Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
runflat gumy
runflat gumy
zdravim, na leto na me cekaj runflaty, byli k autu.. mam se na co tesit ?:)
Re: runflat gumy
Ve 150 na dalnici budes moct delat mysky, ve meste se poseres 

drzi to lip jako ?
Urcite ! Ja bych je tam nejradsi mel, protoze jezdim zostra a miluju zatacky, ale ve meste je to neprijemny, navic s mymi kilometry uz to ten podvozek taky pobira hur..
Mel sem je v romeru 245/45/17. Resim ted jestli nekoupim na leto 18" bez runflatu, aby se mi to auto trochu zpevnilo..
Mel sem je v romeru 245/45/17. Resim ted jestli nekoupim na leto 18" bez runflatu, aby se mi to auto trochu zpevnilo..
jak presne neprijemny je to ve meste ?? z jakyho duvodu ve meste ?:)
-
- Kontaktovat uživatele:
runflaty mam, dokonce velmi nizke na 19" v trojce a nemuzu rict jedinne krive slovo na mesto.
no vyborne ja mam taky 19tky nizky 

-
- Kontaktovat uživatele:
Na petici budou mit asi jeste vyssi profil, ja mam 255/30/19 a 225/35/19. Nemuzu rict ani jedno jedinne krive slovo. Az na to, ze pri presednuti do jineho auta s ne runflatama to muze byt zajimave, ja malem poslal svoji petku na svodidla, protoze jsem po zime provetraval trojku s tema kolama a pak sedl do te petky a jak jsem byl nabuzeny z trojky tak jsem do te zatacky byl rychly, kurewsky moc rychlejsi nez by bylo zdravo a nechtela zatocit, vuuubec nechtela zatocit...
tzn ze runflaty maj lepsi jizdni vlastnosti ? ja jsem myslel ze spis horsi... a kdy budete prezouvat gumy na leto ?:)
-
- Kontaktovat uživatele:
Maji mnohem tvrdsi bocnice, takze zatacky jsou vetsi radost, ve vyssi rychlosti co fyzika dovoli, jinak tim ze jsou tvrdsi tak je vic citit nedokonalost vozovky. Po slusne ceste super. Mne proste nevadi a muzu srovnavat, mam troje kola na trojku z cehoz poslednim rokem jsem z tech devatenactek neslezl a v zime s tim nejezdil. Za mne jednoznacne runflaty. Ale je to silne individualni a neda se to pausalizovat, je to nutno vyzkouset co komu vic vyhyovuje. Jine naroky bude mit pirat a jine zase flegmatik. Nejde to pausalizovat. Snesu oboji, radsi mam runflaty. Non runflat mne na disku vydrzely dva dny a sly dolu a se ztratou jsem je prodal dal, asi bych na tech pneu to auto rozbil a to mne za tech par penez co jsou rsc drahsi nestoji. Nejezdim jak bezmozek, ale obcas se svezu a tam je presne ta oblast, kde se lame chleba. pro defenzivni jizdu urcite no rsc, pro obcasne svezeni se doporucim rsc. Kazdy at si to prebere po svem, nikomu to nenutim.
jak to říká matiz...
Runflaty sem mel jen zimni, hucely jak úl... letni sem nemel.
Nejsem flegmatik, takze me jakakoli rana od podvozku sere, bohužel se po meste pohybuju kazdej den...
Mam letošní zimu Hankooky 245/45/17 99V XL a sem nestastnej jak se to auto vlni
Runflaty sem mel jen zimni, hucely jak úl... letni sem nemel.
Nejsem flegmatik, takze me jakakoli rana od podvozku sere, bohužel se po meste pohybuju kazdej den...
Mam letošní zimu Hankooky 245/45/17 99V XL a sem nestastnej jak se to auto vlni

rany na podvozek me serou taky at mam gumy jaky chci, proto na to slapu jen tam kde vim ze je dobra cesta.. tak uvidime az to prezuju jaky to bude 

