Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E61 - volant trochu sejdrem
- abcent500
- Klubové ID: 3807
E61 - volant trochu sejdrem
Chlapi takovy detail. Ono jsem si vsiml, ze jde volant pri jizde rovne trochu sejdrem, da se to nejak srovnat?
Viz.foto: http://www.rajce.net/f1129927294
Diky
Bmw E61, 530 xd, 2007
Viz.foto: http://www.rajce.net/f1129927294
Diky
Bmw E61, 530 xd, 2007
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 900
Re: E61 - volant trochu sejdrem
Ahoj: Měl jsem volant rovně při jízdě na rovině, pak jsem šel na geometrii a přes výslovné upozornění, že mám volant rovno a také po geometrii chci aby byl rovno to dopadlo tak jako u tebe. Po vyjetí ze servisu na dlouhou rovinu jsem při asi 80 kmh dal volant rovno a jelo mi to na středová svodidla. Nemeškal jsem a jel zpět a celý postup musel mechanik opakovat - sám jsem si sedl do auta a volant vyrovnal předtím než začal. Nehledě na ztracený dvojnásobný čas - ale stojí to za to, křivý volant je nepřijatelný. No musel to vyrovnat ne čepech řízení. 

No potěš koště. To si raděj ani nepředstavuju, jestli geometrii nastavoval při předepsaném zatížení
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
No a co to posunout o nějakej zub na tisíchranu?
Měl bych související otázečku, jaký je rozdíl mezi sport-volantem na obrázku a M-paket volantem krom bicepsů? Zajímá mě jak je na tom tloušťka věnce a hlavně průměr volantu? Jsou oba menší než seriové kormidlo?
Měl bych související otázečku, jaký je rozdíl mezi sport-volantem na obrázku a M-paket volantem krom bicepsů? Zajímá mě jak je na tom tloušťka věnce a hlavně průměr volantu? Jsou oba menší než seriové kormidlo?
-
- Klubové ID: 3633
To snad nemyslíš vážně s tím přesazením volantu..
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Tady je krasne videt jak presne a dokonale ty geometrie jsou. Je to naprosto bezny jev, pokud je to rozhasene vic, tak napoprve to nevyjde a volant je krivo... Neni to problem tech lidi, je to problem tech stroju.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
přesovat je kravina, tím se mate stabilizace a spousta dalších věcí, mě na sedmě udělali geošku s volantem na křivo, ale neměl jsem čas to řešit, musel jsem jet 2500km pryč akorát tím že byl volant doleva byli doleva i světla a ja nic neviděl 
problém nastavit to rovnou je vždy a nejen u pepu ve stodole za 500kč ale i v BMW za 3000kč, zaprvé je těžké vyrovnat volant do roviny když auto nejede a většina bmw navíc nemá palubku v ose jízdy. za druhé je problém že málo kdo si nechá bežet motor po dobu geošky, a když vypneš motor, tak řízení sedne do "vule". prostě v řízení které není tlakováno olejem je vždy vůle a nastavit dobře něco co má vuli je problém. pak se to projede a vyhodnotí se jeslti je volant rovně nebo ne, a následně se to spraví.
v BMW mají vodní váhu na volant ale ani to není jistota, proto po geošce se s tím jedou nezávisle projet 2 technici a na základě toho se to doladí.

