Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Oprava IF kamery z havarijka
- Filozof
- Klubové ID: 1044
Re: Oprava IF kamery z havarijka
umělci v BMW se ukázali. No nejsou tam jen odborníci ale i diletanti. Co jsem slyšel to mi stačilo. Už zde nikoho hanit nechci ale je vidět že se to potvrzuje na všech frontách ... všechny okrádají na fakturách a ještě ta práce občas je na hov.... no řekl bych často.
Osobně vidím že domácí fandové opraváři zvládnou často více jako v autor. servisu BMW u nás kde se snaží vše dělat nejlépe 5x dráž než je zvykem. Proto znám lidi co měli BMW a dnes už nemají díky servisu který zde máme.
Zlaté německo kde servis dělají kvalitně a pečlivě a za rozumné ceny.
Osobně vidím že domácí fandové opraváři zvládnou často více jako v autor. servisu BMW u nás kde se snaží vše dělat nejlépe 5x dráž než je zvykem. Proto znám lidi co měli BMW a dnes už nemají díky servisu který zde máme.
Zlaté německo kde servis dělají kvalitně a pečlivě a za rozumné ceny.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
ted jsem tu měl jednu E65,ten vrak do kteryho spadl už milion, pán to dovezl, dalo se mu druhý ACC a šlo to do BMW na seřízení. Moje blbost byla ta že jsem to tam neodvezl osobně, ale že to tam vezl zákazník. pak mi volal že jsem ho okradl, že to ACC je "slabý", to mu řekli při seřizovaní, ACC je slabý. mu to bralo auto v druhym pruhu, tak se mi to nezdalo a řekl jsem že to seřidime "na prasáka" od oka. Kolega na to šel a pak cosi bádal, tak jsem se byl podívaj a nevěděl jak má oddělat krytku na seřizovaní ACC, protože byla zalakovaná a aby se neodloupl lak s nárazníku, takže v BMW tu krytku neměli ani sundanou, to by mě dost zajímalo jak to seřizovali.
no a cena? uspěšné seřízení stojí tuším 1800 Kč a s tím neuspěšným bylo prý hodně práce takže to že nic neudělali stálo 4000 Kč. brzo tam na ně vletím.
no a pánovi jsme ACC seřidili na prasáka, funguje to tak na 80 procent, nesmí jet hodně vpravo od auta před sebou a jede to.
no a cena? uspěšné seřízení stojí tuším 1800 Kč a s tím neuspěšným bylo prý hodně práce takže to že nic neudělali stálo 4000 Kč. brzo tam na ně vletím.
no a pánovi jsme ACC seřidili na prasáka, funguje to tak na 80 procent, nesmí jet hodně vpravo od auta před sebou a jede to.
Ty bláho, já bych jim dal facku, že by se kousli do ucha.
Mně stačilo vidět ty nafrněný tlamky když jsem byl kupovat chladící kapalinu do BMW...
Sedělo tam asi 5 borců vedle sebe (šlo vidět, že v servise mají spoustu práce asi) a koukali jak kdyby spolkli svět a že si vůbec dovoluju si tam tu chladící kapalinu nalívat sám
Sedělo tam asi 5 borců vedle sebe (šlo vidět, že v servise mají spoustu práce asi) a koukali jak kdyby spolkli svět a že si vůbec dovoluju si tam tu chladící kapalinu nalívat sám

Třeba jsou zvyklí na ty zloděje, podvodníky a mafiány
A když tam dojede normální člověk a nekoupí za 4 mega, tak mají šok.
Za to, že tam koupíš kapalinu se jich tam pět neuživí, tak se nediv.
Já jsem byl jednou na předváděčce na parkovišti ve stánku, dostavil jsem se tam v riflích a v prdeli bych se viděl.
Samá krokodýlí kůže, zlato a pak já socka
Zajet mě s X1 2.5i sice nechali, ale málem jsem omdlel za tu hodinu. Chuť jsem si stejně spravil až po cestě domů v E39 V8
Takže kapalinu asi přes internet

Za to, že tam koupíš kapalinu se jich tam pět neuživí, tak se nediv.
Já jsem byl jednou na předváděčce na parkovišti ve stánku, dostavil jsem se tam v riflích a v prdeli bych se viděl.
Samá krokodýlí kůže, zlato a pak já socka

