Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Oprava IF kamery z havarijka

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
WizarDEAD

Oprava IF kamery z havarijka

#1 Příspěvek od WizarDEAD »

Zdravim panove,
nedavno jsem trochu naboril svou E66.
Nic vazneho - trochu podřenej bok a predni naraznik, ale prestala fungoval IR kamera. Rikam si okej, zadnej problem, mam havarijko. Tak jsem to odvezl v Karlovych Varech do autorizovaneho servisu, a po tydnu mi volaji, ze likvidator z pojistovny vymenu kamery zamitl, ze pry to ono menit nebudou. Tak jsem se skoro 3 tydny hadal s pojistovnou az nakonec mi napsali, ze tedy ok a ze: "v tomto pripade tedy vymena kamery byla uznana".
Tak jsem zajasal, rikam si super, vsechno je v cajku. Jenze najednou volaji z BMW, ze sice pojistovna schvalila vymenu kamery, ale oni uz mas auto opravene, ze prelakovani dveri a vymena narazniku stala 150k (asi se posrali) a ze kamera se do pojistneho limitu nevejde (mam limit na pojistne plneni 200k).

Kdyz jsem jim v BMW rekl, ze neni mozne, aby si opravili co chteji, bez zadne konzultace, a pak se nevesli do rozpoctu (hned nazacatku jsem jim rekl, ze rozpocet je 200k), tak se se mnou nikdo nebavi - pry je to vina pojistovny, ze rekli ze kamera se menit nebude a tak to opravili bez ni.

A ted mi pls nekdo poradte, co mam delat? Protoze doplacet za kameru 40k se mi nechce a nechat ji rozbitou, protoze pojistovna a bmw jsou retardi taky ne. Takze auto uz mi stoji 6 tydnu v BMW a nevim jak to vyresit..
Zugy

Re: Oprava IF kamery z havarijka

#2 Příspěvek od Zugy »

Podle Mé mas smůlu pokud něco nevymyslí soudruzi v Bmw. Pac ty mas ve smlouvě limit na 200k a tečka. Pojišťovna se na některé věci muže vyjádřit ze nebude z nějakého důvodu plnit. . Muže se stát chyba a po přehodnocení mužou říct že Teda budou plnit tak jak se stalo v případe kamery. Jen je otázka , jestli tech 150k za servis bmw by bylo aj kdy ta kamera byla rwsena hned od začátku. . Takže bud si to natáhli v bmw kdZ věděli ze mají limit 200k a teď najednou už to nevychází. . A nebo by to nevychazelo ani kdyby se ta kamera těšila hned. Na pojišťovně můžeš byt rad ze uznali nějakou chybu a prehodnotili vyluku na kameru. . Ale to že tam mas malej limit už není jejich problém. . Tj problém bud obchodníka ze spatne prodal pojistku a nebo tvůj ze si chtěl ušetřit tak mas nižší limit = levnější pojistka. . A pokud škoda přesahuje hodnotu vozidla dle tabulek tak je to pro pojišťovnu totalka. . Tzn ze bych zkusil dupnout na bmw jestli jejich cena 150k je realna nebo jestli natáhli tebe či pojišťovnu. . Tot muj nazor
WizarDEAD

#3 Příspěvek od WizarDEAD »

No me se nezdaji veci:

1. Vymenili cele dvere a naraznik i kdyz oboji slo snadno opravit.

2. I kdyby neslo, oni preci meli prijit s tim, ze se to nevejde do limitu ne? A ne ze si opravi bok a pak reknou jejda na kameru nejsou penize..

3. V uvoni objednavce na servis je predbezna kalkulace opravy 150k vcetne kamery.
Zugy

#4 Příspěvek od Zugy »

Tak v tom případe bych sel po tom servise. .ale s tim ti neporadim. V pojišťovně ti v podstatě řekli že to zaplatí. . Takže tj ok.. ale jestli si v bnw řekli. . No. Napsali sme 150k za opravu. . A kameru nechcou plnit..tak to na počítáme tak aby těch 150k bylo za každou cenu (i bez kamery ) tak pak ke to jasne ze ve chvíli kdy si pojišťovna dala říct že zaplatí i kameru tak v bmw už jim to nevychází pac si napočítali nesmysl když si mysleli že to bude bez kamery. . Takže pátrat po tom prpc je to najednou za 150k bez kamery když původne to melo byt 150k včetně kamery. Ale s tim jak je přinutit aby uznali chybu v servise zkušenost nemám. . Jsem spíše prez ty pojišťovny. . Takže snad někdo napíše
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Klubové ID: 80
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Máš objednávku na opravu s rozpočtem 150k včetně kamery?
Smí dodavatel překročit cenu o více než 10% bez předchozího souhlasu objednavatele, tedy tebe?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

základní chyba byla zajet s tím do BMW, tam ví rychle jak vyčerpat pojistné plnění.
na druhou stranu nevím jeslti by mě zaplatili 110k za kameru, mam zakazniky co maji kameru poškozenou od kamení a nightvision už nefunguje, ale netroufam si to zkusit a riskovat že se dá 110k za kameru a zákazník to bude platit ze svyho. být tebou tak by zkusil v BMW domluvit at ti to prodaji za nákupky ty díly, jelikož to posrali oni, idealně zapojit právníka. a když z toho udělaj dopaltek třeba 10-20k tak bych to zaplatil a neřešil víc.

má tu někdo zkušenost s výměnou NV na havarijko?
tixik
Klubové ID: 3861

#7 Příspěvek od tixik »

Proč si tu kameru nezkusíš nechat vyplatit rozpočtem? Jestli ti ji zaplatí, by si se dozvěděl dřív, než bys ji musel kupovat.

