Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Oprava IF kamery z havarijka

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
WizarDEAD

Re: Oprava IF kamery z havarijka

#21 Příspěvek od WizarDEAD »

Ja myslim ze se filozof snazil rict to, ze zalezi na konkretnim cloveku. Ze to muze byt super kvalitni autorizovany servis, ale zalezi na tom klukovi kterej to tam na ty dilne opravdu dela za 15k mesicne. A kdyz to je nejakej šmoula, lempl, co ma všechno upiči a haze to tam lopatou, tak za to zaplatis raketu ale pritom kvalita prace nula, protoze dostane svoje prachy at to dela poradne nebo ne. A kdyz pojedes do autorizaku v Nemecku, tak mas mensi sanci ze tam takovyhohle floutka potkas..
kurevtor

#22 Příspěvek od kurevtor »

:shock: aha, takže v německu je menší šance, že mechanik bude guma?? :D To je přece blbost :)

Proto má BMW stejně jako ostatní autorizáky předem dané časové jednotky pro každý úkon takže ti vždy naúčtují jen potřebný čas, i když na tom stráví víc (nebo míň). A už by mělo být jedno jak dlouho to trvalo, když to vymění dobře. Čili o "kvalitě" práce to není mi připadá... podle mě je to špíš tou neznalostí těch přijímacích techniků a tím, že k tomu nemají vztah - jedou podle procedur a tečka. Proto jedou svým stylem - nic se neopravuje, vše se hned mění a to i stylem pokus omyl. Tohle jim vychází u normálních aut, ale pak přijede starší sedma a jsou v pytli.... sám sem to zažil, přijímací technik volá hlavního technika, kterej "to bude vědět" a ten ví samozřejmě taky hovno :) Docela sem čuměl, že nevěděli základy, který já měl najetý tady z fóra.. nicméně několikrát sem zažil, že byli totálně mimo. Typický příklad je olej, podle bmw patří do 745i 5w30 tak ho tam prostě budou lít a tečka. Když jsem viděl jak luští chyby z diagnostiky a ani netuší co to znamená tak sem fakt nemohl :-D :-D Prdel je, že člověk pak přijede ke Snejkovi, řekne mu co se s autem děje a on to zdiagnostikuje od boku a pak si to diagnostikou jen potvrdí :shock:

Čili podle mě to není o kvalitě práce (těch mechaniků), ale spíš tím špatným managementem okolo, kdy holt člověk musí toho přijímacího technika fakt hlídat a ověřovat. Oni sekaj jedno auto za druhým a nemají k tomu vztah prostě.

Ale pokud jednou napsali do papíru odhad 150k včetně kamery tak se svou chybou k nečemu zavázali a holt by to mělo jít za nima. Ale chtít se jim samozřejmě nebude.
Filozof
Klubové ID: 1044

#23 Příspěvek od Filozof »

hoši nedělejte ze sebe naivní idioty .... vy vůbec netušíte jak fungují servisy asi v čr. Ted se nebavím o tobě jaraxi jak říkáš pokud jedeš poctivě jo super tak to má bejt ale kolik takových je ? 10 možná 20procent ????
Hodně bych se divil a to co mi dva známý vyprávěli mi stačilo a to že jsem viděl pár aut jak se vyřizuje havarijko taky ...a řeknu vám že je to většinou 2x tak více než je realita ...

Oprava za 18500kč byla v reálu za 43800kč....asi tak ... a vše v pohodě pojištovna zaplatila ...a zákazník jen čuměl jak bukvice do faktury co to kuuuurwa je ... a to není jedno pochybení ...toho jsou tisíce ... tak se vaří vata ve velkém....

Tak už se proberte někteří do reality ... těch poctivých servisů tu taky pár je to neříkám ...ale je tu dost i značkových servisů kteří podvádí na všem co jde a ty částky jsou šílené ...a je jedno zda je to Audi nebo Fiat či VW.

