Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
X5 4.8is ... zkusenosti
Re: X5 4.8is ... zkusenosti
to tak máš když si lidi myslí že jsou chytřejší než inženýři BMW a že když si koupí činskej krám tak jak si pomohli proti origo řešeni
výměna horních napínáků rozvodů jak na e63 tak na e53, e63 najeto 202tis km, e53 140tis km, u e63 skoro totálně tvrdej, chod tak 3-4mm, u e53 chod normální ale zase po vyndání se mi rozpadnul, takže otázka který na tom byl vlastně lépe 

- Přílohy
-
- IMG_20170402_143432.jpg (280.21 KiB) Zobrazeno 1940 x
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
takže jsem měl pravdu a co změna zvuku?
Jasne, diky za radu, hele coupe mi zda stejne, na to ze napinak nemohl asi moc fungovat tak celkem zklamani, ale cekat od ticheho motoru ze bude jeste tissi je asi blbost 
Naopak u x5 se mi zda ze se chod podstatne ztisil a zmizela takova lehka selest, ale mozna je to jenom placebo, jeste by to chtelo preventivne udelat ty spodni napinaky, ale to uz bude asi trochu horsi prace
Nicmene rad bych se podival pres diag. u x5 na stav rozvodu po vymene napinaku, ale to asi v inpe nenajdu co, tusim ze jsi to jaraxi diagnostikoval pres istu nebo co to vlastne bylo?

Naopak u x5 se mi zda ze se chod podstatne ztisil a zmizela takova lehka selest, ale mozna je to jenom placebo, jeste by to chtelo preventivne udelat ty spodni napinaky, ale to uz bude asi trochu horsi prace

Nicmene rad bych se podival pres diag. u x5 na stav rozvodu po vymene napinaku, ale to asi v inpe nenajdu co, tusim ze jsi to jaraxi diagnostikoval pres istu nebo co to vlastne bylo?
Jaraxi rychla otazka at nemusim hledat v etk, u n62 v mistech nad klimakompresorem je olejove cidlo(jakoby ve smeru jizdy)? Diky
čidlo tlaku oleje je na spolujezdcove hlavě za vakuovkou
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
čirou náhodou, neřešili jste někdo brzdy? na technicky mi to v prosinci proslo, tak asi brzdej jak by mely, ale
v pátek jsem potřeboval trochu intenzivněji zpomalit a teda jako nic moc ... uz jsem se videl v tom autobuse prede mnou .... chápu, že to ma 2,3 tuny ...
jiny brzdiče?
jiny kotouče?
jiny pakny?
vyhozený prachy?
v pátek jsem potřeboval trochu intenzivněji zpomalit a teda jako nic moc ... uz jsem se videl v tom autobuse prede mnou .... chápu, že to ma 2,3 tuny ...
jiny brzdiče?
jiny kotouče?
jiny pakny?
vyhozený prachy?
Možná vyhozený prachy, těžko říct.
Mám ten samý pocit. Šlapu lehce- brzdí lehce, šlapu středně-brzdí středně, šlapu hodně - kulím oči.
Zdá se mi, že se snad rychleji rozjede než zabrzdí. Ale nemám s čím porovnat.
Mám ten samý pocit. Šlapu lehce- brzdí lehce, šlapu středně-brzdí středně, šlapu hodně - kulím oči.
Zdá se mi, že se snad rychleji rozjede než zabrzdí. Ale nemám s čím porovnat.
co znamena jako špatně brzdí?
jako že to nejde do ABS?
jako že to nejde do ABS?
Já to neposoudím, nějak jsem se jednou kochal a později brzdil na odbočce, od středního sešlápnutí po intenzívnější nebyl valný rozdíl. Na krev jsem ještě nebrzdil, ale oči jsem fakt kulil. Pak mě to zkusíš
Už abych začal sepisovat seznam

Už abych začal sepisovat seznam

- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
no kdyz si to tak promitnu, tak mam pocit ze do ABS to neslo .... coz treba jsem si myslel, ze hodne brzdim, ale mozna by na to slo jeste vic slapnout ...
jak pise laik, proste jenom pocit ..... ale muze to byt taky tim, ze to je tak tezky a nejsem na to zvyklej a mam to relativne chvili ...
no jeste si to v klidu nekde vyzkousim na rovine ...
jak pise laik, proste jenom pocit ..... ale muze to byt taky tim, ze to je tak tezky a nejsem na to zvyklej a mam to relativne chvili ...
no jeste si to v klidu nekde vyzkousim na rovine ...
jééé, okamžitě si do těch stodol všeci sednětě, rozjedtě na 70 a zkuste si všechny druhy brzdění, i to nejostřejší, musí hned zabrat ABS.
myslím že E53 to ještě nemá, ale E65 už má novější DSC a uplatnujě i rychlost s jakou je plyn šesláplej, nejen tlak, jedná se o tzv stres faktor, tzn že se leknu a brzdím a auto mi pomůže čerpadlem vyvolat větší brzdnej učinek.
https://www.youtube.com/watch?v=YkfRm7-d7Ts
myslím že E53 to ještě nemá, ale E65 už má novější DSC a uplatnujě i rychlost s jakou je plyn šesláplej, nejen tlak, jedná se o tzv stres faktor, tzn že se leknu a brzdím a auto mi pomůže čerpadlem vyvolat větší brzdnej učinek.
https://www.youtube.com/watch?v=YkfRm7-d7Ts
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
[quote="JaraX"]jééé, okamžitě si do těch stodol všeci sednětě, rozjedtě na 70 a zkuste si všechny druhy brzdění, i to nejostřejší, musí hned zabrat ABS.
jj, sednu, hned jak prestane chcat .........
taky mi pred mesicem menili brzdovou kapalinu, no snad vedi, co delaj ...
dneska jsem jel do prace X3 F25, jako rozdil ve vnimani hmotnosti znacny .....
jenom ty dvere lehoucky :-DD
jj, sednu, hned jak prestane chcat .........

