Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Sezona 2017 pro mne začala.
Sezona 2017 pro mne začala.
Tak já už včera vyjel. Bylo tak pěkně ,že nešlo jinak.
Plachta dolů, pak tři sešitá froté prostěradla, vrrrk ..a už to bublá. 96km bez střechy kolem Karlštejna, Srbsko,Koněprusy. Na pohodu, teplo vypadá přeci jen jinak.
Plachta dolů, pak tři sešitá froté prostěradla, vrrrk ..a už to bublá. 96km bez střechy kolem Karlštejna, Srbsko,Koněprusy. Na pohodu, teplo vypadá přeci jen jinak.
- pavproch
Re: Sezona 2017 pro mne začala.
Gratulace a závist.
Mně, teda m4Zlikovi od zítřka (už zase) platí HAV a baterka na c-teku už taky byla, takže ..... uvidíme podle pičasí....
Mně, teda m4Zlikovi od zítřka (už zase) platí HAV a baterka na c-teku už taky byla, takže ..... uvidíme podle pičasí....

Já si projel Prahu bez střechy i na vánoce
Ani jsem nestih vycvaknout windshield a už je tu zas jaro.. Zítřek vypadá nadějně.

- pavproch
Jo, tak nějak. Zítra asi taky vyrazím na první jarní kilometry.
Jo jo, je to nadhera. Ja si vcera udelal prvni jarni projizdku. Vzal jsem si volno, rano to zahral, zajel vymenit olej, prezuli mi to na nova kola a hura na cesty!
Bylo nadherne, takze jizda s vetrem ve vlasech. Nechapu, jak jsem to mohl pres tu zimu prezit
Jeste me pristi tyden ceka geometrie a pak uz budu vesele ojizdet nove obuti
At vam to panove letos krasne jezdi.
Bylo nadherne, takze jizda s vetrem ve vlasech. Nechapu, jak jsem to mohl pres tu zimu prezit

Jeste me pristi tyden ceka geometrie a pak uz budu vesele ojizdet nove obuti

At vam to panove letos krasne jezdi.
- pavproch
Já už se blížím první jarní tisícovce.... :lovestruck:
Zdravím všechny a už se těším až zítra 1.5. poprvé vyjedu ze svou Z4. Začátek sezóny jsem si svou vlastní "blbostí" odsunul o měsíc.
To jsem si tak 29. března kácel, letos poslední plánovaný, 6 strom, abych měl na další zimu palivo a chtěl to mít pod střechou k 1.dubnu.
No a při dořezávání větévek jsem se řízl nad kotník levé nohy a po šití jsem dostal jako bonus na 4 týdny sádru.
Docela by se mi během dubna hodilo mít i auto s automatem.
A tak díky všem co napsali své "cestovní reporty"(zejména Pavproch) jsem se mohl virtuálně projíždět nahoře bez.
Dávejte na sebe pozor a užívejme si květnové projížďky
To jsem si tak 29. března kácel, letos poslední plánovaný, 6 strom, abych měl na další zimu palivo a chtěl to mít pod střechou k 1.dubnu.
No a při dořezávání větévek jsem se řízl nad kotník levé nohy a po šití jsem dostal jako bonus na 4 týdny sádru.
Docela by se mi během dubna hodilo mít i auto s automatem.

A tak díky všem co napsali své "cestovní reporty"(zejména Pavproch) jsem se mohl virtuálně projíždět nahoře bez.
Dávejte na sebe pozor a užívejme si květnové projížďky

...včera jsem po zimní a zdravotní pauze měl před sebou první jízdu v Z4. Pneu dofouknuté, baterie dobitá a tak padám dolů do sedačky a otáčím klíčem v zapalování. Startér zabere a motor naskočí nezdravě z velkými vibracemi, po chvíli se dostává motor uklidňuje až do plynulého chodu. (S autem jsem vyjel před garáž a zpět i na konci ledna, kdy běh motoru byl naprosto v pořádku, od té doby 3 měsíce motor neběžel.)
Plány jsou velké počasí ideální, klidným zahřívacím tempem vyrážíme na Frýdlant n/Ostravicí, kde zastavujeme, aby přítelkyně mohla něco dokoupit. cca 7km
Já obcházím auto, když tu se zpod kapoty vyhrne docela hustý dým do žluta, který páchne jako elektroizoalace.
Otevírám, ikdyž vím, že přívod vzduchu je nebezpečný, kapotu a vidím, že dým jde z levé strany zezadu zpod auta. Podle všeho ze zadního katalyzátoru. Kontrolky OK.
Instruuji přítelkyni, aby kdyby to blaflo si odepnula pásy a vyskočila a vyrážíme pomalu zpět k domovu.
Cesta dopadla dobře a to i presto, že přítelkyně po závanu smradu chtěla auto opustit, nicméně jsem ji uklidnil, že se nic nestane a že pálení čarodějnic byl již o den dřive.-malý pokus o vtip
Auto jsem doma zaparkoval na volném prostranství a nechal vychladout za asistence připraveného hasičáku.
Takže adrenalinu bylo dost, nicméně jiný než jsem si přál...
Hlavně že auťák je doma, relativně OK.
pokud máte podobné zkušenosti nebo víte co to mohlo být, pak budu rád za Vaše názory.
-co bylo příčinou
-jaké jsou následky
-popřípadě řešení...
děkuji
Libor
(e85 3.0i , 2003, 145 000km)
Plány jsou velké počasí ideální, klidným zahřívacím tempem vyrážíme na Frýdlant n/Ostravicí, kde zastavujeme, aby přítelkyně mohla něco dokoupit. cca 7km
Já obcházím auto, když tu se zpod kapoty vyhrne docela hustý dým do žluta, který páchne jako elektroizoalace.

