Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E61 alternátor?

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
leonidas

E61 alternátor?

#1 Příspěvek od leonidas »

Ahoj,
potřebuji něčí názor než dám auto do servisu. Včera jsem se dostal do velkého problému s mím BMW 530d - byl jsem v práci v zahraničí cca 600 km od baráku. Cesta tam v pohodě + celý týden cesty do práce a z5 bez problému. Včera když jsem měl jet zpět do CZ tak jsem si nastartoval auto a převlékal se do civilních věcí - přes otevřenej kufr jsem viděl jak začal blikat displej a po chvíli i začalo vyhazovat chyby - ABS... - donaházel jsem na sebe oblečení a běžěl vypnout motor protože jsem nevěděl co se děje.... při zapnutí klíčku mi to vyhodilo chybu Transmission fault a auto už jsem nenatočil - začal jsem tedy obvolávat pár lidí - člověk kterej mi auto servisuje mi hned řekl, že odešel alternátor, že to mám zkusit nastartovat přes kabely a pokud to nebude dobíjet tak by se mi vyplatilo než odtah sehnat si někoho kdo mi to vymění tam... no těžko se po rakousku v 17 hodin večer shání někdo s kabelama a ještě navíc pršelo úplně brutálně.... trápil jsem se s telefonátama asi 2 hodiny (odtahovka přes 20 000 minimálně) + jsem se snažil sehnat někoho kdo by mi to přijel druhý den opravit. Samozřejmě jsem nikoho nesehnal. úplně na konec jsem zavolal natvdo nějakýmu týpkovi co má autoservis v tom městě jestli by mě nepřijel zkusit nastartovat :shock: nadával že už má po pracovní době, že dělá jen do 16 hod.... bla bla ale nakonec přijel - napíchl na auto startovací bednu - auto chytlo a absolutně bez chybových hlášek - prostě vůbec nic - s autem jsem dojel v pohodě do CZ cestou mě kontrolovali policajti takže to byl po 200 ujetých km první start.... málem jsem si káknul když mi řekli ať chcípnu motor :) pak jsem ještě asi 3x stavěl a vždy jsem v pohodě nastartoval - žádná hláška - prostě nic - teď nevím co mám dělat / co mám nechat opravit...? Dnes ráno jsem nechal tady týpka ve vsi jen změřit altík - ten jede normálně na 14 V....

Omlouvám se za ten sloh, ale jinak jsem to napsat neuměl.
Děkuji za případné rady či nápady co s autem dělat.

Leon
Misanek

Re: E61 alternátor?

#2 Příspěvek od Misanek »

Jeslti on to nebude klasický problém e60/61 - vadný ibs modul. Zkus o tom něco pohledat
mobilman Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 900

Re: E61 alternátor?

#3 Příspěvek od mobilman Člen Klubu »

Ahoj kdysi jsem měl podezření na vadný IBS kabel - a stačilo pořádně vyčistit a vykartáčovat ocel.kartáčem svorky a póly baterie a byl pokoj několik let, teď vyměněna baterie a vše opět OK. :D
Odpovědět