Zdravím všechny,
Dostal jsem se nedávno ke starýmu článku, kde se popisuje, že někdo vám může při zamykání auta pootevřít dveře a pak vás vyloupit atd... To tu rozvádět nechci.
Jelikož mám 7er teprve přes měsíc ani mě nenapadlo tohle vyzkoušet co by se stalo. U octávky se mi centrál nezamkl když byly pootevřený jakýkoliv dveře.
Včera jsem tedy v nákupáku vyzkoušel co se stane když jsou nějaký dveře otevřený a zamknu. Výsledek byl ten, že pokud jsou otevřené dveře řidiče, tak centrál nezamkl, ale pokud byl otevřený spolujezdec nebo zadní dveře, tak centrál normálně zamkl. Můj dotaz tedy zní zda to tak máte taky nebo vás nějak auto upozorní (houkačka atd)
PS: napadá mě, že možná by se po nějakým čase spustil alarm, to nevím, nechal jsem to asi jen 5 sec a pak zkusil další dveře...
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e65 - zamceni auta s otevrenymi dvermi
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: zamceni auta s otevrenymi dvermi 745i
Mám to tak taky a za sebe musím říct, že je to super.
Většinou mám plné ruce všeho možného, což znamená, že zavřu svoje dveře řidiče, otevřu si kufr /zadní dveře, zamknu auto, poberu si co potřebuju, to už mám plné ruce jen šťouchnu do dveří a auto se zamkne a mužu odejít... Mám nastaveno pípnutí, že zamknutí proběhlo, takže kdyby mi někdo někde "pootevřel" dveře, aby auto mohl vykrást, tak by mi auto nepíplo a já bych poznal, že je něco špatně.
JaraX se mi smál, že pípam jak debil a že mi to dá pryč, ale mi to vyhovuje
Většinou mám plné ruce všeho možného, což znamená, že zavřu svoje dveře řidiče, otevřu si kufr /zadní dveře, zamknu auto, poberu si co potřebuju, to už mám plné ruce jen šťouchnu do dveří a auto se zamkne a mužu odejít... Mám nastaveno pípnutí, že zamknutí proběhlo, takže kdyby mi někdo někde "pootevřel" dveře, aby auto mohl vykrást, tak by mi auto nepíplo a já bych poznal, že je něco špatně.
JaraX se mi smál, že pípam jak debil a že mi to dá pryč, ale mi to vyhovuje

-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
tu funkci má každá 7er, zamkneš auto s otevřenyma nějakyma dveřma krom řidiče a ono se pak zaalarmuje až se zavřou všechny, říkám tomu funkce "vozím žensky" jelikož žensky než si vyhrabou svoje krámy tak už jsem pryč a oni se vyhrabou a zavřou jen dveře a nemusím se strachovat že zapoměli zamknout.
Přesně tak, u e39 to mám podobně a věřím tomu, že takhle to má každé bmw. Zamčít můžu, ale pokud nám nějaké dveře nebo kufr otevřený, tak auto neblikne hned při zamčení, ale blikne až jakmile jsou všechny dveře i kufr zavřeny.
Vím že tohle je (aspoň u e39, ale u e65 to jistě bude taky tak) volitelná funkce, která se aktivuje pomocí kódování.
Další možnost je ještě to nastavit klasicky, tzn. že by auto blikne pokaždé přímo při uzamčení nehledě na to, jestli jsou nějaké dveře otevřené či nikoliv
Vím že tohle je (aspoň u e39, ale u e65 to jistě bude taky tak) volitelná funkce, která se aktivuje pomocí kódování.
Další možnost je ještě to nastavit klasicky, tzn. že by auto blikne pokaždé přímo při uzamčení nehledě na to, jestli jsou nějaké dveře otevřené či nikoliv
Tak to máme asi stejný všichni
Má to svoje výhody určitě, ale na druhou stranu pokud opravdu budu něco předělávat ze dveří do kufru atd v noci a zapomenu dveře dovřít, zamknu a odejdu je pruser zase
Kdyby to aspoň píplo, že sou otevřený a zamklo, je to ok a pipky si můžou dovřít dveře později jak říkáte

Má to svoje výhody určitě, ale na druhou stranu pokud opravdu budu něco předělávat ze dveří do kufru atd v noci a zapomenu dveře dovřít, zamknu a odejdu je pruser zase

Kdyby to aspoň píplo, že sou otevřený a zamklo, je to ok a pipky si můžou dovřít dveře později jak říkáte

Re: e65 - zamceni auta s otevrenymi dvermi
vetsina aut blikne az potom co jsou vsechny dvere zamceny a i zavreny. Dokud nejsou zavreny, tak to neblikne. Myslim, ze opticka kontrola je dostatecna a nemusis cekat, jeslti neco pipne nebo ne.