Zajet mě s X1 2.5i sice nechali, ale málem jsem omdlel za tu hodinu. Chuť jsem si stejně spravil až po cestě domů v E39 V8

Takže kapalinu asi přes internet

Kdykoli prijdu do Stratosu u HK, tak at jsem oblecen jako sebevetsi supak, tak slecny u recepce uctive a s usmevem zdravi a pan na sklade nahradnich dilu jedna na urovni a zaroven slusne. Takze je to o lidech a o manazerech, kteri jsou za "tvar" podniku zodpovedni a serou na to. Jako v kazde jine vetsi firme 

Zzeli,mě už slečny dávno úsměvem nezdraví ani na nádraží
ne tak v BMW.
Samozřejmě je to o lidech, jak říkáš.
Matně si vzpomínám, v tom stánku se vlastně usmívaly také
, takže dekorum zachovaly, když jsem jakoby zabloudil.
Možná měli těžkou hodinku v BMW, než jsem jim to vrátil.

Samozřejmě je to o lidech, jak říkáš.
Matně si vzpomínám, v tom stánku se vlastně usmívaly také

Možná měli těžkou hodinku v BMW, než jsem jim to vrátil.
Potvrzuji v HK Stratos chvalim. Chovaj se tam prijemne a kdykoliv tam neco kupuju, tak i vyhovej. Da se s tim borcem i na ledascem domluvit. Technik, ktery me delal i prohlidku, tak rikal " tohle je jedna z poslednich dobrych sedem ".zzeli píše:Kdykoli prijdu do Stratosu u HK, tak at jsem oblecen jako sebevetsi supak, tak slecny u recepce uctive a s usmevem zdravi a pan na sklade nahradnich dilu jedna na urovni a zaroven slusne. Takze je to o lidech a o manazerech, kteri jsou za "tvar" podniku zodpovedni a serou na to. Jako v kazde jine vetsi firme
- DonyR1
- Klubové ID: 3714
Jojo taky souhlasím Stratos HK super jezdím tam pravidelně pro díly a jednání na úrovni.a slečny se usmívají 

Ve Stratosu jsem taky problem nikdy nemel... dokonce kdyz jsem jednou shanel pojistky do e39 (v "rozvodne skrini" od baterie jsou takove specificke), tak je za prepazkou pan hledal v katalogu a vsude mozne, pak se placl do cela "vlastne pockat, nedavno jsme to resili", sahl do supliku kdesi v zadu a dal mi ji hrst se slovy "to nereste, hezky den".
Je fajn vědět, že to někde i funguje 

-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
v cartecu taky prodej dilu na jedničku, včetně slečen ale horší je to se servisem.
-
- Klubové ID: 4038
Prosim a jak je to s tim zrcatkem? Mam asi dost podobny problem na svoji petce. S mazelkou mame kazdy svuj klic. Vzdycky kdyz po ni sednu do auta musim si zrcatka seridit. Stejne tak ona po me. Sedacka se prenastavi ale zrcatka ne. Ukladal jsem to uz snad stokrat.
Jinak to kryci sklo pred NV je blbost podle me ale zkusit to muzete. Ja obcas pracuju v praci s termokamerou a kdyz chcete kontrolovat teplotu neceho pod plexi tak vidite teplotu toho plexi ne te veci pod nim. Proto myslim ze to nebude fungovat. I kdyz NV neni termokamera jako ta s kterou pracuju asi. Jinak muj NV na e60 taky nefunguje a kamera je dost otlucena
A k tem autorizakum: otec jednou srazil srnku s asi pul roku starou oktavkou. Samozrejme auto na leasing a tedy hqvarijne pojistene. Prvni otazka v autorizaku byla na kolik je to pojistene. My ze na sto tis. Faktura byla tesne pod kilo. Pry musel i motor ven a lakovat se prepazka a tak. Coz je uplna blbost. No ale co uz. Pojistovna to zaplatila. Nejlepsi bylo ze oprava stala kilo a kdyz to otec pritah domu tak jsem se mu vysmal ze takhle mizerne bych ten predek spasoval i ja v garazi...no des proste.
Takze tak. Zvlastne to asi obcas funguje vsude
Jinak to kryci sklo pred NV je blbost podle me ale zkusit to muzete. Ja obcas pracuju v praci s termokamerou a kdyz chcete kontrolovat teplotu neceho pod plexi tak vidite teplotu toho plexi ne te veci pod nim. Proto myslim ze to nebude fungovat. I kdyz NV neni termokamera jako ta s kterou pracuju asi. Jinak muj NV na e60 taky nefunguje a kamera je dost otlucena