Říkám pravdu a nic než pravdu tak nežijte v naivitě jak všichni pracují precizně a snaží se vše řešit poctivě ....žijete v ČR ...to je takové malé rumunsko uprostřed evropy ...sice tam žijí i poctiví lidé ale bohužel často i nepoctiví ....čím větší tím více se krade a podvádí ...je to smutné ale toto je realita. Bohužel ...i mě to mrzí jakou má ČR pověst ale bohužel pravdivou ...pak se nedivím ani těm polákům že si auto raději odtáhnou do polska a nechají opravit tam. ;)

A nejedna příhoda jak to fungovalo v Reno.ca.ru před x lety zpátky a to lítali šílené částky dnes se jistě nic nezměnilo ...vše jede po starém. opravy za desítky tisíc jsou někdy i statisícové ...atd. Zeptejte se jakéhokoliv slušného mechanika pokud nějakého znáte třeba vám alespon něco potvrdí ...a kdo nevěří má možnost ověřovat.

K tomu německu. Několik lidí co chtěli opravovat auto v ČR bohužel pohořeli nebo oprava byla často i o 30-50procent dražší jako v německu kde jim vždy vše opravili v pořádku.
Takže stačí sledovat lidi či je poslouchat ... není to jeden případ ale daleko více. A těch pochybení v českém zastoupení BMW je bohužel vícero... a nejedná se jen o reno.car ale i jiné. ;)
James745

#24 Příspěvek od James745 »

Renocar potvrzuji... Kamarádovo otec má F01 a jel na výměnu tlumičů. Cena za tlumiče včetně práce cca 80.000,- a díly? Starline !! když mi známej říkal, jakým stylem jeho otec letěl do Renocaru v Praze, tak nechci vědět co se tam odehrálo. Je to cca měsíc zpět. Jenže to není jen tam. Je to smutné
PetoK

#25 Příspěvek od PetoK »

Starline v autorizaku na F01 ? Radsej preboha netaraj... :lol:

Videl si vobec niekedy ako vypada ten tlmic? Starline to ani nevyraba...
WizarDEAD

#26 Příspěvek od WizarDEAD »

Ok, i kdybysme tu historku podelili nejakym koeficientem JPP (jedna pani povidala) a z F01 ve vysledku byla E46, tak je porad vysledek takovej ze se v tom toci obrovsky prachy a ze to lidi/servisi laka ojebavat.

Priklad:
Zajedete do autorizaku, zaplatite si komplet brzdy s praci za 25k. Oni misto toho aby objednali kotouce+desky u BMW, tak koupi ATE s velkoobchodni cenou za treba 6k. A to neni cena kterou jsem si vycucal, to je opravdu realna cena za kterou se da koupit sada kotouce a desky na cely auto (kupoval jsem takhle na E46 na cely auto za asi 5300).
Je to Ate, takze ne uplna mrdina, bude to brzdit dobre, na prvni pohled neni nic poznat a za rok to stejne orezne a nikdo nic nepozna (ja vim, dneska se pouzivaj kotouce lakovany, ktery nereznou, ale tohle je priklad).
Vysledek je takovej, ze misto zisku 10% na tim maji 15k.
15.000 na jednou aute. Kdyz ze vsech tech aut co se tam vystridaji takhle za mesic vyberou a otoci jen 3 kousky, tak je to 45k do kapsicky. 45 tisic za nic..

Uplne stejne to funguje na provoznich naplnich - pojedete na vymenu oleje, oni misto 8 litru vypusti pulku, nalejou 4l noveho. Vubec nikdo nic nepozna, ale servis kde se toho oleje protoci spousta na tom klidne udela 100k za mesicne..

