Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW e70 4.8i ccv ventil

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
lacof

BMW e70 4.8i ccv ventil

#1 Příspěvek od lacof »

Dnes som sa hrabal v aute že pozriem ccv ventily a som si bol istý že sú na každom viku ventilov ale mam len 1-krat na lavej strane a druha je na tej hrubej hadicy odvetrania co ide z pravého vika a tam je ta membrána pod ktorou je poriadny kondenz-biely bordel.otazka je ci vymeniť tu celu hadicu alebo ju vycistit.A co som zbadal tak na pravej strane nebol ventil napojený na hadicku .Nasiel som len jednu volnu hadicku co ide zo spodu motora a konci skoro u toho ventilu,tvrda umela hadička.A aby nebolo malo ani na druhom ventile ccv ,prava strana co je na hadicy odvetrania praveho vika tiez nie je žiadna hadička a v odvetraní a určite aj vo vikách ventilov bude poriadny kondenz.Viete niekto kde ,pripadne kade sú vedene hadičky na ccv.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW e70 4.8i ccv ventil

#2 Příspěvek od JaraX »

- podívej se jeslti hadice není nikde zvenku mastná, pokud mastná je, objednej novou, jelikož nětěsní
- oddělej hadici z motoru a zkus ji trochu ohnout, pokud praskne, objednej novou
- pokud nepraskla a není mastná, vyndej z ní membránu a čističem brzd vyčisti celou hadici
- dej nové membrány
- hadičky z membrán nemají vést, ačkoliv to tak vypadá.
lacof

#3 Příspěvek od lacof »

Zaujímave že nemajú tam byt hadičky,na videu na youtube som videl že davaji dole nejaké hadicky. Ale podla katalógu dielov v ponuke neni fakt ziadna.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

no radši to zavez někam do servisu než ještě něco pokazíš.
lacof

#5 Příspěvek od lacof »

Jarax dik za odpoveď a dúfam že to zvládnem,menil som hadicu do vodného čerpadla-hornú lebo netesnila a furt kvapkala a pri tom som kontroloval tie ventily .Ak tam neidu žiadne hadičky tak ok len kvôli tím vrchom výstupkom na hadičku som si nebol istý.
Odpovědět