A k tem autorizakum: otec jednou srazil srnku s asi pul roku starou oktavkou. Samozrejme auto na leasing a tedy hqvarijne pojistene. Prvni otazka v autorizaku byla na kolik je to pojistene. My ze na sto tis. Faktura byla tesne pod kilo. Pry musel i motor ven a lakovat se prepazka a tak. Coz je uplna blbost. No ale co uz. Pojistovna to zaplatila. Nejlepsi bylo ze oprava stala kilo a kdyz to otec pritah domu tak jsem se mu vysmal ze takhle mizerne bych ten predek spasoval i ja v garazi...no des proste.
Takze tak. Zvlastne to asi obcas funguje vsude
Potvrzuju: Kamera ochranit nelze. Jakmile se tam cokoliv da, tak to nefunguje (zobrazuje to teplotu toho predmetu). Staci tam dat jen list papiru a uz to nic neukaze. Takze jsem vymyslel alespon castecne reseni - udelam si krytku, kterou tam nacvaknu aby byla kamera chranena (80% meho najezdu je pred den po meste). Kdyz pojedu nekam vecer, nebo dalku tak tu krytku sundam abych mohl koukat. Nic lepsuho me nenapada proste.
Samozřejmě že termokamera ochránit jde, opravdu ale ne folíi na mobil. Je potřeba použít materiál o vhodné emisivitě, transparentní v IF spektru v závislosti na tom na jaké vlnové délce kamera pracuje. Calcium - fluorid by v tomhle případě mohl dobře posloužit.
Otázka je jestli se vám vyplatí nechat si vyrobit ochraný adaptér s CaF oknem

Otázka je jestli se vám vyplatí nechat si vyrobit ochraný adaptér s CaF oknem

Takze se shodneme na tom, ze to v domacim prostredi a investici nekolika stovek ochranit nelze? 

- Filozof
myslím že lze všechno jen se musí umět zkoušet a zkoušet ruzné transparentní materiály. Věřím že existují metody jak to ochránit i v domácích podmínkách. Jen to musí člověk zjistit co to bude a jak. To je vše. 

Třeba by se dalo sehnat něco podobného, co se dává na objektivy termokamer. Něco, co by tam pasovalo.
Jop, na tom se shodnemeWizarDEAD píše:Takze se shodneme na tom, ze to v domacim prostredi a investici nekolika stovek to chranit nelze?

Nevím jak je tam velká čočka (měl by to být nějaký starší model kamery od Fliru). Ale pro představu, okénko o průměru 1,5cm a tlouštce 1mm vychází na 100 €.
Předpokládám, že by bylo potřeba větší a silnější, takže se bavíme řádově o 1000 € za materiál + práce někoho kdo by ti to nainstaloval.
Btw. Materiálů je více, ale pokud Filozof, nebo Jaris přijdou na něco levnějšího co lze využít, doporučuji nechat patentovat a okamžitě začít vyrábět a prodávat

- Filozof
jen takovej výstřel zkoušeli jste slabou látku kterou to prohlédne ? Látka ochrání ale IR prohlédne skrz. Slabá látka co se používá v plavkách například. Nejedna IR kamera dokáže koukat holkám pod plavky.
http://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=237423
Nebo toto je zajimavé pokud to funguje jak myslíme.
http://laser-shop.cz/cs/laser-infracerv ... 0wod87AMaQ
nevím střílím od boku nejsem věděc který by pracoval s IR kamerou a zkoušel propustnosti materiálů. Někde o tom jistě bude článek. nebo nějakej rozbor.
http://karelwagner.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=237423
Nebo toto je zajimavé pokud to funguje jak myslíme.
http://laser-shop.cz/cs/laser-infracerv ... 0wod87AMaQ
nevím střílím od boku nejsem věděc který by pracoval s IR kamerou a zkoušel propustnosti materiálů. Někde o tom jistě bude článek. nebo nějakej rozbor.