Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

problém s ISTA/p

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Ler0

problém s ISTA/p

#1 Příspěvek od Ler0 »

Ahoj všem, má tu někdo zkušeností s Ista/p. Potřeboval bych pomoc. Provedl jsem instalaci ISTA-P 3.59.4.004 a postupoval přesně podle návodu, ale aplikace není schopná detekovat jednotky, najde jen vin a modelovou řadu a pak vyskočí okno, jestli byly před spuštěním vyměněny jednotky, zatrhnu, že ne a dám další, potom ale vyskočí další okno viz. odkaz
http://www.sdilenifotek.cz/ler0/ista-p/
a ani po projetí několika oken se nic nestane a můžu jen program ukončit.

Používám K+DCan ICOM emulátor.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

Re: problém s ISTA/p

#2 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Ten program se Ti přes ten K+DCan s autem nespojil. Asi jsi něco přehlédnul při instalaci. Více Ti musí poradit, ten, kdo Ti tohle prodal.
:(
Ler0

#3 Příspěvek od Ler0 »

Je zajímavé, že vin to vyčte. Ista/D mě normálně funguje. Mám to stažené z internetu.
airbone

#4 Příspěvek od airbone »

Ler0 píše:Je zajímavé, že vin to vyčte. Ista/D mě normálně funguje. Mám to stažené z internetu.
skusal si to aj na inom vozidle? To ze vycita vin je v pohode, ale uz som sa stretol viackrat ze vozidlo malo vymazany FA v CAS, alebo bol poskodeny, resp. bol tam zapisany nejaky nezmysel a ista ho nevedela nacitat tak ako na tvojom obrazku. ISTA ho chce teda nahrat z online servera BMW.
Skus precitat FA s programom NCS ci to bude fungovat.
Ak ho mas dojebkany, tak bud len oprava cez online system, alebo manualna generacia spravneho FA a potom zapisat s NCS do CAS i LMA.

Vacsinou sa to dojebka ked niekto pripaja k aute picoviny ako cinsky klon bmw scanner alebo ine genialne nastroje, ktore to takto dodrbu....

Inac co chces riesit s ISTA-P a OBD kablom na E60ke??? Snad sa nechystas s tym nieco programovat :)
Potorebujes ICOM i optiku.
inspi1981

#5 Příspěvek od inspi1981 »

Tak tak, to není chyba ISTY ale auta, který má něco s FA. Asi se tam zase někdo vyřádil s Carly apod....
tomas777

#6 Příspěvek od tomas777 »

inspi: V jiném vlákně řeším kterou diagnostistiku. Takže Carly je blbá?:)
inspi1981

#7 Příspěvek od inspi1981 »

Na diagnostiku možná dobrý, ale nevím, nepoužívám
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

programovat přes istu po OBD? sebevražda

jinak Carly je dobry na takovou uživatelskou samodiagnostiku motoru, ale s istou to nejde srovnavat ani trochu. to je jako srovnávat šroubovák s gola sadou s 500 dílama
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

JaraX píše:programovat přes istu po OBD? sebevražda
No jo, ještě nedávno stála ta žlutá hlava, co nová oktávka v plný náloži
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
rhinos

#10 Příspěvek od rhinos »

sorac ze ti zneuzivam tema ale mam asi neco podobneho.
Akorat ja zkousel ncs experta. taky mi to haze chybu "following feature is invalid for FA: $620"
Zrejme se nekdo hrabal v diag...
Umi to nekdo opravit? Psal jsem do Inveltu a tam jsem jim nestal ani za pozdrav asi protoze nejsem Youtuber :lol:
A v Renocaru mi slusne odpovedeli ze to nedelaji...
tomas777

#11 Příspěvek od tomas777 »