problém nastavit to rovnou je vždy a nejen u pepu ve stodole za 500kč ale i v BMW za 3000kč, zaprvé je těžké vyrovnat volant do roviny když auto nejede a většina bmw navíc nemá palubku v ose jízdy. za druhé je problém že málo kdo si nechá bežet motor po dobu geošky, a když vypneš motor, tak řízení sedne do "vule". prostě v řízení které není tlakováno olejem je vždy vůle a nastavit dobře něco co má vuli je problém. pak se to projede a vyhodnotí se jeslti je volant rovně nebo ne, a následně se to spraví.
v BMW mají vodní váhu na volant ale ani to není jistota, proto po geošce se s tím jedou nezávisle projet 2 technici a na základě toho se to doladí.
-
- Kontaktovat uživatele:
A k tomu bezicimu motoru je nutne jeste zapnout i svetla a sterace -))) Nastesti kdyz s tim jezdi dva technici tak je sance ze alespon jeden dokaze identifikovat krivy volant... Schvalne jsem si dal tu praci a nasel zajimavy obrazek, je uplne prvni v postupu ke kontrole geometrie 
Pisou tam nejake nesmysly cituji: Move steering into straight-ahead position by means of markings on cap (1) and steering gear (2).
Mimochodem muze mne nekdo rict proc mne nejde vlozit priloha ?? To je nejaka dalsi varianta vylepseni nebo jen pro ty co plati? Jelikoz uz to mam, hodim to k sobe, ale dlouho to tam nevydrzi a priste uz vim ze je to zbytecne a ze se ani nemusim obtezovat -)
http://www.bmwcoding.cz/20170312_131246 ... XXXXXX.xps

Pisou tam nejake nesmysly cituji: Move steering into straight-ahead position by means of markings on cap (1) and steering gear (2).
Mimochodem muze mne nekdo rict proc mne nejde vlozit priloha ?? To je nejaka dalsi varianta vylepseni nebo jen pro ty co plati? Jelikoz uz to mam, hodim to k sobe, ale dlouho to tam nevydrzi a priste uz vim ze je to zbytecne a ze se ani nemusim obtezovat -)
http://www.bmwcoding.cz/20170312_131246 ... XXXXXX.xps
-
- Kontaktovat uživatele:
no to nevím s těma dvouma technikama, když jsou to dva lempli v BMW tak asi ani to nepomůže.
nedávno jsem tam dal seřidit na jednom autě ACC a jelikož na to nemam vybavení.
řekli mi že to nejde že je slabej ten ACC senzor, no a jelikož si tam s tím byl zakazník sam, tak jsem po tom nějak nepatral, jenže ono mu to ACC bere auta v jinym pruhu.
tak jsme to zkusil na prasaka poladit no a světe div se, krytka na seřízení ACC nejspíš nikdy nebyla dole, jelikož byla zalakovana.
nedávno jsem tam dal seřidit na jednom autě ACC a jelikož na to nemam vybavení.
řekli mi že to nejde že je slabej ten ACC senzor, no a jelikož si tam s tím byl zakazník sam, tak jsem po tom nějak nepatral, jenže ono mu to ACC bere auta v jinym pruhu.
tak jsme to zkusil na prasaka poladit no a světe div se, krytka na seřízení ACC nejspíš nikdy nebyla dole, jelikož byla zalakovana.
-
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3742
Totic píše:No a co to posunout o nějakej zub na tisíchranu?
Proč né, jako provizorium?TANN3R píše:To snad nemyslíš vážně s tím přesazením volantu..

Sorry, že s tím tady spamuju, ale průměry těch volantů náhodou poměřený pásmem nemáte co?

-
- Kontaktovat uživatele:
tak si představ že přesadíš volant a DSC si v zatáčce kterou vezmeš ostřeji bude myslet že se to urvalo a začně brzdit nějaky kola a zatočí tě a ty kvuli tomu rozsekáš auto, to není moc rozumný.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ted tu o cervene karkulce, ty volanty maji zamek a presadit nepujdou ani s kladivem a hooodne hrubym nasilim

-
- Kontaktovat uživatele:
na některých BMW to jde, třeba E38, E39 s DSC v pohodě.
zamek je tam až od nějakyho roku
zamek je tam až od nějakyho roku
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
je tam od e60ky nahoru.. ale presadit to jde i prez nej. je to mekke... pak je super takovej volant vracet... kdyz tam de dat na sto zpusobu a clovek to neceka
- abcent500
- Klubové ID: 3807
Problém vyresen. Geometrii hotova, bylo to rozházené ale volant stále křivý. Takže následovalo vyvážení. Přes půl levé gumy bublina, poškozené kordy, levá zadní bublina z vnitřní strany, práva zadní nariznuta. Předchozí majitel byl asi pěkné prase takže jsem okamžitě koupil nové letní.