Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Motorový olej
-
Motorový olej
Zdravím jaký doporučujete motorový olej do e60 530i M54? Mám dávat origo 5w30? Díky za info
Re: Motorový olej
5W40
-
A jakou značku máte vyzkoušenou?
cokoliv lepšího, Q8, OMV, Castrol, atd
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
pokud ti moc oleje nežere = do 1l/10tis km tak nech 5W30 pokud žere litr /3-5tis km tak už bych přešel na 5w40 .. v obou případech hlídat specifikaci BMW.

5W30 v m54 je nesmysl, nejde jen o žraní ale o teplotní specifikaci, ta 5w30se tam přepaluje (pokud se s tím nejezdí vyloženě krátké trasy),
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
5w30 je předepsaná od novoty takže to takový nesmysl nebude ... nebo si myslíš, že inženýři v BMW ho tam předepsali jen tak?

A ted jsi šlápl do vosího hnízda 

Tak aspoň si to zase všechno pěkně zopákneme

E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
- Huska
- Kontaktovat uživatele:

a proto furt řešíme zakarbonovaný benzínáky.
5w30 je tam kvuli spotřebě, je to víc lehkoběžný olej než 5w40.
do nových vyhoněných motorů se leje 0W30 a v BMW furt kulí oči jak je možný že je motor za 50tkm uplně zakarbonovanej.
jde o to že 150tkm to na tu 5W30 vydrží, učel to splnilo.
olej by se měl volil dle užití vozu, místa užití atd. na to se už dnes sere a prakticky pro celou evropu je vypsaný stejný olej, stejně tak na zimu i na léto atd. jenže je rozdíl jestli se s tím jezdí do Lídlu 2km a nebo se s tím o víkendech pila.
Snejk někde dával hezký fotky jak vypadá motor po 200k na 5W30 a po 400k na 10W40
5w30 je tam kvuli spotřebě, je to víc lehkoběžný olej než 5w40.
do nových vyhoněných motorů se leje 0W30 a v BMW furt kulí oči jak je možný že je motor za 50tkm uplně zakarbonovanej.
jde o to že 150tkm to na tu 5W30 vydrží, učel to splnilo.
olej by se měl volil dle užití vozu, místa užití atd. na to se už dnes sere a prakticky pro celou evropu je vypsaný stejný olej, stejně tak na zimu i na léto atd. jenže je rozdíl jestli se s tím jezdí do Lídlu 2km a nebo se s tím o víkendech pila.
Snejk někde dával hezký fotky jak vypadá motor po 200k na 5W30 a po 400k na 10W40
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
to co píšeš není tím jestli 5w30 nebo 40, ale servisním intervalem ... když se bude měnit 5w30tka po 15tis km tak bude vypadat vnitřek stejně jako s 5w40 měněná po stejném intervalu
dalším důvodem je že spousta lidí (včetně mnoha mechaniků) nehlídá specifikaci typu oleje pro BMW, VW Audi, Peugeot apod tak pak motory tak vypadají jak píšeš, ALE to není důvod měnit typ oleje !

dalším důvodem je že spousta lidí (včetně mnoha mechaniků) nehlídá specifikaci typu oleje pro BMW, VW Audi, Peugeot apod tak pak motory tak vypadají jak píšeš, ALE to není důvod měnit typ oleje !

moje servisní zkušenosti mluví jinak, na 5W30 se ty motory karbonují i při nižším intervalu, odchází gufera ventilu atd.
5w30 je vhodná spíš do dieselu s teplotou kolem 80 stupnů a ne do benzínu kde to šplhá často i kde 130ti stupnum.
5w30 je vhodná spíš do dieselu s teplotou kolem 80 stupnů a ne do benzínu kde to šplhá často i kde 130ti stupnum.
-
A dá se nějak zkrátit interval teď to mám na 25000 .
- Huska
- Kontaktovat uživatele:
ANO jde to.

Ja koupil pred prazdninama E39 M54B30 a byl tam originalni BMW olej 0w40. Auto jsem dovezl po vlastni ose z nemecka cca 600km. Za tu jizdu nic neuzralo. Po prihlaseni jsem olej vymenil za Shell helix - ultra 5w40 a auto zaclo zrat olej hodne. Zvlastni ze nebyl rozdil ve stylu jizdy tzn. bylo jednu zda jedu piano ci pilu ale vyrazne se zvysila spotreba oleje pri pouzivani tempomatu. Protoze to bylo neunosny a tak jsem zkusil vymenit separator a nic se nezmenilo. Nasledne jsem presel z Shellu na Mobil 1 0w40 a zrani oleje se vyrazne zmensilo. Az ted budu menit olej zkusim znova original BMW 0w40 co tam byl na zacatku. Poprosil bych pokud nekdo je schopen vysvetlit proc pri tempomatu motor bere vyrazne vice oleje a proc pri prechodu na ridsi olej motor taky zere mene byl bych rad. Dekuji
+1Huska píše:...spousta lidí (včetně mnoha mechaniků) nehlídá specifikaci typu oleje pro BMW, VW Audi, Peugeot apod tak pak motory tak vypadají...
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
-
Přes diagnostiku mi to někdo udělá? Díky za raduHuska píše:ANO jde to.
Ano, mne to delali v neautorizovanym pres diag. ze 30000 na 15000.
O.T.: Ví někdo něco o možnosti zkrácení servisního intervalu i u e39 530D? Já žádnou takovou položku v NCS bohužel nenašel, tak nevím jestli jsem jenom pouze něco nepřehlédl