Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e65 - jde dodělat night vision na předface ?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

Re: e65 - jde dodělat night vision na předface ?

#21 Příspěvek od JaraX »

on má night vision i svoje nevýhody, odráží se tam furt odlesky, takže to zas dost ruší (i když to je vyplý) takže není tak extra po čem toužit.
já myslím že v E65 není nic co by tam extra chybělo, jediny co bych uvítal je natáčecí zadní náprava.
DonyR1
Klubové ID: 3714

#22 Příspěvek od DonyR1 »

NV u e65 a E60 mi přijde k hovnu, večer nemáš čas koukat pořád na idrive je to asi neco jako lednice na nanuky a to tu lednici využiju víc... a když pak to tady každému druhému nechodí protože kamera je K.O tak to jen sníží cenu auta , když tam ve výbavě nebyla je to vklidu...

Ale třeba mi sem jezdí F07 face s ConnectedDrive a to už je uplně neco jiného... auto rozpozná srnu namaluje ti jí to na HUD se zvukovým upozorněním. Navíc na ní auto pošle přerušovaný paprsek světla něco jako stroboskop takže ty jí vidíš ikdyž stojí ješte na poli u silnice a vetšině případů což se stalo mě i majiteli víckrát se srna toho lekne a uteče zpět.... a to je fakt pecka a to by se mi u E65 líbilo ..... ale jen NV mi prijde nic moc.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od JaraX »

nemyslím si že auto s nefunkčním NV má menší cenu než auto bez žádného NV, časem se vymění kamera při nehodě třeba

zajímalo by mě kolikrát jsi jel s E65 s NV? ono to stačí nechat zaply, pozadí je skoro černé a když je tam objekt tak je hodně světlý, takže to vidíš periferně a podíváš se, otázka spíš zní jak často to bude člověk zapínat, ale to by sem mohli majítele aut s NV, co třeba pan kawaman?
NV v E65 je dobrý, ale nemá smysl dát 50k+ za jeho retrofit, pokud by stál 10k tak už ho mam.
laik

#24 Příspěvek od laik »

Jen pro zajímavost, v reálu jsem to nikdy neviděl. Na jakou dálku vidíš třeba srnu?
Neznázorňuje se tam silnice nějakým obrysem? Narážím na jízdu v totální mlze, kdy už jedu s otevřeným oknem a hledám krajnici vedle sebe, jestli by se to dalo využít při velmi pomalé jízdě.
Misanek

#25 Příspěvek od Misanek »

Myslím si, že v případě mlhy bude mít ta kamera stejné omezení jako lidský zrak. Předpokládám že jde v podstatě o infra kameru s eventuelně nějakým způsobem termovize, takže když bude mlha, tak i infračervené světlo se od ní bude dle mého odrážet a na kameře půjde asi i tak vidět hovno. Ale jsou to jenom mé domněnky.
FifaTHOR

#26 Příspěvek od FifaTHOR »

měla by tu mlhu umět eliminovat, ale asi záleží na typu...
pamatuju, že když jsem jel jednou z chaty (9let zpět) tak jsem musel jet přes foťák mobilu v nějakým negativu módu a fungovalo to dobře i na starým křápu s tlačítkama :)
Tady je nějaká dodělávka asi
https://www.youtube.com/watch?v=_NuPIHJuuiw
kawaman
Klubové ID: 3927

#27 Příspěvek od kawaman »

Já třeba NV používám docela často, když jezdím někde lesem, nebo kolem polí, kde není žádné osvětlení. Je to jak psal Jarax, sleduju obrazovku periferně a je fajn vidět, kolik srn a podobné havětě je kolem cest :-D samozřejmě, že člověk nesmí jet 2kila, pak je to k hovnu. Ja jezdím při takových situacích okolo 70 a už několikrát mi NV zachránilo čumák.
Odpovědět