Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

X5 4.6is sportovní jízdne vlastnosti

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
Popp

X5 4.6is sportovní jízdne vlastnosti

#1 Příspěvek od Popp »

e53 X5 4.6is 2002 BMW-BEAST
Takže prvých 1000km po dovoze zanami, manželka je velice spokojná - idealne auto pre ženu, celkový dojem TOP1
Všetko super - brzdy, interier, karoseria ALE jazdne vlastnosti ... ou bože

Dá sa to nejako vylepšit?
PowerFlex?
Tlmiče?
Struny?
Rozperná tyč?
Proste čokolvek čo stoho urobí aspon trošku to "is" príde mi to jako krabica.

Akcelerácia super nato že to je váhovo ako fábia :lol: a zatial povodny výkon tak som dost prekvapený.
Berem že to je malý tank, sport od toho asi nehladat ale aj tak nejak tomu pomoct
S porovnaním napr 540i/535d v M tak to je koza rohatá.

Na podvozku je inak skoro všetko nove, kola style 87 s novými pneu pre sportový požitok 255/35 R20 a 275/30 R20, rozšírene nápravy ale ani to nepomohlo furt je to krabica.

Dakujem, uvítam realne názory z praxe.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: X5 4.6is sportovní jízdne vlastnosti

#2 Příspěvek od JaraX »

:D :D :D :D
laik

#3 Příspěvek od laik »

No koupil jsi SUV, co čekáš od 2 tunové 2 metry vysoké krabice? Svez se v ML a kup si kinedryl.
Řešení bych viděl M3, M5. Teď jsem viděl M7 - zrychlení pod 4sec., ale to už moc sport nebude :)
Píše se to tady neustále, že X5 je koza, hlavně E53. E70 je daleko lepší - se říká - neměl jsem tu čest. Ale furt je to stodola a ne sporťák.
A IS to nezachrání.
Popp

#4 Příspěvek od Popp »

Tak je to "koza" pre manželku nie pre mna, eventualne mi Meda pomohol vyriešit tieto problemi :D DAKUJEM
Nepísal som že to je zlé BMW, to vobec, práve naopak iba tie jazdne vlastnosti v režime SPORT su divoké.

V každom prípade mám špatné pneu predok majú byt 275 a zadok 315, to je prvá zasadna vec.
Druhá vec bude potreba profi asistenciu niekoho kto to auto pozná od A po Z lebo asi bude niečo na zadnej naprave - takže zase pootravej Medu, ako vždy :lol:
A samozrejme že podvozok pojde do PowerFlexu.

Jak to vyriešim určite napíšem.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JaraX »

to z toho bude ještě větší krám než normálně, koukám že má manželka ráda Sado maso, 20ky", powerflexy, X5 je tvrdá už na 18kách.
chuděra ženská.
ve sportě to nikdy nebude stát za to dokud to nebude mít dynamic drive.
HaryXXL

#6 Příspěvek od HaryXXL »

To: Popp

Gratuluji. :lol: Škoda, že jste nešel už do 4.8iS, když už si člověk kupuje takovou káru.
Tvrdý to bude na dvacítkách vždycky a krabice je holt krabice, tam sport nikdo nehledá. Ani ryba, ani rak - je to několik aut v jednom.
Ale zvukově to je pecka, ne ty dnešní softwarový úpravy a zvuky v repráčcích...

Pokud chcete komfort a pohodlí od BMW, tak jedině BMW 7, popř. Land Rover Range Rover Supercharged (trváte-li na SUV), ale to už si tu najdete sám nebo Vám poradí JaraX a další.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JaraX »

hlavní výhoda 4,8is je totiž to že je to obyč motor a jde to poservisovat normálně, až se ta 4,6is potká, což se občas stane, tak ten Alpina motor bude shánět za 2 kila a cokoliv do něho se musí kupovat přes Alpinu, takže je lepší se tomu vyhnout, je to vlastně nejdražší E53 na provoz jaká existuje.
Popp

#8 Příspěvek od Popp »

Ja som nenapísal že to je tvrdé, práveže vobec a ked dám nove pneu jake maju byt bude to vobec lepšie - písal som a riešil vec že to na ten výkon a "IS" nema sportového ducha, proste som si myslel že stým človek može letet ako napr s 5er., teraz už viem že nie, viezol som sa v obyč X5 nič moc - preto práve to "IS" a v tej cenovke 4.8i nič nebolo - staváme RD bez hypo z úspor čo máme takže bol omedzený výber finančný navyše ja by som chcel e61 s V8 takže financie k autam 50/50 "koza celá a vlk najedený" manželka spokojná a ja budem tiež

Nechceli sme obyčajnú 4.4i, máme ju obaja v 540i a tam mi to príde dost málo, odstupom času samozrejme, mal som 745i a vrátil by som sa k 7er znovu ale nemám využitie, ja potrebujem touringa a manželka už nechce 3er - X5 je volba preto lebo stavamé RD kúsok od Plzne a X5 tam pre ženu bude super a hlavne využijeme ju aj ako rodinné auto - preto tie úpravy aby to vyhovovalo aj mne. Dovolenky, výlety atd... viem že 7er by bola lepšia ale zase manželka nechce "sedmu" a ja zase nechcem doma vela aut.
Už teraz ich máme dost.

