Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Z3 široká vs. úzká

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
zlatas

Z3 široká vs. úzká

#1 Příspěvek od zlatas »

Ahoj kluci.. chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi širokou a obyčejnou verzí z3, jakých se to týkalo motorů,jestli předface i poface a jestli roadsteru i coupé..děkuji za odpověď
sedyvlk6

Re: Z3 široká vs. úzká

#2 Příspěvek od sedyvlk6 »

Vzhledově obrovský. Mám širokou před face s motorem 2,8 a když se vedle mě postaví úzká tak je to sakra rozdíl. Jinak široká u předface se dělala co já vím jen 2,8 a Z3 M
zlatas

#3 Příspěvek od zlatas »

Mě jde o to v čem všem je rozdíl? Jestli má jiné blatníky popř prahy, nebo se to týkalo pouze komplet jiného podvozku? Ptám se asi blbě, ale vzhledem k tomu jak dlouho čekám na odpověď asi nejsem jediný kdo to neví.. a týkalo to tedy i poface? Nebo tam už byly všechny stejně široké? Resp, odpovídá poface verze vzhledově široké, nebo úzké verzi?
A jak je to z kroucením karoserie? Je to vážně tak znát, jak se píše na různých fórech?
Nad z3 přemýšlím jako o autě na víkendy, tak bych rád získal tyto informace, které jsem bohužel nikde nenašel, ačkoliv jsem je hledal.. Dík moc
petrh
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od petrh »

Ahoj, předfacelift čili všechno po srpen roku 1999 se dělalo ve dvou variantách. Nejspíše už víš, že 4-válce s úzkou karoserii a 6- válce se širokou. Přední nápravy byly od roku 96 všude stejné, až M-ká přišly s inovací a dostaly na zadek širší. M- se dělali se starou karoserii i po roku 99, žádného faceliftu se nedočkaly. Nové faceliftové zetka přišli s pěkným baculatějšim zadkem, na šířku je asi o 1 cenťák užší a vyšší než ta široká verze u předface. Náprava stale stejná jako u předface (e36 předek a e36compact zadek). Co vim tak prahy se taky neměnily. Změna se projevila v interiéru(zmizel škaredy mini PC a nahradil se analog. Hodiny. Za příplatek ti ho tam mohly nechat. Do kabiny začaly davat volant z e46ky. Měnily se i motory. Příklad: místo staré m43 se šoupl m43tu čili opět obdoba z e46. Pro 6-válce už platilo, že z továrny vyjížděly s aero předním narazníkem bez příplatku. (Stejný jako 4val, akorát s větším agresivnějším otvorem před chladič. Dále Fl mají chromové kroužky místo černých v předních světlech. Facelift verze mají i látkovou střešnici v kabině, takže se pasažéři nemusí dívat na žebra střechy. Coupe verze co vim, tak se dělali pořád stejně, postihla je jen změna v interiéru a opět světla. Sám mam zetko, a naneštěstí je to mé jediné auto, takže s nim jezdím daily. Karoserie se kroutí, ale minimálně, ale to snad v každém kabriu. Po rovné cestě nikdo nepozná, že řídí kabrio. :) Každopádně jako víkendovka je to super, na častější jizdu už ti je nejen lito auta ale i tvoji páteře. Proto ho taky teď musím prodávat. :D (menší reklama) Snad jsem poradil správně, taky jsem dlouho studoval fora, nejlepší info najdeš na bimmer fórech, tam je hodně nadšenců. :) Adamh
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od patras Čestný člen »

Obrázek
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
bmw525

#6 Příspěvek od bmw525 »

Jen doplnim,predface 4-valec uzky,6ti valec siroky,ale i zadni naprava je sirsi,Z3M ma uzsi napravu nez siroka verze a jine naboje a loziska-a kola et8. Po face byli vsechny sirsi a naprava stejna jako na predface 2,8.

Uzka versus siroka,jina ramena.Karoserie:prahy,zadni blatniky,zadni naraznik.

Mel jsem komplet rozebranou 1,8 a 2,8 pred face.
MGeorge

#7 Příspěvek od MGeorge »

Ja se přidám...Stavím Z3M, RV 1997, nevím zda li je to facelift nebo pofacelift už? (teprve zjištuji co a jak) ...Co vše je tedy použitelné z 2.8 a co je jinak? Jedná se mi o nápravy, blatníky, kapotu atd atd... Mám zohybanou kastli a potřebuju to postavit. :idea:
Moc toho nevím, ale nebojím se zeptat :P
Odpovědět