Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Webasto E61 530D

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dawes

Webasto E61 530D

#1 Příspěvek od Dawes »

Nastal problém,kdy při odemčení,nebo zavření auta sepne webasto. Většinou vypne do 20 sekund,ale někdy to běži i půl hodiny.Dělá to pouze při studeném motoru,za tepla je to bez problému a webasto se nespouští.Na FB jeden pán tipoval vadnou jednotku webasta.Pokud by mi někdo poradil,budu vděčný.Děkuji
tom955i

Re: Webasto E61 530D

#2 Příspěvek od tom955i »

uz jsi delal, kabely v 5 dverich,,,,,,,pokud ano , tak webasto, pokud ne tak zacni tam, a co nejdiv nez ti to odrovna nekolik jednotek jako me,
Dawes

#3 Příspěvek od Dawes »

tom955i píše:uz jsi delal, kabely v 5 dverich,,,,,,,pokud ano , tak webasto, pokud ne tak zacni tam, a co nejdiv nez ti to odrovna nekolik jednotek jako me,
Myslis,ze to bude mit souvislost? Je pravda,ze mi nejde otevrit okno u kufru.Predchozi majitel rikal,ze je to pouze mikrospinac.Takze ty doporucujes vymenit kabely 5dveri.Dekuji za odpoved ;)
tom955i

#4 Příspěvek od tom955i »

100 pro ,kabely, me to delalo taky,
pekarik

#5 Příspěvek od pekarik »

Je to špatná ŘJ topení :( , většinou dokážu opravit. Jde o seriovou komunikací K-line.
Snejk
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Snejk »

to možna u e39, u e61 to zadnou kline nema.. a ani to na to samospousteni po probuzeni nereaguje protže to je pod napajenim pořád a probouzí to can
Dawes

#7 Příspěvek od Dawes »

A myslis,ze by to slo nejak vyresit?
pekarik

#8 Příspěvek od pekarik »

Myslím , že jo za zkoušku to stojí, protože ŘJ Webasta se samostatně nedodává. Jestli máš zájem napiš SZ.
pekarik

#9 Příspěvek od pekarik »

Snejk má pravdu e61 má komunikaci přes CAN (přehlédl jsme typ), ale to nic nemění na tom, že je špatná ŘJ topení. Problém je v menší úspěšnosti opravy, ale po napíchnutí na origo diagnostiku Webasta Thermo test by bylo vidět víc.
RomanM3

#10 Příspěvek od RomanM3 »

Ahoj,
Přidal bych se také do debaty
Mam e60 lci motor n53 tedy benzin. Mam problém s webastem které se mi samovolně spouští. Teď už to dlouho neudělalo tak jsem myslel že už problém pominul například díky jiným opravám co jsem už provedl.

Dneska ale studená sprcha. Webasto se vzbudilo dvakrát snad během půl hodiny. To už mě fakt vytočilo takže jsem vytáhnul pojistku (tušim pozice 63 v kufru) a webasto hned stichlo.

Jelikož se jedná o sedan a těch pár drátů co vedou do vika kufru jsem už kontroloval a jsou ok tak bych prosil co ještě zkontrolovat než se o vikendu snad dostanu ke kontrole samotneho webasta.

Ja to tipuju na draty nebo ŘJ webasta protože přes Inpu nejsem schopný se spojit s ŘJ webasta...neni odpověď od jednotky. V inpě mam ale jen možnost něco jako nezavislé topení pro diesel.

V připadě potvrzení vadné jednotky webasta, jak postupovat? Vykarpat to ven a poslat do servisu webasta na opravu? Sehnat druhé? Lze sehnat jednotku zvlášť?

Omlouvám se za možná hloupé dotazy ale nikdy jsem bufík neměl a teď když ho mam, byl bych rád kdyby fungoval. Tady u nás bývají zimy dost kruté.

Diky
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Napřed otevři ten LP podblatník, vyčisti konektory a dráty od bordelu a vlhkosti. Potom to znovu otestuj. Pokud zateklo do ŘJ, tak bývá po smrti nekolik součástek, které tady někdo uměl vyměnit - jenže to bylo na starém fóru a já si nepamatuji kdo to byl.
- zkus se zeptat tady http://www.autosip.cz/kontakt/
- já dával Webasto z 530d opravit sem http://www.kueblbeck.de/default.asp?site=bdc , za 10 dní generálka hotová, včetně jiné řídící jednotky, cena mastná, ale pořád polovinu z toho, co chtěl autorizák Webasta někde v Praze.
RomanM3

#12 Příspěvek od RomanM3 »

jasný, dík za tip na servis.

uvidím, třeba se hecnu a kouknu na to zase dneska večer
co se týče oprav elektroniky tak by to pro mě nebyl problém, jenže když nemám žádnou možnost to diagnostikovat ani k řj webasta nemám schemata ani nic, tak těžko něco opravovat. zbyde jen to otevřít, vyčistit a případně vyměnit to, co je vizuálně identifikovatelné, že je vadné. případně nějaké spoje přepájet a tak.
když to nepomůže, tak druhou, nejlépe novou desku.

na předchozí straně zdá se kolega pekarik má nějaké zkušenosti s opravama nezávislých topení. tak třeba také něco poradí

a když chceš celé to topení vyndat ven a poslat někam na repas nebo tak, tak co s hadicema co do něj vedou? je to napojené na palivo a na vodní okruh, je tak?tedy to nějak propojit nebo zaslepit?

díky
Misanek

#13 Příspěvek od Misanek »

Vodní okruh propojit a palivový zaslepit.

Ten místní člen fóra, který se opravami řj webasta zabýval má myslím nick "All"
RomanM3

#14 Příspěvek od RomanM3 »

díky
RomanM3

#15 Příspěvek od RomanM3 »

toš sem sa včera hecnul a webasto je venku z auta. vodní okruh jsem propojil skrz to čerpadýlko co tam je a přívod paliva zaslepil.
moc víc jsem toho ale nestihl
při takovém rychlém ohledání jsem na nic drastického nepřišel. konektory po odpojení jsou uvnitř čisté, nezelené. ale na jednom z tech konektorů z hora bylo fest mokro. neříkám že v něm stála voda, ale byl dost mokry. uvnitř ale sucho.

dneska odpo snad bude trochu času to prohlédnout více
Odpovědět