Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Oprava IF kamery z havarijka

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Zugy

Re: Oprava IF kamery z havarijka

#41 Příspěvek od Zugy »

:cool2:
Misanek

#42 Příspěvek od Misanek »

kurevtore, tak teď jsi fakt pěkně mimo s těma tvýma blábolama... Jako kdyby tady byl každý debil a nedokázal brát ohled na režii velkých servisů, protože nikdy nepodnikal, neměl firmu a já nevím bůhví co ještě.

Jak už tu bylo správně podotknuto, tak ty jejich náklady jsou promítnuty do jejich hodinových sazeb a rozhodně neni v pořádku to, že ti místo celé olejové náplně vymění půlku, nebo místo origo olejového filtru nainstalují Filtron atd. Nebo tohle ty schvaluješ? Takže jsi rád ojebáván?

Každému podle vlastního gusta, ale já bych tohle jako kurevský ojeb na mou osobu tedy viděl, režie nerežie. Pokud neumí někdo vydělávat poctivě a neojebávat přitom lidi, tak ať se na to vysere.

A celkem mě mrzí, že ty, tedy jakožto podnikatel zrovna na tomhle přístupu nevidíš nic špatného. S tebou musí být veliká paráda jít do kšeftu... :roll:
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Matt_CZE »

LoL. BMW klub je jediná diskuze mezi nadšenci určitě značky, kde jdou sami fanoušci značky proti sobě.
A to by člověk řekl, že v těch BMW jezdí vcelku vyrovnání a rozumní lidé. No nic. :roll:
Jaris330D

#44 Příspěvek od Jaris330D »

Vše, co tu říkáte a popisujete, tak musím potvrdit, že je to pravda. I já jsem byl svědkem vypočítávání faktur za servis. Nejvíc se čarovalo s fakturou u aut, které tam stálo týden. Byl jsem svědkem, kdy měl borec na opravu dodávku z jedné dopravní firmy. Majitel servisu se ptá a řve na mechanika, čím přijel ohledně té dodávky? Mechanik - Audi Q7 . O.K.. A místo 25 000 kč mu tam mrsknul 35 000 kč. No a já mu říkám - to jako nepozná? A borec říká - prosímtě a jak? On ví píču, co se tam dělalo.

Takže asi tak.

To, že přípravky stojí mraky peněz věřím, ale byl jsem i svědkem, kdy čep mlátili palicí. Prý je to rychlejší :D .
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3726

#45 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Matt_CZE píše:LoL. BMW klub je jediná diskuze mezi nadšenci určitě značky, kde jdou sami fanoušci značky proti sobě.
A to by člověk řekl, že v těch BMW jezdí vcelku vyrovnání a rozumní lidé. No nic. :roll:
Tak to nemůžeš myslet ani ze srandy ne? :? Naopak většina lidí v BMW jsou zamindrákovaní kreténi a honiči ega. Se podívej kdo stojí na parkovištích obchoďáků na invalidech, nebo rovnou před vchodem na žlutých čarách apod... V čem jezdí většina vymahačů a osobních strážců. Mám známého co se tím živí a sám mi říkal že když přijel v Audině, nikdo je nebral vážně a když začli jezdit sedmou s černými skly, ani nemuseli vystupovat, prostě lidi jsou zblblí, .... ale bohužel právem :(

Tím se nechci dotknout nikoho tady, ale těch pár srdcařů tady na klubu je jen zlomeček všech lidí jezdích v BMW u nás.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Matt_CZE »

Myslím to smrtelně vážně. Samozřejmě, výjimka potvrzuje pravidlo, ale obecně mi jsou více proti srsti řidiči audi, většinou povoláním syn, než řidič BMW. Ale tohle forum mi místy skutečně přijde až nepřátelské.
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#47 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

A všímáš si ve kterých sekcích to nejvíce vře? 8-)
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Matt_CZE »

Tam, kde něco napíšu...?
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#49 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Nevím, nesleduju příspěvky, ale pokud se angažuješ jen v 7er sekci ... ;) Sám jsem sedmu měl několik let a prostě ty pohledy lidí a bohužel i majitelů ... :(
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Matt_CZE »

Já defakto navštěvuji jen. 7er sekci. Jsem uživatel, autům nerozumím, nebo ne moc. Nicméně jsem člověk zvědavý, mam moc rád technologie a rád se o nich pobavím.
Ale tady..? Tady je to jaksik sama urážka, buď mam pravdu já, nebo nikdo. Místy mi to přijde spis jako monology, než jako diskuze. Takové zvláštní, asi sem měl o fóru jiné představy.
Tomasis Člen Klubu
Člen Klubu

#51 Příspěvek od Tomasis Člen Klubu »

Tak se někdy podívej ze srandy na Tuning forum a zjistíš že tady je to ještě zlatý ;)
Jaris330D

#52 Příspěvek od Jaris330D »

To je pravda, kdysi jsem tam chodíval na čumandu a někteří tuneři, byli totální vymaštěnci. Ono i na E46.bmwklubu je pár jedinců, kteří pokud nemáš E46tku v M-paketu a facelift, tak jsi sociální ubožák a nesmíš se do ničeho plést.