JaraX píše:programovat přes istu po OBD? sebevražda

jinak Carly je dobry na takovou uživatelskou samodiagnostiku motoru, ale s istou to nejde srovnavat ani trochu. to je jako srovnávat šroubovák s gola sadou s 500 dílama
Prej se s Carly dá taky programovat, ale působí to na mě, po shlédnutí pár videí, jak píšeš: je to user friendly, pěkná grafika, možnost připojení na mobil, uživatel si tam může parametry změnit, ale kódování bude krapet komplikovaný. Ale asi je to tak dobře, kódovat člověk musí umět nobe se to naučit, ale ikdyž jsem, celkem IT zdatnej, tak tím nechci trávit čas a hlavně riskovat, že tam něco doblbnu. Je lepší se, myslím, obrátit na profíka. :)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od JaraX »

programovat a kodovat je velkej rozdíl
Ler0

#13 Příspěvek od Ler0 »

Já Carly mám koupené i s modulem a používám ho na kontrolu určitých parametrů a jako diagnostiku. A pár známým jsem něco dokódoval do auta. Vždy vše fungovalo jak mělo.

Jinak Istu/p chci hlavně na vynucení regenerace. Zápasím už dva týdny s ucpaným DPF. Hlásí mě 00480A chybu a teď už i 4185, z této chyby nejsem vůbec moudrý a ještě kvůli xenonům, které se mě přestaly naklápět
tomas777

#14 Příspěvek od tomas777 »

JaraX píše:programovat a kodovat je velkej rozdíl
Jo, myslel jsem kódovat, když jsem psal programovat. :D
tomas777

#15 Příspěvek od tomas777 »

Ler0 píše:Já Carly mám koupené i s modulem a používám ho na kontrolu určitých parametrů a jako diagnostiku. A pár známým jsem něco dokódoval do auta. Vždy vše fungovalo jak mělo.

Jinak Istu/p chci hlavně na vynucení regenerace. Zápasím už dva týdny s ucpaným DPF. Hlásí mě 00480A chybu a teď už i 4185, z této chyby nejsem vůbec moudrý a ještě kvůli xenonům, které se mě přestaly naklápět
No a tohle je případ, pro kterej hledám řešení, který je uživatelský vstřícný a kde se dá všecko nastavit (myslím, nakódovat :) ) a nebudu zažívat situaci, že něco daná aplikace neumí.
Ler0

#16 Příspěvek od Ler0 »

tomas777 píše:
Ler0 píše:Já Carly mám koupené i s modulem a používám ho na kontrolu určitých parametrů a jako diagnostiku. A pár známým jsem něco dokódoval do auta. Vždy vše fungovalo jak mělo.

No a tohle je případ, pro kterej hledám řešení, který je uživatelský vstřícný a kde se dá všecko nastavit (myslím, nakódovat :) ) a nebudu zažívat situaci, že něco daná aplikace neumí.
Musíš si koupit i jejich orig. modul, jinak ti plno věcí nepůjde. Se starší verzí jsem normálně fungoval s K+Dcan kabelem a šlo mě taky vše, ale novější verze tuto možnost zrušila a navíc aplikaci rozdělili na jednotlivé části, které si musíš koupit. Kódování je jen formou předdefinovaných možností.
mr_nitroz

#17 Příspěvek od mr_nitroz »

Ista/p je na prehravani jednotek v aute. S tim si DPF nezregenerujes.
mawis

#18 Příspěvek od mawis »

Potřebuješ na regeneraci ISTU D a ne P
ice.blade
Bydliště: profiracing.sk BMW Diagnostika - predaj viac info na - www.diag.sk

#19 Příspěvek od ice.blade »

carly v pohode frci z hociakym kablom co ma FTDI cip, kline, dcan s android telefonom a OTG redukciou, ako jednoducha kodovacia sranda je fajn avsak uz som videl rozhasene budiky po hrajkani sa s carly... jednym kablom pouzijes viac softov, opichas viac kablov, co sa tyka ISTAP a usb kabla... to mysli niekto vazne? ani ten najkvalitnejsi dcan kabel nieje bezpecny na programovacie ukony
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Matt_CZE »

Jen ze zvědavosti ... co tedy, když ne USB kabel? Optiku? Co když je to auto bez MOSTu?

((Profi zvědavost))
Odpovědět