Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
745i dobíjení
-
745i dobíjení
Zdar borci,vím že to tady bylo řešeny už mockrát ale...Vyměnil jsem baterku Varta AGM 110Ah v inpě jsem dal výměnu za novou.Problém je v tom že to tam pořád cpe 14.8-15.2V (i po dlouhé jízdě) což je i na AGM strašně moc.Po pul roce použivání už samozřejmě nejde nabít navíc než na 12.2V Takže je v řiti.Kolik to dobíjí vám?Dá se v inpě zjistit jaká je tam zaregistrovaná,nebo jen istou?Dík moc.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: 745i dobíjení
myslíš že 12v baterie má mít 14v
. Přes diagnostuku musíš nastavit novou baterii dle typu a hodnoty a také jí zaregistrovat. Že tam cpe 14-15v tak to je normální, říká se tomu dobíjení. Pravdou je že by měla mít cca 12,6v ale jen ti to také auto nemusí správně dobíjet.

Naposledy upravil(a) Dragonerix dne ned 29.01.2017 20:49, celkem upraveno 1 x.
-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
musíš se přes istu nebo ncsexpert podívat jaká je tam nakodovana.
mě to dobíjí až 15,5 a pak to sleze na cca 13,5 až se baterka ohřeje.
akorát ty varty sou docela sračky, tak jestli to není tím.
Dragonerix : no ale málo který auto dobíjí 15,5 V,
mě to dobíjí až 15,5 a pak to sleze na cca 13,5 až se baterka ohřeje.
akorát ty varty sou docela sračky, tak jestli to není tím.
Dragonerix : no ale málo který auto dobíjí 15,5 V,
-
Dík,zavolám ista mena a kouknu jestli tam je zaregistrovaná AGM.Jinak S tou Vartou to asi bude pravda v e46 ji mám dva roky a taky končí.
Ptvrzuji že Varty jsou už nějakou dobu pěkné sračky. nebrat ani Silver dynamic. A evidentně ani agm. Uvažoval jsem nad ní, ale jsem rád, že jsem nakonec zvolil Banner agm. Jsem zvědavý jak dlouho vydrží tenhle býk... 

-
fishmaker
- Moderátor
- Klubové ID: 1703
Misanek : vypadá to, že u mě vydržela Bannerka AGM tak 4 roky
First EX : BMW e38 740i 6/1995
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
Second car : BMW e66 745Li 3/2002
Third EX : BMW f01 740i 3/2009
já jsem vzal Banner ne AGM, ale nějakou obyčejnou a klekla po 1,5 roku a nebyl jsem schopen ji vyreklamovat.
3 - 4 x byla venku, vždy me vyjeli protokol, že je v pořádku a pak jsem ji zahodil, vzal obyčejnou akumu se magickým okem
a točí jak o život - zatím 2 roky. Banner už není co býval - údajně. Předtím jsem měl 11 let Bosch silver v ropáku. Asi jak se trefíš.
Šla do Passata.
3 - 4 x byla venku, vždy me vyjeli protokol, že je v pořádku a pak jsem ji zahodil, vzal obyčejnou akumu se magickým okem
a točí jak o život - zatím 2 roky. Banner už není co býval - údajně. Předtím jsem měl 11 let Bosch silver v ropáku. Asi jak se trefíš.
Šla do Passata.
Právě, ty reklamace jsou vždycky problém
Dnes si člověk fakt nevybere. Sehnat fakt kvalitní baterku je dost alchymie jak to tak delší dobu pozoruji

Tak to mi dává aspoň nějakou naději "dlouhodobě" funkčního akumulátoru. I když co si budem vykládat, čtyři roky taky nejsou bůh ví jaká hitparáda v porovnání s opravdovýma poctivýma baterkama, které se vyráběly kdysi a vydržely šest let aniž by o nich člověk věděl.fishmaker píše:Misanek : vypadá to, že u mě vydržela Bannerka AGM tak 4 roky
Kluci,ale oni sa stale vyrabaju... len musite kupit orig BMW bat a nie tieto lacne sunty...
Myslím, že tu byly pozitivní reference na Exide.
Exide jsem kupoval na doporuceni snejka s tim, ze to je prakticky BMW baterka s jinym brandem za polovicni cenu. Mam ji zatim jen rok tzn nedokazu ohodnotit, kazdopadne bez problemu.
U nas pouzivame posledni cca 3 roky pouze exide. Vratila se jen jedna nejaka malinka (mozna 40Ah), jinak zadny problem. S Vartama bylo hodne problemu. Bannerky nebyly spatny, ale sem tam taky smrt. Exide vedou.