Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E60 - výměna sportovního podvozku

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
Marda

E60 - výměna sportovního podvozku

#1 Příspěvek od Marda »

Prosím o radu:
na E60 mám v rámci mpaketu na mě dost tvrdej podvozek. Je možné jej zaměnit za "komfortní" pouze výměnou pružin a tlumičů? Už jsem na to snížený auto asi starej :-)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3742

Re: E60 - výměna sportovního podvozku

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Toť otázka , snížení dává autu dobrej look & jízdní vlastnosti, ale tvrdost je občas v pravdě otravná. Asi mě napadá k porovnání nějakej Bilstein s Eibachem jak si vede, ale měkší to moc nebude.
hansm5

#3 Příspěvek od hansm5 »

pokud das tlumice a pruziny,tak uplne v pohode ;)
koki
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od koki »

pokud máš dostatek financí, tak dej XYZ Street advanced, budeš mít výborné jízdní vlastnosti a ještě v komfortu :)
http://www.xyz-racing.com/coilover.php?Key=142#Main
http://www.xyz-racing.cz/cenik.php
Obrázek
Marda

#5 Příspěvek od Marda »

Děkuji za rady...
Ten Street advanced je masakr cena :) asi tak polovina hodnoty auta :?
Chci s autem jezdit do práce, protože se sedmou nemůžu kvůli lidem a tato petka mně zůstala v garáži a je škoda ji prodávat (M54 v super zachovalém stavu). Jenomže, jak jsem zvyklej se sedmi, tak je ta pětka fakt hrozná motokára. Asi bych koupil standardní tlumiče, ale mám dilema s pružinama, protože je víc možností (asi dle výbavy) a v druhovýrobě nevím co koupit. Neumí někdo poradit, jaký koupit pružiny?
hansm5

#6 Příspěvek od hansm5 »

Marda píše:Děkuji za rady...
Ten Street advanced je masakr cena :) asi tak polovina hodnoty auta :?
Chci s autem jezdit do práce, protože se sedmou nemůžu kvůli lidem a tato petka mně zůstala v garáži a je škoda ji prodávat (M54 v super zachovalém stavu). Jenomže, jak jsem zvyklej se sedmi, tak je ta pětka fakt hrozná motokára. Asi bych koupil standardní tlumiče, ale mám dilema s pružinama, protože je víc možností (asi dle výbavy) a v druhovýrobě nevím co koupit. Neumí někdo poradit, jaký koupit pružiny?
je to podle vybavy-v bmw objednaj dle vin.nejjednodusi reseni-sezen nekoho,kdo ma standart podvozek s podobnou vybavou a objednej na jeho vin ;)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Vlastně kdybys chtěl přední pružiny mám origo ze své 530i (M54), nebráním se prohození za M-paket a tlumení serie SACHS mám taky. :D
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JaraX »

první se projet obojím, všechny E60 jsou šileně tvrdé a nekomfortní, a Mpaket zase o tolik horší není, abys do toho nenarval peníze a nebyl zklamanej, sedma to prostě nikdy nebude.
pro výměnu Mpaketu za STD potřebuješ přístup do ASAPu kde je konfigurator pružin, kdyžtak bych ti to poslal. kupovat pružiny na jinej vin je nesmysl, těch pružin je strašně moc typu
TANN3R
Klubové ID: 3633

#9 Příspěvek od TANN3R »

Mpaket oproti standartu je opravdu rozdíl minimální, co se komfortu tyká. Největší rozdíl na E60 udělají kola, takže nejlíp 17" a hlavně ne run flat pneu.
Hlavně, jestli je důvod tohle řešit jen závist okolí, tak je to nesmysl. Když je někdo mentál, že závidí e65/f01 (nevím co máš), tak do toho absolutně nevidí a bude závidět i E60 v hadře..
Marda

#10 Příspěvek od Marda »

Chlapi, díky za rady...
Projedu se s kámošovou 545i, myslím, že má standardní podvozek. Pokud to bude fakt malej rozdíl, tak to nebudu řešit.
Na léto mám 18" kola, to bude ještě větší humus než teď na 17" zimákách.
Ta sedma je F01, takže to běžnej civilista těžko rozdejchá, i když jeho nová vybavená octávka má větší cenu :-) to je holt lidská závist/blbost.

