hlavně ta RADOST Z JÍZDY tam prostě furt je
A jak jsem řekl za relativně málo peněz. Na cestu ve škodovce bych se po prá dnech odloučení od volantu asi netěšil, kdežto na cestu s e39 se těším vždycky

Každopádně můj neobjektivní názor taky napíšu (neobjektivní z toho důvodu, že jsem toho popravdě se Supem moc nenajezdil). Mám e39 přes rok a je to sice starý sráč (což jde vidět hlavně co se multimediální stránky týče, ale to je už v podstatě i e65), nicméně dle mého názoru facelift zvenku stále tak nějak drží krok s dobou a popravdě jsem s tím autem relativně spokojený. Za svým způsobem hovno náklady (ať už servis nebo phm) to jezdí vcelku pěkně, v e39 jsou ještě opravdu poctivé motory s absencí zbytečných kurvítek, které jsou nákladné a jediná věc, co mě na tom autě tak trochu sere je to, že je tvrdší než ostatní auta. Zejména tedy zadní náprava je fakt tvrdá. Nevím jestli je to tím origo sportovním podvozkem (dodávaly se podle všeho dvě varianty - klasická a sportovní; asi něco jako MTechnic podvozek u e30) nebo mám v prdeli něco jiného, ale když vymetu nějakou díru, tak to jsou zezadu fakt rany, což mě trochu sere.
Ale jinak komfort, výbava a hlavně ta RADOST Z JÍZDY tam prostě furt je

Misanek píše:Hele, je více než jasné, že na bmw klubu ti v porovnání bmw vs. Škoda (slov) asi nikdo neporadí ať jdeš do škodovky
Ale jinak komfort, výbava a hlavně ta RADOST Z JÍZDY tam prostě furt jeA jak jsem řekl za relativně málo peněz. Na cestu ve škodovce bych se po prá dnech odloučení od volantu asi netěšil, kdežto na cestu s e39 se těším vždycky
To abych kupoval bez sportovniho podvozku