laik píše:Dík za osvětu. Takže to mám chápat tak, že E53 poface točí také víc než 750 a vůbec nic bych nevyřešil?
Tak mi vysvětli logiku, když pojedu třeba já se750kou a za mnou vyhodí blinkr Lambo, tak tomu nebudu přeci šlapat, bo mě pojezdí i na zpátečku. Ale to je jedno, to asi my tady nevyřešíme, jen jsem myslel, že jsou to fakt kecy.
A už se taky nedivím, jak tu někdo psal docela vážně, že s RS tuším simply ujel M5ku. To musel být asi také magor a pán v M5 ho nechal žít

750 nepotřebuje na předjíždění vůbec podřazovat, zkus si potlačit po dvoře 750, jde to samo a zkus potlačit X5, to nejde vůbec tlačit to auto. prostě ty diferaky, nesmysly, dělaj hodně, už jen třeba na blbé E90 330 je strašně znát jeslti to má xdrive nebo ne, pokud nemá, v pohodě to tlačí jeden, pokud má tak 3 lidi. a jelikož furt tlačíme auta jak dementi tak máme bohatý zkušenosti

dál je pak odpor krabice, X5 má krátký diferáky a díky tomu je do kila skoro stejně rychlá, ale od kila sedma ujíždí mílovými kroky.
jak psal sweden, výhoda šestikvaltu je jasná, dálnice, tam se motor převaluje, ale jinak je to stejný.
hodně kvalty mají smysl u nafty, která nemá rozsah otáček, funguje tak nějak +- v rozsahu 1500 otáček, kdežto u benzína je jedno jestli máš 2000 nebo 5000 otáček. proto se v Fkách tak zlepšilo zrychlení slabých naft. to dělá ten osmikvalt.
když jsem studoval mechatroniku tak jsme tam měli nějakej článek o nějakým závodu motorek kdy odladili 50ku na strašně malej rozsah otáček a mělo to tuším 16kvalt, už si přesně nepamatuju počet, ale takovy nějaky čislo a samozřejmě to vše vyhrávalo, motor se držel na konkrétních otáčkách, pak se zavedlo pravidlo že motorka na závodech nesmí mít víc jak 6 kvaltů. a tak nějak to bylo i u aut, ale pak se začla honit spotřeba, emise a kvalty jdou nahoru. ale u motoru co má mooooooc koní a mooooc NM už nepotřebuješ 10kvalt.