Otevírám, ikdyž vím, že přívod vzduchu je nebezpečný, kapotu a vidím, že dým jde z levé strany zezadu zpod auta. Podle všeho ze zadního katalyzátoru. Kontrolky OK.
Instruuji přítelkyni, aby kdyby to blaflo si odepnula pásy a vyskočila a vyrážíme pomalu zpět k domovu.
Cesta dopadla dobře a to i presto, že přítelkyně po závanu smradu chtěla auto opustit, nicméně jsem ji uklidnil, že se nic nestane a že pálení čarodějnic byl již o den dřive.-malý pokus o vtip

Auto jsem doma zaparkoval na volném prostranství a nechal vychladout za asistence připraveného hasičáku.
Takže adrenalinu bylo dost, nicméně jiný než jsem si přál...
Hlavně že auťák je doma, relativně OK.
pokud máte podobné zkušenosti nebo víte co to mohlo být, pak budu rád za Vaše názory.
-co bylo příčinou
-jaké jsou následky
-popřípadě řešení...
děkuji
Libor
(e85 3.0i , 2003, 145 000km)
Nemohl jsi cestou nabrat nejakej igelit ? Katy a potrubi je horky jak blazen a smrad z paleni je opravdu masakrozni... navíc je to nutne pak oskrabat, jinak se to tavi stále dokola...
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Běžný stav, pokud motor po startu neprohřeješ a vypneš jej studený. Svíčky zůstanou ulité bohatou směsí studeného startu.liborD píše:... motor naskočí nezdravě z velkými vibracemi, po chvíli se dostává motor uklidňuje až do plynulého chodu. (S autem jsem vyjel před garáž a zpět i na konci ledna, kdy běh motoru byl naprosto v pořádku, od té doby 3 měsíce motor neběžel.) ...
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
Díky chlapi za reakci.
Nástin Xyrona, možné příčiny kouře, by byl úplně to nejlepší co by mohlo nastat.
Někdy to není tak horké jak to napoprvé vypadá.
Ověřím co nejdříve. Tedy asi až v pátek, musím se tam protáhnout a omrknout. seškrábnout
A s tím zhoupnutím při startu to tak nejspíš bude, ikdyž jsem to chtěl co nejvíc zahřát (v tom lednu), tak to nebylo na 100%.
Hezký večer všem
Nástin Xyrona, možné příčiny kouře, by byl úplně to nejlepší co by mohlo nastat.
Někdy to není tak horké jak to napoprvé vypadá.
Ověřím co nejdříve. Tedy asi až v pátek, musím se tam protáhnout a omrknout. seškrábnout

A s tím zhoupnutím při startu to tak nejspíš bude, ikdyž jsem to chtěl co nejvíc zahřát (v tom lednu), tak to nebylo na 100%.
Hezký večer všem
referuji, že minulý pátek jsem zvedl Z4, sundal přední pravé kolo, a snažil se nalézt příčinu kouře (ohně).
Prostor stísněný a tak jsem tam vkládal světlo, mobil apod.
Nicméně svody i katalyzátor bez připečeného igelitu nebo jiného viditelného svinstva.
Tak jsem se byl projet a zastavil jsem po cca 6 km- kapota nahoru a opět kouř se stejným zápachem, přibližně z pod lambda sondy druhého (blíže ke kabině) katalyzátoru. Pozitivní bylo , že to již nebylo tak intenzívní a po dojezdu domů ještě menší.
Což by mohlo vědčilo , že na svodech nebo stíním plechu bylo něco co se postupně vypaluje.
Možná kdybychom poprvé nezastavili na nákup a vzali to v kusu ve svižném tempu cca 90 km, tak bych přijel domů a vše by bylo již vyčištěné a bez problemů...
Prostor stísněný a tak jsem tam vkládal světlo, mobil apod.
Nicméně svody i katalyzátor bez připečeného igelitu nebo jiného viditelného svinstva.
Tak jsem se byl projet a zastavil jsem po cca 6 km- kapota nahoru a opět kouř se stejným zápachem, přibližně z pod lambda sondy druhého (blíže ke kabině) katalyzátoru. Pozitivní bylo , že to již nebylo tak intenzívní a po dojezdu domů ještě menší.
Což by mohlo vědčilo , že na svodech nebo stíním plechu bylo něco co se postupně vypaluje.
Možná kdybychom poprvé nezastavili na nákup a vzali to v kusu ve svižném tempu cca 90 km, tak bych přijel domů a vše by bylo již vyčištěné a bez problemů...
..pozdě, ale přece.
Teda vysvětlení o co šlo, pro ty co by je postihl stejný problém.
Vše nasvědčovalo tomu, že se jedná o těsnění víka ventilu, atak jsem začal "studovat" internet. Syn nakonec nechtěl kooperovat atak jsem vše řešil přes servis Sotea Ostrava.
Diagnóza potvrzena.
Či-li výměna těsnění víka ventilů plus preventivně komplet sada odvětrávání klikové hřídele.
Od té doby jezdím o 106 a je to paráááda...
Teda vysvětlení o co šlo, pro ty co by je postihl stejný problém.
Vše nasvědčovalo tomu, že se jedná o těsnění víka ventilu, atak jsem začal "studovat" internet. Syn nakonec nechtěl kooperovat atak jsem vše řešil přes servis Sotea Ostrava.
Diagnóza potvrzena.
Či-li výměna těsnění víka ventilů plus preventivně komplet sada odvětrávání klikové hřídele.
Od té doby jezdím o 106 a je to paráááda...