Jarax: Keramické brzdy - brzdy komplet od A po Z všetko nove, nové rozvody, naplne, filtre a s novým olejom v prevodovke, diely podvozku čo som menil atd...
Ten istý servis ako obyčko 4.4i nevidím rozdiel, okrem pneumatik teda tie su drahšie.
laik

#9 Příspěvek od laik »

To máme s našimi ženami podobné. Teď jsem jí musel půjčit X5 a že už si ji chce nechat, že se jí s ní dobře jezdí. 750 ji půjčil mladý a vůbec ji nezaujala. A to bylo pořád "kup chjundé" :lol:
Když jsem sháněl E53, tak mi bylo doporučeno - motoru od alpiny se obloukem vyhni, je tam moooc drahý servis a docela se sere. To raději připlať za 4.8 IS a investice se časem vrátí. Půl mega vrazit do starýho sráče jen tak na lítačku jsem nebyl ochoten, tak mám 4.4i. Měl jsem představu okolo 300kil se vstupním servisem, tak to jinak nešlo. Třeba si časem udělám radost a vemu i IS, jestli půjde cena dolů. Ale to budu asi první tady, který bude mít jen dvě X5ky. ;)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od JaraX »

no na 20kach to v terenu moc umět nebude

takle má vypadat X5
https://www.youtube.com/watch?v=PZyjlapgdCc

u té 4,6is nemyslím běžnej servis ale fatalní závadu motoru.
Popp

#11 Příspěvek od Popp »

Tak na horách bývat nebudeme, od Plzne je to asi 15minut jazdy a od D5 takisto, cesty klasické české ale zase lepšie ako v Brne alebo v Kladne :lol: viac klukaté a preto sme volili X5, to vieš ráno bude vozit malého do školy a poobede zo školy + nejaké dítko od susedou :D potom to občasné lietanie do Plzne to je všetko.

tie 20" kola už boli na ixane ked sme ho kupili a celkom su pekné tak som ich tam nechal, na zimu chcem kupit ??? neviem nechám si potom poradit.

laik: teraz som videl upravenu X5 za skoro zadarmo sice iba 4.4i, úprava typu PickuUP, dost sa mi to pozdávalo ale ja najazdím dene viac km než niekto za mesiac a nechcem tahat X5 takéto kilometre po dialniciach, preto práve ten touring premna pretože tam dám všetko co potrebujem a hlavne vedšinou dost ponáhlam a bojím sa že X5 by to nepobrala.

V každom prípade, manželka je spokojná a dost. Jazdila dlhé roky v 540i a povodne sa tej X5 bála teraz je dost spokojná, to parkovanie ale v Plzni je problém. Naučí sa je to šikulka. Budúca garáž v našom RD bude 8x7m takže tam zaparkuje aj buldozer.
laik

#12 Příspěvek od laik »

To jsme se nepochopili, já říkám také že X5 na dálnici nepatří. My dálnici jezdíme tak 100 km za měsíc.
Mě i manželce se X5 líbí tak proto dvě. A mám větší pocit bezpečí, ikdyž to asi nebude pravda.
540 toring si myslím ideální na dálnici,když nedělají 7er v kombajnu :) V česku by se určitě kupci našli.
Pak bych asi měl 7er také. Ten kufr, ikdyž je u 7er velký, je dost limitovaný. V X5tce sice hovno vozím, ale pro ten pocit mít páté dveře...co kdyby někdy ;)
dogeatdog

#13 Příspěvek od dogeatdog »

Tak zrovna x5 nejak extra velkym kufrem neoplyva, jakmile vezu cokoli vetsiho tak jedine se sklopenymi zadnimi sedackami. Se spolujezdci vzadu je ten ulozny prostor cokoli jen ne velky.
Ad "sportovni podvozek" - mam sportpacket komplet na vzduchu a na to, co to je za krabici, ta x5 drzi velmi hezky i pri ostrejsi jizde.
laik

#14 Příspěvek od laik »

Dogeatdog: tak jsem to nějak myslel, že kufr nic moc ale když je zle, otevřeš dveře a sklopíš sedačky, tak je tam pěkný tunel. To u 7er nehrozí i s velkým kufrem. Celovzduch nemám, sportpaket ano, určitě moje bude rohatější :D a na to jak sedí na silnici naprostá spokojenost, když to porovnám s podobnými auty.
Popp

#15 Příspěvek od Popp »

Čiastočne bol problem v lavom mechu a špatným rozmerom pneu - jazda typu hardcore Henry dnes dokonca za dažda SUPER top ten 1, zajtra profi gometria a bude to zase lepšie.

Už len zníženie a podvozok do powerflexu tým pádom to bude aj vypadat. :respect:

Podakovanie Medovi za ochotu a rady a potrebné diely.
Odpovědět