Já než bych kupoval něco civilního na ježdění do práce, tak raději předělám E60 M54 na plyn a budu jezdit za náklady TDi s úplně jiným komfortem.
Sweden
Klubové ID: 2669

#11 Příspěvek od Sweden »

Taky bych neměnil tlumiče + pružiny, opravdu to tak moc nepřidá a bude to vysoký jako koza což s paketovými nárazníky nebude moc hezky vypadat. Když jsem před pár lety vybíral e61 tak jsem projel jak non M paket tak i orig. paket a ten rozdíl byl opravdu minimální a téměř bych řekl nepozorovatelný, ale na ty rozdíly člověk přijde spíš až po ujetí více km, navíc jsem vybíral e61, tzn. zadní náprava na vzduchu. Začínal jsem na 17" RFT zimní pneu, nafoukáno na 2,5atm a přišlo mi to dost tvrdý, tak jsem to zul a koupil zimní 17" non RFT, změna obrovská, najednou nebyl cítil každý kamínek a každý výmol, kostky ve městě to pěkně filtrovalo. Přišlo jaro a dal jsem 18" styl 135 pneu non RFT, změna téměř žádná, pořád krásně komfortní ( 7er jsem zatím neměl tak asi nevím co je to komfort :D ), dále jsem 18" prodal a koupil 19" styl 128 non RFT pneu rozměry dle TP. Trošku to přitvrdilo ale pořád to bylo měkký a dalo se s tím jezdit úplně normálně, ač už člověk občas zaskřípal zuby když vzal nějaký větší výmol, ale to jsem dělal i na 17". Pořád mi to bylo málo a rimgapy se mi zdáli moc velký, tak jsem koupil H&R pružiny -30mm + kola 19" a tam už to bylo zase o fous tvrdší, ale pořád ne nepříjemný, nicméně musím říct že jsem byl za dob mládí zvyklý na jinčí motokáry :D , ale v důsledku že neremcala ani manželka a dcerka v autě při jízdě po D1!!! krásně spala jsem to bral jako že je to komfortní :) . Po prodeji e61 jsem koupil e63 na 21" a tam jsem se pro jistotu cítil pohodlněji než v e61, tak jsem dal -30mm pružiny Eibach a akorát to šlo dolu a komfort stejný, pak jsem koupil orig.kola M6 19" na ně dal orig. rozměry pneu na M6 tzn. 255+285 a teď se cítím naprosto spokojený.

Tímhle vším jsem chtěl říct že ne vždy pružiny vyřeší daný problém s komfortem, takže já osobně bych začal laborovat s pneu a pak uvidíš jak dál, ale pokud ti 18" na m paket podvozku přijde jako nekomfortní tak doporučuji prodat a koupit e65 v longu aby z toho spolucestující taky něco měli.
Naposledy upravil(a) Sweden dne čtv 09.02.2017 11:31, celkem upraveno 2 x.
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
Sweden

#12 Příspěvek od Sweden »

Jinak u té 545i si pohlídej jestli má DD, 5er mi s DD přijde takový hladší jak bez něj.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od JaraX »

protože auta s DD mají mekčí tlumiče.
Sweden

#14 Příspěvek od Sweden »

tak to vysvětluje moje pocity :thumbsup:
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#15 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Mno mám právě osobní zkušenost, že na serii to bylo znatelně komfortnější a jízda taková plavná. Na M-paketu už znatelně kopíruje auto asfalt jako celek. Trochu mi tam pohodlí teď v nižších rychlostech chybí. Rozdíl jsem poznal a vím o čem mluvím.
Marda

#16 Příspěvek od Marda »

Hmmm, takže fakt nevím :-(

Já prostě nechápu, jak může být ta E60 tak tvrdá na 17" non RFT. To prostě musí být tím sportovním podvozkem. E63 jsem měl taky a na 18" RFT byla pohodlnější. Přece delší péra a měkký tlumič musí být znát... Ale fakt jsem v tomto úplnej amatér, proto se ptám...
Sweden

#17 Příspěvek od Sweden »

tak ono ti těžko někdo poradí co konkrétně dělat, ono ten práh kdy někomu už končí komfort a začíná mít pocit že ho ten tvrdý podvozek spíše obtěžuje může být u druhého jedince někde jinde.

Pokud se ti zdá e60 na 17" tvrdá tak bych doporučil auto prodat, anebo opravdu dát normál podvozek a díky placebo efektu prožívat orgasmus komfortu :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JaraX »

já jsem říkal Tannerovi co mám dělat aby X5 nedrncala, jaký tam dát tlumiče atd. že s tím nedá jezdit a Tanner říkal "kup si E60 a pak ti už nepřijde že ti E53 drncá"
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#19 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Trochu jsem z toho konfigurátoru pružin stejně rozpačitej naco tolik druhů, když si tam posadíš kohokoliv dalšího už je to zatížení úplně jiný. V porovnání s tlumičema, kde bych čekal spíš útlum podle hmotnosti tak M-paket je jeden stejnej pro všechny E60. Seriový SACHS pokrývájí zas všechny R4, R6 motory benál i diesel. Liší se až v DD.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JaraX »

neorigo pružiny totiž vůbec nesedí, je to vždy riziko, jednou koupíš pružiny a auto jde nahoru, podruhy dolů, prostě nevíš.
auto je udělaný tak aby mělo vždy svou výšku prázdný, pak logicky když někdo nasedne tak jde dolů.
třeba když montujem LPG do socek bez niva, tak pak ti lidi většinou tahaj prdel po zemi a řešíme to právě výměnou pružin za silnější, jen prostě zaškrtneš přidavná zadní výbava.
Odpovědět