EDIT: reaguji na JaraXe. Ne na původní dotaz.
WizarDEAD

#8 Příspěvek od WizarDEAD »

Francis píše:Máš objednávku na opravu s rozpočtem 150k včetně kamery?
Smí dodavatel překročit cenu o více než 10% bez předchozího souhlasu objednavatele, tedy tebe?
Mam ten jejich objednavkovy list na kterem je napsan rozsah poskozeni a je tam:

- levy bok
- naraznik
- plasty pod naraznikem
- kamera NV nefunguje
odhadovana cena 150k, limit objednavky 200k

Podle me je chyba na strane servisu - nezjistili si, kolik je cena kamery, mysleli si ze se vejdou, a kdyz zjistili kolik stoji kamera uz bylo pozde neco resit.

JaraX píše:základní chyba byla zajet s tím do BMW
Ja vim, ale k tobe fakt daleko, a pochybuju ze v jinem servisu vi neco o tom, jak spravne zamerit NV kameru a adaptivni tempomat..
Ale kdyby mi rekli, nevejdeme se do limitu, tak je poslu dopice, ale oni "jasne, samozrejme, vsechno v cajku, niceho se nebojte pane" a po mesici prijdou s tim, ze "jejda ona je ta kamera draha.."
ls

#9 Příspěvek od ls »

Jak ti vysvětlili tu cenu je to normální cena za dveře, nárazník+ lak?
To asi rozsekne právník. Ono bude asi stačit, když ti napíše dopis o zpochybnění jejich ceny a opravě bez tvého schválení.
Jaris330D

#10 Příspěvek od Jaris330D »

Jedině právník. Nic jiného nemá cenu, nějaké dohady. Už jsem si při reklamaci určitých věcí prošel a nějaká bába povídala nemá cenu. Až dopis od právníků většinou zahejbal s mlýnem. Podle mně by mělí mít nějaký protokol s rozpisem cen dílů a práce. Orientačně si to můžeš najít i na netu, kolik který díl stojí. Jelikož ti napsali odhad ceny, tak by ta cena neměla být překročena bez tvého vědomí, proto se odhad dělá nastřelený nahoru. Myslím, že je to i v zákoně.
BMW porušuje zákony běžně, když např. posílají lákavé akční balíčky na ceny aut e-mailem, tak tam uvádějí cenu bez DPH a to se podle zákona nesmí.

Je vidět, že to jsou pěkný kurvy !!!!
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Matt_CZE »

Jednoznačně kontaktovat DAS. Kamarád s nimi podobnou patalii vyřešil ke své spokojenosti.
WizarDEAD

#12 Příspěvek od WizarDEAD »

Ale DAS je pojisteni ne? Ja jsem tam nikdy nic neresil
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Matt_CZE »

Normálně tam zavoláš, řekneš co se stalo, a oni ti navrhnou řešení. Fakt to zkus.
mr_nitroz

#14 Příspěvek od mr_nitroz »

No ale dost podstatny detail je mit zaplacenou pojistku DAS. Jinak se s nim budou bavit maximalne jak to pojisteni ziskat pro priste, az se mu stane neco podobneho.

Jdi za nejakym pravnikem.

Jinak dalsi moznost je si koupit kameru vcetne jednotky, musi byt ze stejneho auta!, pouzitou a to by ses mel do 50ti vlest a v BMW ti ji namontujou.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Matt_CZE »

:roll: Ach jo.... tak kdybych to dva týdny zpatky neřešil, tak to tady asi nepíšu.
WizarDEAD

#16 Příspěvek od WizarDEAD »

Zavolal jsem na DAS a rekl jim co se mi stalo, a oni mi na to odpovedeli ve stylu:
Jojo, hmm, blby, kdybyste mel zaplacenou nasi pojistku tak byste byl v pohode. Nashle.