Takze ano, servisy opravdu kradou. To je fakt. Filizof ma mozna extremni nazory, ale rozhodne jednou daleko pravdy.
Misanek

#27 Příspěvek od Misanek »

s těma olejema bych tomu klidně i věřil. Mimo to, že ušetří za nový materiál, tak si myslím, že tímhle by ušetřili i nemalé peníze za likvidaci starých náplní
horan
Klubové ID: 4040

#28 Příspěvek od horan »

Bohuzel pravda. Kdyz jsem v dobe felicii byl na praxi v autorizaku Skoda, tak jsem ztratil iluze a prisahal, ze NIKDY nevkrocim do aut. servisu. Dolevani baterek vodou z vodovodu, smeleni s olejem a nejvic se ojebavali lidi, ktere majitel/technici znali. Tam nehrozilo, ze je to "kontrolni auto/zakaznik" ze skodovky. Ale to je uz 20 let. Uplne si nedelam iluze o zlepseni.
Nakup veci v kelly do autorizaku jsem videl take osobne a neni to vzacnost. Ale tam nemuzu rict, ze to fakturuji jako origo dily. Ale nakupovat tam jezdi. Prodava tam byvalej spoluzak, tak sem tam pri kaficku u pultiku pokecame.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od JaraX »

nedávno mi kamarád říkal že jeho známej šel dělat do škodovky, když měnil olej tak přiběhl vedoucí servisu a řve na něj
"co děláááš"
"vypouštím olej"
"ale né tak dlouho"
"co?"
" oddděláš zatku, napočítáš do tří, zavřeš a doleješ novým olejem"

:D :D :D
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Matt_CZE »

Přátelé, chtěl jsem se velmi rozepsat o tom, jak to funguje v ostravě, což mám v několika značkových autorizovaných servisech ověřeno, ale něco mi říká, že by to bylo uplně k ničemu, tak máte smůlu...
Misanek

#31 Příspěvek od Misanek »

škoda
horan
Klubové ID: 4040

#32 Příspěvek od horan »

Jarax: :lol:
Skoda, ze nejde poznat jestli to je jen vtip :lol: :lol: :lol:
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od JaraX »

není
Filozof

#34 Příspěvek od Filozof »

kamarád dojel stím že měl mít nový olej v autě a přišel a místo krásně žlutého oleje byl černý jak bota a smrděl ... tak nadával co to kur.a je ... vletěl do servisu a tam chtěl někomu rozbít držku a koktající nováček div se nerozbrečel mu říkal že se omlouvá ale jeho šéf řekl jak to má udělat ...domyslete si to sami.
Navíc ten olej co měl měnit byl za jeho zády v polici ještě vystavenej měl to popsané svojí rukou tak to poznal vzal si to i s filtrem a šel pryč. Ještě z toho chudáka vyděšenýho po škole dostal prachy za výměnu a odjel. Toto je bohužel realita nejednoho servisu. i u kámoše druhého jsme řešili proč má divnej černej olej místo žlutého nového ... ale to je jinej příběh.

Olej prej dostal jinej co tam dávaj do aut. Asi nějakou vyjetou sračku kterou lidem z jiných aut nebo nejlevnější shit. Jeden menší servis. A ten originál si nechal opravdu masakr.

A co se týče v BMW servisech budu obecný. Naceněná oprava v DE byla kolem 1650euro. A le u nás v ČR to stejné bylo za 95tis kč. A to buh ví co by ještě řešili a bylo navíc jak bývá občas zvykem ...

Toliko z českých luhu a hájů ... ztratil jsem uplně důvěru v ČR a jejich servisy ...autorizované a to říkám znám více příběhu nejen z Fiatu a BMW ale i jinde. Není to jedno či dvě pochybení... těch pochybení je vícero a jak říkám přecenování v BMW i několikanásobně oproti realitě je bohužel pravda. :roll:
kurevtor

#35 Příspěvek od kurevtor »

no filozofe, zrovna ty moc nemudruj o naivních idiotech :lol: Nic ve zlém ;-) Všechny ty tvý příspěvky tady jsou na jedno brdo, a sice - jedna bába povídala, to si přifukuješ a sypeš sem moudra. Případně jeden kamarád kamaráda. Tak ukaž konkrétní fakturu s cenama, a můžeme se bavit co je přepálený - kterej díl, nebo kterej úkon.

