Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Z3 široká vs. úzká
Z3 široká vs. úzká
Ahoj kluci.. chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi širokou a obyčejnou verzí z3, jakých se to týkalo motorů,jestli předface i poface a jestli roadsteru i coupé..děkuji za odpověď
Re: Z3 široká vs. úzká
Vzhledově obrovský. Mám širokou před face s motorem 2,8 a když se vedle mě postaví úzká tak je to sakra rozdíl. Jinak široká u předface se dělala co já vím jen 2,8 a Z3 M
Mě jde o to v čem všem je rozdíl? Jestli má jiné blatníky popř prahy, nebo se to týkalo pouze komplet jiného podvozku? Ptám se asi blbě, ale vzhledem k tomu jak dlouho čekám na odpověď asi nejsem jediný kdo to neví.. a týkalo to tedy i poface? Nebo tam už byly všechny stejně široké? Resp, odpovídá poface verze vzhledově široké, nebo úzké verzi?
A jak je to z kroucením karoserie? Je to vážně tak znát, jak se píše na různých fórech?
Nad z3 přemýšlím jako o autě na víkendy, tak bych rád získal tyto informace, které jsem bohužel nikde nenašel, ačkoliv jsem je hledal.. Dík moc
A jak je to z kroucením karoserie? Je to vážně tak znát, jak se píše na různých fórech?
Nad z3 přemýšlím jako o autě na víkendy, tak bych rád získal tyto informace, které jsem bohužel nikde nenašel, ačkoliv jsem je hledal.. Dík moc
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, předfacelift čili všechno po srpen roku 1999 se dělalo ve dvou variantách. Nejspíše už víš, že 4-válce s úzkou karoserii a 6- válce se širokou. Přední nápravy byly od roku 96 všude stejné, až M-ká přišly s inovací a dostaly na zadek širší. M- se dělali se starou karoserii i po roku 99, žádného faceliftu se nedočkaly. Nové faceliftové zetka přišli s pěkným baculatějšim zadkem, na šířku je asi o 1 cenťák užší a vyšší než ta široká verze u předface. Náprava stale stejná jako u předface (e36 předek a e36compact zadek). Co vim tak prahy se taky neměnily. Změna se projevila v interiéru(zmizel škaredy mini PC a nahradil se analog. Hodiny. Za příplatek ti ho tam mohly nechat. Do kabiny začaly davat volant z e46ky. Měnily se i motory. Příklad: místo staré m43 se šoupl m43tu čili opět obdoba z e46. Pro 6-válce už platilo, že z továrny vyjížděly s aero předním narazníkem bez příplatku. (Stejný jako 4val, akorát s větším agresivnějším otvorem před chladič. Dále Fl mají chromové kroužky místo černých v předních světlech. Facelift verze mají i látkovou střešnici v kabině, takže se pasažéři nemusí dívat na žebra střechy. Coupe verze co vim, tak se dělali pořád stejně, postihla je jen změna v interiéru a opět světla. Sám mam zetko, a naneštěstí je to mé jediné auto, takže s nim jezdím daily. Karoserie se kroutí, ale minimálně, ale to snad v každém kabriu. Po rovné cestě nikdo nepozná, že řídí kabrio.
Každopádně jako víkendovka je to super, na častější jizdu už ti je nejen lito auta ale i tvoji páteře. Proto ho taky teď musím prodávat.
(menší reklama) Snad jsem poradil správně, taky jsem dlouho studoval fora, nejlepší info najdeš na bimmer fórech, tam je hodně nadšenců.
Adamh

Jen doplnim,predface 4-valec uzky,6ti valec siroky,ale i zadni naprava je sirsi,Z3M ma uzsi napravu nez siroka verze a jine naboje a loziska-a kola et8. Po face byli vsechny sirsi a naprava stejna jako na predface 2,8.
Uzka versus siroka,jina ramena.Karoserie:prahy,zadni blatniky,zadni naraznik.
Mel jsem komplet rozebranou 1,8 a 2,8 pred face.
Uzka versus siroka,jina ramena.Karoserie:prahy,zadni blatniky,zadni naraznik.
Mel jsem komplet rozebranou 1,8 a 2,8 pred face.
- MGeorge
Ja se přidám...Stavím Z3M, RV 1997, nevím zda li je to facelift nebo pofacelift už? (teprve zjištuji co a jak) ...Co vše je tedy použitelné z 2.8 a co je jinak? Jedná se mi o nápravy, blatníky, kapotu atd atd... Mám zohybanou kastli a potřebuju to postavit. 

Moc toho nevím, ale nebojím se zeptat