taky mi pred mesicem menili brzdovou kapalinu, no snad vedi, co delaj ...
dneska jsem jel do prace X3 F25, jako rozdil ve vnimani hmotnosti znacny .....
jenom ty dvere lehoucky :-DD
Tak opět po týdnu vybitá baterka, táta do toho sednul a udělalo to akorát hůůů a konec. Takže dnes nádrž ven a výměna baterky Exide za Exide, původní je 4roky stará, tak uvidíme co to bude dělat. Jinak poprvé má člověk z toho lpg strach, ale když se vše zastaví, opatrně odpojí a vše dá pečlivě zpátky tak je to OK, takže necháme pár dní X5 stát a uvidí se.
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
no ja tam nechal dat pred plynem preventivne novou, tak snad chvili vydrzi (Varta) ....Sweden píše:Tak opět po týdnu vybitá baterka, táta do toho sednul a udělalo to akorát hůůů a konec. Takže dnes nádrž ven a výměna baterky Exide za Exide, původní je 4roky stará, tak uvidíme co to bude dělat. Jinak poprvé má člověk z toho lpg strach, ale když se vše zastaví, opatrně odpojí a vše dá pečlivě zpátky tak je to OK, takže necháme pár dní X5 stát a uvidí se.
Hele jde o tu prvni zkusenost a defakto par sroubu. Poprve clovek trochu laboruje aby neco nedojebal, po druhy uz pujdu po pameti a po treti uz to bude clovek delat poslepu. Jenom jsem k te vymene baterky trochu skepticky, mno uvidime, dobijeni apod. vopicarny davaj prozatim pokoj, jenom po delsi dobe bez pohybu je ta baterka temer mrtva,.ale dela to jenom tatovi, me fakt nikdy 

Varty v BMW vydrží tak rok
- Kolafa
- Kontaktovat uživatele:
V12 ???
chápu to dobře, že ten rusák tam cpe V12 z Toyoty???
https://www.drive2.ru/l/470689658930463572/
chápu to dobře, že ten rusák tam cpe V12 z Toyoty???
https://www.drive2.ru/l/470689658930463572/
4.8is 04/2005 180.000km
Motor ide na 7 valcou, občas sa ten osmy rozbehne občas ale iba len.
Svieti kontrolka motoru, diagnostika hlasi problem vačkovej hriadele 1. a 2. rada valcou a špatna cievka č.8
Svieti kontrolka 4x4 - príčina neznáma
Špatný pravý mech na prednej náprave.
Komfortne sedačky zo zalamovaním, vzadu vyhrievane, 2x sada kol style 168 leto a zima, letne pneu su uplne nove, zimne kupovane teraz pred zimou, dvojite skla, original DVD TV v opierkach, BM 16:9, DVBT, rozhranie pre iPhone, paranormal strecha
brzdy maju cca 1000km, zadna naprava komplet nova, vzadu nove mechy, dva roky stare LPG,
Otázka na vás, čo sa dá očakávat od toho?
Cenovka je smiešna, export samozrejme, kupit nekupit?
Motor ide na 7 valcou, občas sa ten osmy rozbehne občas ale iba len.
Svieti kontrolka motoru, diagnostika hlasi problem vačkovej hriadele 1. a 2. rada valcou a špatna cievka č.8
Svieti kontrolka 4x4 - príčina neznáma
Špatný pravý mech na prednej náprave.
Komfortne sedačky zo zalamovaním, vzadu vyhrievane, 2x sada kol style 168 leto a zima, letne pneu su uplne nove, zimne kupovane teraz pred zimou, dvojite skla, original DVD TV v opierkach, BM 16:9, DVBT, rozhranie pre iPhone, paranormal strecha

Otázka na vás, čo sa dá očakávat od toho?
Cenovka je smiešna, export samozrejme, kupit nekupit?
Já bych se na to vysral. Co to je směšná cena?
Kdyby to bylo tak jednoduché, tak to opraví on a prodá za normální cenu. Už jsem to tady jednou psal a zázrak se dosud nekonal. Servis pod 100kil ani náhodou si myslím + směšná cena = dobrá cena?
To raději za 300kil v pojízdném stavu, za 20cku udělat oleje a pak už jen přikrmovat. Takto ti budou ležet prachy v nějakým vraku a kdoví kdy se svezeš.
Kdyby to bylo tak jednoduché, tak to opraví on a prodá za normální cenu. Už jsem to tady jednou psal a zázrak se dosud nekonal. Servis pod 100kil ani náhodou si myslím + směšná cena = dobrá cena?
To raději za 300kil v pojízdném stavu, za 20cku udělat oleje a pak už jen přikrmovat. Takto ti budou ležet prachy v nějakým vraku a kdoví kdy se svezeš.