Píšeš, že jsi ztratil důvěru v autorizáky. A tys do nich někdy jezdil?!!! :lol:

WizerDEAD: chlape jak můžeš hovořit o "zisku" servisu? Ty znáš jejich náklady, že si dokážeš spočítat zisk? :shock:
Kdo z vás podniká? Kdo z vás má firmu, která někoho živí na HPP a vůbec tuší o čem to je? Plat mechanika v Praze = 25-35 tisíc. Takže při nástupu nemá ani dvacku čistýho, on servis stojí 33 a půl měsíčně. Jenže servis nemá jen různý mechaniky - má sekretářky, asistentky, vedoucí, přijímací techniky apod. a na ty všechny v podstatě vydělává ten mechanik. A to jsme jen u mzdových nákladů. Dále si třeba zkuste dohledat kolik stojí ISO a další certifikace, proškolení zaměstnanců a především - kolik stojí ty originální bmw vercajky, kolik se platí za franchising ani nechci vědět, ale zadarmo to nebude a je k tomu plno závazků. Pak jsou další fixní náklady - ty servisy většinou nebývají v nějaký dílně, platí nový prostory, různý poplatky atd. + samozřejmě další náklady na propagaci atd.

A že mají třeba vyšší marži na nějakých dílech? A jak ty prachy mají teda vydělat? Zkuste si dovézt vlastní díly ke svýmu servisákovi a řekněte, že mu budete platit jen práci - bude nadšenej a rád vás znova uvidí! :)

Vy prostě jen vidíte na faktuře číslo a hned si dokážete spočítat těch "45 tisíc za nic" a hned z nich děláte zloděje. :lol: :lol: :lol: :lol: :roll: Napsat, že "servisy opravdu kradou, to je fakt" je už za hranou, nemyslíš Wizere :lol: :lol: Víš co je krádež? Že si někdo přisvojí něco tvého, třeba ti vlezou do přihrádky a ukradnou kapesníky, nebo ti třeba odmontují díl a nechají si ho - tohle podle tebe servisy dělají, jo? :lol: To máš fakticky podloženo? :lol:
To co máš asi na mysli je podvod. A pokud má někdo pocit, že ho servis podvádí tak si to může zdokumentovat a stěžovat si. Víte někdo o nějakých zdokumentovaných stížnostech, nebo je to stále jen jedna bába povídala? :)

Mi připadá, že jste trochu spadli z Marsu páni, já nechci autorizáky obhajovat, ale tvrdit, že všeci kradnú mi přijde fakt ujetý. Sám s nimi nemám zas tak dobrou zkušenost, ano jsou to lopaty co nemají zkušenosti a neví na první dobrou co autu je (jako snejk nebo jarax) a pak to často látaj a výsledek třeba není nic moc. Ale co se týče ceny - není to tak černobílé jak tvrdíte, mam i pozitivní zkušenosti (vlastní, ne z vyprávění).

PS: máte představu o cenách jiných autorizáků? Například takový vobyč starý Volvo kolik chtějí za nejběžnější servis? Kam se poděly ty vaše rozumy o opicích a banánech? Najednou to neplatí? ;-)
kurevtor

#36 Příspěvek od kurevtor »

a k tomu oleji - nejsem mechanik, ale chcete mi tvrdit, že na staršim autě s jetym motorem nebude mít novej olej po prvních řekněme 5 kilometrech v motoru černou barvu? To jako, že třeba přijedu domu ze servisu, kde ho měnili, trošku upustim a bude krásně žlutej jako když ho tam lili, jo? :lol: :lol: :lol:
inspi1981

#37 Příspěvek od inspi1981 »

V naftaku vypustíš olej, nalijes novy, nastartujes a uz je cernej jak... A nepoznáš vůbec nic
Filozof

#38 Příspěvek od Filozof »

Kurevtor:

Mluvím o benzínových motorech. A pokud měním olej je krásně žlutý nebo šedý jako ted u jiné barvy oleje. U motoru co má najeto 35tis km a je to benzín bych předpokládal že bude krásně čistý ještě k tomu benzínový motor. Takže klídek.

Například na svém autě si měním oleje běžně a je to starší auto a moc dobře vím jak má vypadat po výměně olej. Už jsem jich snad 30x vyměnil. u 3 aut co máme v rodině či jsmě měli. A nikdy olej nebyl černej jak bota po výměnně ani po pár tisíc km a nesmrděl spáleninou ... navíc borec se přiznal takže toto je dávno vyřešené navíc potvrzené že dávali jiný olej než si donesl.

