Ahoj klubáci,
neřešil jste již někdo problém s vibracemi u E61 (530DA)? Vibrace jdou pocitově od podlahy. S rychlostí přibývají, zkoušel jsem i na dálnici, při vysoké rychlosti cca 150 a více naopak přestávají. Brzdové kotouče jsou při brždění naprosto v pořádku.
-Kola jsem řešil, dělá to na letních před i po vyvážení a dělá to i na zimních.
-Kolísají mi otáčky, tudíž budu řešit hydroměnič a domníval jsem se, že to souvisí, ale auto vibruje i když vyřadím na N.
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Velké vibrace E61
Re: Velké vibrace E61
Ahoj, mohl by to být kardan/ložisko/kříž, ale těžko soudit takto, pokud jsi řešil kola, tak problém s nima odpadá.
Hydroměnič bych vyloučil, ale nejsem automechanik
Hydroměnič bych vyloučil, ale nejsem automechanik
E60 545i Blacksapphire
pokud citis pod prdeli, sel bych po ulozeni kardanu, pripadne po hardy spojce...
-
- Člen Klubu
Mě taky E60 vibruje od 100-140km/h až se třesou lýtka
Do volantu víceméně nic, jde to od podlahy. Již jsem tam čerstvě poslal novou hardy spojku tak uvidím výsledek jak se dostanu na dálnici.

pokud to dělá až když auto jede tak to není hydroměnič, dělalo by to i na N když auto stojí.
mě to dělalo taky. vzdy pri rychlejsim rozjezdu a bylo to ulozeni kardanu ale muze to byt i ta hardy či něco jiného
-
- Člen Klubu
Tak třepání zmizelo asi z 50% ( jen
). Zároveň vzadu přezuto na letní, disky nekopou, resp. pneuservis nic nehlásil. První jsem šel samo po ložisku kardanu, ale když za to na zvedáku tahali rukou tak prej pevný (nebyl jsem u toho). Mám dojem, že se aj před 3rokama měnilo.
Vím ještě vzadu o KO čepu (granát) v těhlici. Možná takhle pi*uje geometrie.
Uvidíme po výměně a revizi geo zadní nápravy.

Vím ještě vzadu o KO čepu (granát) v těhlici. Možná takhle pi*uje geometrie.
Uvidíme po výměně a revizi geo zadní nápravy.