Ahoj,
mám problém s ovládacím panelem oken a zrcátek ve dveřích řidiče. Celý ovádací panel nefunguje, nejde ani jeho podsvícení. Výměna za jiný nepomohla. Provedl jsem kontrolu pojistek i výměnu komfortní jednotky, vždy bez výsledku. Zkontroloval jsem konektor ve dveřích a kompletní kabeláž co vede do konektoru a vše v pohoděm žádný zlomený drát. Když hýbu s konektorem, který je zapojený v panelu, tak sem tam zareaguje, že okno (třeba řidiče) otevře a pak zase nic, až po delším hýbání opět zareaguje, ale nenašel jsem žádnou polohu, ve které by to fungovalo stále. Na diagnostise píše 4 závady, problém s komunikací CAN u obou předních oken a zpětných zrcátek.
Nevíte náhodou prosím někdo, kde by mohla být zrada? Už jsem to měl u jednoho opraváře, ktery dělá převážně BMW, ten vyměnil i zpětná zrcátka, ale chybu nikde nenašel. Jenom mi řekl, že prostě neví, že je někde problém s komunikací. Všechny ostatní ovládací panely ve dveřích spolujezdců fungují.
Děkuji za odpověď, Jakub.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
x3 e83 150 kw elektrika
- vlastnemec
Re: x3 e83 150 kw elektrika
Šel bych po jednotce která má tohle na starosti, ale nevím která to v tomto případě je, nejspíše asi komfortní a tu bych zkusil vyměnit.
Re: x3 e83 150 kw elektrika
Komfortní jednotku jsem už měnil, a bez výsledku. Dal jsem tam původní, co tam byla, než se pokazil centrál - prý jedno z relátek v jednotce.