Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

BMW E38 740i - změny chování automat. převodovky v kopci

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Odpovědět
Zpráva
Autor
sebek91

BMW E38 740i - změny chování automat. převodovky v kopci

#1 Příspěvek od sebek91 »

Zdravím,
mám E38 740i najeto cca 320K. Automat řadí bez problémů a plynule pokud jedu po rovině. Akorát teda když jedu z většího kopce tak, když přibrzdím, tak z nějakého důvodu podřadí (aspoň si myslím, protože se zvednou otáčky). A to se stává, poměrně často. Navíc se mi už 2x stalo, že když jsem stál ve větším kopci, a zařadil zpátečku, tak to "zabzučelo" a nechtělo zařadit. Na rovině se mi to v životě nestalo. Tak se chci je zeptat na názory. Není to třeba tím, že je v převodovce už málo oleje, a když jedu z kopce, přeteče olej na jednu stranu a pak to způsobuje změny v řazení ?
Díky
Misanek

Re: BMW E38 740i - změny chování automat. převodovky v kopci

#2 Příspěvek od Misanek »

Podřazení při jízdě u kopce je zcela standardní funkce tohoto automatu a děje se tak z toho samého důvodu jako u manuálu - k brzdění auta a potřeby menšího namáhání brzd. Dle mého to je docela fajn věc
sebek91

Re: BMW E38 740i - změny chování automat. převodovky v kopci

#3 Příspěvek od sebek91 »

Aha, díky. Tak to jsem nevěděl, zajímavé. Každopádně, když jsem to z kopce valil cca stovkou a lekce jsem sešlápnul brzdový pedál a automat podřadil a otáčky vyskočily někam mezi 3-4 tis, tak mně to teda moc fajn nepřipadalo :D

MOD fishmaker : necituj přímo předchozí příspěvek
Odpovědět