Fiat konkrétně byl v mé rodině a občas v něm jezdím znám to auto dokonale a fakturu jsem viděl to se bát nemusíte.

Myslete si co chcete občas mě přijde že si tady kurevtor obhajuje šmejdy a šmelináře ...nejsi náhodou šéfem nějakých šmejdů co taky šidí lidi když tak vystupuješ ???

BMW si servisovali tady dva borci a moc dobře vím ...navíc znám servisáky co v BMW pracovali. A ti vám poví své. Nemusím bejt přímo v BMW zaměstnanec abych se tyto věci nedověděl. Asi tak.

Navíc myslím si že i zde na klubu je pár lidí co byli hodně okradeni v jedné pobočce BMW třeba se k tomu vyjádří já nikoho nutit nebudu.

více k tomu netřeba říkat. Jsou zde spolehlivé a dobré servisy to ano ale bohužel jsou zde i zmrdi co okrádají lidi ikdyž navenek vypadají jako luxusní servis. Víc netřeba dodávat.
kurevtor

#39 Příspěvek od kurevtor »

inspi1981 píše:V naftaku vypustíš olej, nalijes novy, nastartujes a uz je cernej jak... A nepoznáš vůbec nic
no právě.
Filozof píše: U motoru co má najeto 35tis km a je to benzín bych předpokládal že bude krásně čistý ještě k tomu benzínový motor. Takže klídek.
Jenže Filozof by předpokládal něco jinýho. Takže klídek. :lol: :lol: :lol: :lol: Sice BMW do všeho leje lehkoběžný oleje, ale Filozof má jasno a motor bude ve 35 tisících jako novej a poteče z něho zlatej olej :lol: :lol:

Hele třeba jo, třeba máš filozofe pravdu, jak říkám - nejsem mechanik, ale fakt ti nevěřim, že auto s nájezdem 35 tisíc km na nějakou 5W30 bude mít motor ve stavu, že ti z toho po výměně poteče zlatavej olej.
WizarDEAD

#40 Příspěvek od WizarDEAD »

kurevtor píše:WizerDEAD: chlape jak můžeš hovořit o "zisku" servisu? Ty znáš jejich náklady, že si dokážeš spočítat zisk? bla bla
Kamo ty jsi tak uplne strasne moc mimo, ze ani slovama nedokazu popsat jak moc.. ale pokusim se na celej tvuj sloh nejak kratce odpovedet a prosim precti si to tentokrat cele.

1. Co se tyce zisku - nikdo tady nespochybnuje jejich asistentky, baraky, certifikace a ostatni co ty zminujes. Proto taky cena v takovem servisu je 2000kc/h.
My se tady ale bavime o tom, ze te kdejakej servis okrade protoze ti napocita znackovy dily/oleje za 20k a da ti tam mrdku za 5k. Takze te ojebali, okradli o 15k a vsechny tvoje reci o jejich nakladech jsou uplne mimo.

2. Kdyz jsi tady vytahl podnikani, tak ja mam firmu na IT. Hodina prace v Karlovych Varech je vice mene identicka a je to 450Kc/hodina. Marze na vypocetni technice se pohybuje kolem 0,5-1.5%. To je asi 200kc zisku na 20.000. V polovine pripadu nakupujem dily u Alzy, protoze jejich maloobchodni ceny jsou lepsi, nez ceny ve velkoobchodech. Takze ano, mam predstavu o tom, jak podnikani funguje.
To ale neznamena, ze kdybych nauctoval zakaznikovi novej pocitac za 20.000 a pritom tam dal nejaky mrdkodily z bazaru za litr neznamena, ze je to to v poradku. Byl by ze me normalni zlodej a zmrd. A reci podle tvoji logiky "ze to delam jen proto, abych se uzivil" ze me mensiho zmrda neudelaji...

PS: Priste az budes chtit reagovat na neci post, tak si pls precti co ten clovek pise.
Odpovědět