Hele a kreténi, co se neumějí chovat jsou všude. Já jich denně potkávám několik. Nedávno jsem potkal jednoho Bohdana v 7er a jen tak jsem na něj bliknul, jako pozdrav. On se se mnou chtěl začít honit, mimo město bych to pochopil, ale ve městě jsem kroutil hlavou.
Filozof
Klubové ID: 1044

#53 Příspěvek od Filozof »

Já mám asi 7kamarádů s auty 7er a jsou to fajn pohodáři a je snimi sranda nevidím problém ani důvod. To že si zde říkáme pravdu a nějakej člověk přijde a naváží se do vás že to není pravda a vy se jen bráníte není nic proti tomu jak to funguje na jiných forech.
Jako v každé skupině i komunitě jsou lidé machýrci nebo nějací podvodníci nebo hovada.
Ale vesměs kluci s 5er a 7er co znám jsou v pohodě lidi. Jak říkám nejvíce mladých co si honí ego dle mě jezdí bud v drahých BMW od rodičů nebo potom v 3er čoi 4er co jsem zažil a taky nebudu hanit lidi co vlastní 3ku nebo 4ku... prostě u všech řad BMW se najdou fajn lidi a i ti ostatní....

Tak to musíš brát nic není černobílé ... bohužel boje tady jsou posledních 5-7let. Když se zakládal klub a já zde kolem roku 2003 byl byla to moc fajn komunita nadšenců většinou e30-e36-e34 majitelů co se spolu bavili narovinu a řešili hodně technické věci a srazy stáli za to. Lidé si pomáhali ukazovali co řeší za problémy atd. Jezdili stejně jako dnes je to taky fajn jen těch lidí v BMW je prostě 10x tolik možná 100x tolik. A samozřejmě tuto značku hodně zajímá i té skupiny co s autem jen machruje a neví pomalu co má za motor ani jeho obsah. I takový jsou bohužel. Stím se nedá nic dělat.

Mě osobně štve jak to chodí v servisech a co vím a tíží mě to a musí to ze mě ven at si lidi dávají pozor. A raději jedou za člověkem co mu duvěřují a koukají se mu pod ruky. To je nejlepší a uplně nej je si to udělat sám na autě a máš jistotu. To dělám asi nejčastěji já.

Taky mě mrzí že člověk zde řekne názor a najdou se tací co musí hned proti němu viz kurevtor co se do lidí naváží a otáčí to proti nim atd. Přitom proti němu nic nemám ale obhajovat něco co je špatné a podvádí lidi o velké prachy není nic dobrého. Případně znevažuje a chce dokazovat fakturama atd. To je prostě na studenou sprchu.
Don
Klubové ID: 1990

#54 Příspěvek od Don »

Tak se vratime k tematu ze? Tedy az k nemu autor napise neco noveho ;)
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
Jaris330D

#55 Příspěvek od Jaris330D »

Jaký je vůbec postup při výměně té kamery? Musí se koupit úplně nové nebo se může sehnat na vrakáči a jen se vymění. Někde jsem četl, že je to složitější kvůli znemožnění zneužití.
WizarDEAD

#56 Příspěvek od WizarDEAD »

Kdyz jsem se o tom bavil s jaraxem, rikal ze kamera je vazana na VINko u auta, a ze se to proste vymenit neda, ze musi byt origo.
A jestli si dobre pamatuju, tak jsem tu nekde precetl/zaslechl ze pry polaci nelaji nejakej adapter, kterej to vinko simuluje, ale ze si to snejk koupil a nefungovalo to. Ale neber to jako overeny informace, spis jako "jedna pani povidala"..

Demence je, ze u E65 je kamera v celku, a kdyz ti tu cocku opraskaji kaminky, tak se s tim neda nic delat. U F01 uz je na tom ta cocka vymena za "par korun".

Co se tyce meho pripadu, tak uz to snad brzo vyresi. Zatim nechci delat zavery, dokud nemam auto na dvore, ale jakmile bude, dam vedet.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od JaraX »

ano kamera je vazana na VIN auta, snejk to řešil, ale nevím jeslti vyřešil.

k nové kameře bych si určitě sehnat nějaké krycí sklo.
WizarDEAD

#58 Příspěvek od WizarDEAD »

Ja jsem o tom premyslel - ze si z plexi udelam takove kolecko, ktere vlepim do diry v tom narazniku. Ale otazka je, jestli to nebude odrazet ty infra vlny a na ty kamare bude neco videt... Urcite to vyzkousim, hned jak to bude doma.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od JaraX »

zkusil bych tam dát čočku z brýlí.
a přes brýle krásně zkusíš jestli to bude fungovat.
Filozof
Klubové ID: 1044

#60 Příspěvek od Filozof »

a co krycí čirá folie ? asi nejlevnější jen přelepíš a máš ochranu ...pak znovu nalepíš za rok a je to otázka pár korun. Možná by to fungovalo a ochrana je za pakatel. :)
Odpovědět