Takze se se mnou vubec nikdo o nicem nebavil, jen mi rekli za kolik si muzu jejich pojisteni sjednat a kde maji katalog sluzeb a cenik. Navic mi pani neopomnela zduraznit, ze i kdyz si pojisteni sjednam, tak se to vztahuje pouze na udalosti nastavajici, nikoli na udalosti jiz nastale.
Takze zkratka uplne standartni podminky pojistky tak jak jsem si myslel a tak jak rika mr_nitroz
mr_nitroz píše:... dalsi moznost je si koupit kameru vcetne jednotky, musi byt ze stejneho auta!, pouzitou a to by ses mel do 50ti vlest a v BMW ti ji namontujou.
Ja to zatim porad resim. Hadam se s nima o tom, ze v jejich kalkulaci za opravu vcetne kamery je 150.000Kc. To ze jejich prijimaci technik je uplnej ocas a nacenil to spatne je jejich problem a ne muj. Takze ted cekam co mi reknou...
Filozof
Klubové ID: 1044

#17 Příspěvek od Filozof »

měli by ti dle mě rozepsat co vše by se měnilo s cenama a pak hodiny kolik času to zabere. Vše musí bejt někde jasně dané. Hodina práce v BMW má svoji cenu a ty tři či 4 položky taky věřím že reálná cena by byla maximálně poloviční.
Zajimavé by bylo kolik by si řekli v BMW v zahraničí ...vím že několik lidí jezdí raději do DE a jsou velice spokojen s prací i cenama....prostě v ČR jsou zmrdi nejvyššího kalibru a neví co by si za to řekli. Pokud bys jednal rozpočtem a opravil ti to kvalitně franta co dělá 10let jen BMW a je to šikovnej odborník tak se dostaneš na cenu diametrálně uplně jinam a ještě ti zbyde na pěknou dovolenku.

V případě řešení rozpočtem a oprav si kde chceš. Pamatuj v BMW jsou ZMRDI pokud nemáš kamaráda co je opravdu kamarád a neopraví ti to z dobré známosti od malička za fajn cenu.

Ale nebud zklamanej toto dělá většina originálních servisů i ostatních značek.
Držím palce at se podaří toto vyřešit k tvé spokojenosti.
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JaraX »

filozofe, ty jsi blázen, proč by jako měli být zmrdi?
pochybuju že si naučtovali něco co se neměnilo/nedělalo, to se v bmw moc nestává, ale ty věcí stojí kotel, sám vím jak jsem koupil E38 odřenou s tím že ji spravím na kšeft, dveře mám, borec to nalakuje, nakonec jsem na tom prodělal gatě, jelikož třeba jen blby těsnění na dveře stálo přes 10k a ted otázka zní jestli to chceš udělat pořádně a dát nový a nebo to naprasit a na vteřinovku tam lepit starý.
nemyslím si že v BMW jsou zloději ani si nemyslím že sou zmrdi, ono vydělat si na ten bárak za 200 mega neni jednoduchý, vydělat si ty ženský co se tam na tebe smějou taky ne.
to je ten rozdíl oproti tomu že to někdo opraví ve stodole.
já třeba dělám 14 hodin denně často včetně víkendů a prostě se přes 25k nedostanu, jelikož nešulím, neučtuju díly které jsem fyzicky nevyměnil, nepřipisuju hodiny ani neprodávám Starline jako Lemforder, znám spostu mechaniků co si takle vydělaj přes kilo měsíčně, ale mě to za to prostě nestojí. teď s EET si mysllím že zákazníků ještě ubyde.

každopádně jsou to dementi že si to špatně nacenili a ted je to jejich problém, věděli kolik je limit.
Jaris330D

#19 Příspěvek od Jaris330D »

Nebo si nech na pojistku opravit to nejdražší a zbytek si udělej sám. Pokud se nedohodneš. Ono to řešit soudně taky není dobrá cesta. Čas, nervy, peníze a nejasný výsledek.
kurevtor

#20 Příspěvek od kurevtor »

Filozofe, ty jsi zase mimo to neni možný :shock: :roll: :D

Proč by měli být zmrdi? Za to, že je BMW drahé oni nemůžou.

Že WizerDEAD dostal úplný výpis beru jako samozřejmost. Na faktuře je vždy uvedena cena dílu a pracnost v čas. jednotkách. Takže tohle by měl mít WizerDead dávno v ruce. Pochybuju, že by ho v autorizovanym servise nějak dramaticky úmyslně natáhli. Spíš jde o to, že jsou to vemena.

150 tisíc za opravu je těžké posuzovat, když neznáme tu fakturu, ale pokud platí, že dali pouze nový nárazník a dveře jen přelakovali tak je 150 samozřejmě moc. Pak bych čekal cenu 30 nárazník + desítka za jedny dveře + desítka jeden blatník. Takže bych čekal +- 30+20+20, dohromady 70 tisíc Kč.
Jenže je mi divný, že by likvidátor nařídil přelakovat a ne vyměnit celé dveře. Já bych tohle například neakceptoval a kdyby mi řekli, že mi nedají nový díl tak jedu jinam, nebo na rozpočet.

Byly ty dveře tedy měněné, nebo jen spravované? A kolik si za jedny dveře naúčtovali? :D

Co se týče hlavního problému kamery - to musí jít za servisem, špatně to odhadli - jejich vina, že neznají ceny vlastních dílů.
Zde asi pomůže jen právník, ale já bych jako PRVNÍ věc stopnul krycí dopis a zablokoval vyplacení peněz servisu, problém je v tom, že oni by za to blokovali auto a nepředali ho..... :|
Odpovědět