- pavproch
Já jezdil na e91 17" RFT a drncalo to dost, mělo to zase výhodu, že dyž sem v zimě trefil óbr díru, tak to guma dala a ráfek sem taky nezničil (zato se o tři roky a 100tis km později rozpadla těhlice), e89 sem taky přivezl z Říše na RFT - 19" a to byl na CZ silnicích děs běs. Tak sem obě auta předělal na non-RFT (+ e91 sem změnil ze 17" na 18") a... asi takle:
- drncání je nyní na 19" non-RFT (225/35+255/30) menší než bylo na 17" RFT (225/45+255/40) a 18" non-RFT jsou proti 17" RFT úplně moc pohodlné měkké papuče
- ale hlavně: jistota gripu nonRFT v ostře projížděné zatáčce na CZ silnicích je v naprosto jiné úrovni - tam (v zatáčkách) kde mi na RFT neustále problikávalo DSC a přibržďovalo mi to kola, jedu dneska o 20-30 km/h rychleji bez jediného probliknutí
(myslím tím v létě, teplo, sucho, cesta bez štěrku/prachu/bláta, samozřejmě - např. I/56 okolo Šanců....)
- drncání je nyní na 19" non-RFT (225/35+255/30) menší než bylo na 17" RFT (225/45+255/40) a 18" non-RFT jsou proti 17" RFT úplně moc pohodlné měkké papuče
- ale hlavně: jistota gripu nonRFT v ostře projížděné zatáčce na CZ silnicích je v naprosto jiné úrovni - tam (v zatáčkách) kde mi na RFT neustále problikávalo DSC a přibržďovalo mi to kola, jedu dneska o 20-30 km/h rychleji bez jediného probliknutí
(myslím tím v létě, teplo, sucho, cesta bez štěrku/prachu/bláta, samozřejmě - např. I/56 okolo Šanců....)
tak ted poradne nechapu, jeden pise ze rft v zatackach lip drzi a druhej ze jistotu gripu ma v non rft.. tak jsem z toho jelen 

- pavproch
Ta poznámka o blikajícím DSC se týkala relativně lehké RWD e89 (1450kg) na 19" RFT, u těžší e91 (1750kg), navíc xDrive, sem to problikávání kvůli 17" RFT nikdy nezaznamenal (nebo bylo tak zřídka, že už se nepamatuju)
akorat kazdy pise ze tim trpi podvozek...
Ja je ted na zimu mam take. Je to moje prvni zkusenost a ted nedavno se mi stalo ze jsem pichl a nemit stazene okno na mcdrivu tak si toho ani nevsimnu
Ja je ted na zimu mam take. Je to moje prvni zkusenost a ted nedavno se mi stalo ze jsem pichl a nemit stazene okno na mcdrivu tak si toho ani nevsimnu

Moje zkušenost F11 530xD
Zima 17":
RFT - tragicky grip na hrbolate namrzle silnici v zatáčkách
nonRFT verze XL - ve větší rychlosti (140) už trochu plavou obzvlášť nepříjemné na větru ale extra komfortní na normální ježdění a dobře drží na sněhu a ledu
Léto 18" nonRFT GY Eagle F1 Asym 2 XL - naprostá spokojenost po všech stránkách
Nejsem závodník
Nicméně vývoj jde kupředu a novodobé RFT jsou už možná zas někde jinde než před 5lety
Zima 17":
RFT - tragicky grip na hrbolate namrzle silnici v zatáčkách
nonRFT verze XL - ve větší rychlosti (140) už trochu plavou obzvlášť nepříjemné na větru ale extra komfortní na normální ježdění a dobře drží na sněhu a ledu
Léto 18" nonRFT GY Eagle F1 Asym 2 XL - naprostá spokojenost po všech stránkách
Nejsem závodník

Nicméně vývoj jde kupředu a novodobé RFT jsou už možná zas někde jinde než před 5lety
tak jsem koukal ze i zimni co jsem tam mel byli runflat
) uz tam mam ty letni a jsou teda hlucnejsi nez ty zimni.. asi protoze jsou tvrdsi..ale tak da se s tim jezdit 

hlavně Fka mají podvozek navrhnuty vyhradně jen na runflaty a pokud tam runflaty nejsou dochází velmi často k ruzným chvěním, třepáním, atd.
na Fku bych nic nevymýšlel.
na Fku bych nic nevymýšlel.
ok, a ze jsou letni hlucnejsi je normal? obe sady jsou pirelli