Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e66 745d - kdo mi opravi motor
-
e66 745d - kdo mi opravi motor
Dobrej ve spolek, mám dotaz, kdyby někdo náhodou věděl o dobrém mechanikovi na sedmicky, co možná nejblíž Brnu ale není problém odtah i někam dal. Mám už asi rok problém s motorem u 745d z roku 2005, už je to 10 měsíců co sem ji nechával odrazovat ke známému do servisu ze rozdela cely motor a podívá se co se stalo, sedmicka totiž nechtěla jet a začlo se kouřit z motoru.. Po té co u nej 3 měsíce stalo a on se oháněl ze je to složitý zjistil ze sou na motoru pře kroucené váčky, špatná hlava motoru a řetězový převody, poté mi sdělil ze bude potřeba nový motor jelikož sou špatně i obě turba, tak sem mu nechal dovést nějaký jety motor ze stejného modelu, který sem koupil za 50tis. Říkal mi ze motor jen vymění, bohužel mu to i přes každodenní urgence trvalo 6 měsíců, poté mi volal ze motor je špatný ze nemá žádnou kompresi a ze to nevadí ze ten starý motor má turba dobře tak vymění jen hlavu váčky a řetězové převody. To už sem byl hodně vytočeny jelikož mi pan dal na motor měsíc záruku vracení peněz a ten můj Automechanik to do měsíce nestihla a na moje naléhání ze ten motor nepojede mi říkal ze to zkoušel a motor jede, bohužel tedy po 6 měsících nejede. Dnes je to tedy 10 měsíců a potrebuju sehnat někoho kdo už to auto konečně opraví, co možná nejrychlej.. Mám oba motory a je teda potřeba z toho nového vyndat váčky hlavu a řežez převody a dat to do původního možná i něco dokoupit.. Kdyby někdo věděl o někom zkušeným co by to zvládl rad mu to obratem odtahnu na dílnu i kdyby to bylo 150km od Brna.. předem děkuji za odpo
Re: Oprava bmw 745d individual e66
rozumim tomu spravne ze chces z jednoho potkanyho motoru dat rozvody na druhej potkanej motor?
-
Jak to půjde tak to půjde použit co nejvíc věci nevím pravé co přesně s tím novějším motorem je, měl fungovat a když ho zapojil nebyla tam prý komprese, bohužel tomu moc nerozumím..
spravovat 745d je finanční sebevražda a dávat na to staré věci ještě víc, rovnou je třeba dát nová turba, nechat otestovat vstřiky, dát nové rozvody atd.
osobně doporučuju se toho rychle zbavit na díly a koupit si místo toho 750Li, budeš mít víc vykonu, větší spolehlivost, a větší komfort. rvát do toho statisicíte nemá smysl, navíc jako pojízdný celek je to velmi špatně prodejné, jelikož V8 ojetou naftu si koupí jen sebevrah a nebo někdo s tvojí přezdívkou což odpovídá náročnosti toho auta. třeba živnotnost převodovky je několikanásobně menší než u benzínu. většina lidi co už tak blázní a jdou si pro naftovou sedmu tak si koupí 3.0d kde je méně kurvítek.
osobně doporučuju se toho rychle zbavit na díly a koupit si místo toho 750Li, budeš mít víc vykonu, větší spolehlivost, a větší komfort. rvát do toho statisicíte nemá smysl, navíc jako pojízdný celek je to velmi špatně prodejné, jelikož V8 ojetou naftu si koupí jen sebevrah a nebo někdo s tvojí přezdívkou což odpovídá náročnosti toho auta. třeba živnotnost převodovky je několikanásobně menší než u benzínu. většina lidi co už tak blázní a jdou si pro naftovou sedmu tak si koupí 3.0d kde je méně kurvítek.
-
Re: e66 745d - kdo mi opravi motor
on je to prave docela hezkej kus, je to individual v full výbavě jediné co tam není je výhřevného volantu a noční videni, je v bezové a zevnitř skoro jak nová.. za díly bych totiž asi moc nedostal.. nemáte na sebe třeba nějaký těl kontakt jarax ?
telefon máte v mailu,
-
- Kontaktovat uživatele:
A já myslel, že nafty neuděláš 
Každopádně miliardáře lituji, tohle člověk prostě nechce.
Dejte vědět, co jste vymysleli - docela mě to zajímá.

Každopádně miliardáře lituji, tohle člověk prostě nechce.
Dejte vědět, co jste vymysleli - docela mě to zajímá.
Ja bych se zeptal ještě tady : www.rhengines.cz
nafty dělám, mám pár svých aut co mi jezdí abych nezapoměl jaký je nafta peklo, sranda je že nikdo z nich už naftu do budoucna nechce
hlavně ti co maj auta s DPF.
tu 745d určitě dělat nebudu, udělat to pořádně tak aby to nějakou dobu vydrželo jsou stejně statisíce, a látat to aby se to sralo dál je nesmysl. u té V8 nafty musí být vše synchronni, tzn turba atd a to se ani repasem nedá řešit, takže to chce vše nové.

hlavně ti co maj auta s DPF.
tu 745d určitě dělat nebudu, udělat to pořádně tak aby to nějakou dobu vydrželo jsou stejně statisíce, a látat to aby se to sralo dál je nesmysl. u té V8 nafty musí být vše synchronni, tzn turba atd a to se ani repasem nedá řešit, takže to chce vše nové.
Až se jim začnou srát turbobenzíny, tak se rádi k naftě vrátí. S DPF se musíš naučit spolupracovat. Když se mně začne spouštět regenerace ve městě, tak se holt jedu projet 20 minut na dálnici. Nehledě na to, že benzíny čeká brzy něco podobnýho, jak DPF
Naposledy upravil(a) Vlasta dne ned 15.01.2017 11:00, celkem upraveno 1 x.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
zatím si žádné turbobenzíny kupovat nechcou a turbobenzín (N54,N55) je furt spolehlivější jak stejně stará nafta.
Vlasto psal si že nemužu srovnávat 6válec nafta a V8 benzín.
tak ok si pojd teda srovnat 745d a 750i z hlediska poruchovosti

tak ok si pojd teda srovnat 745d a 750i z hlediska poruchovosti

zrovna sem ted tesne pred novym rokem 745d s prerazenou vackou a potkanou dodelal. a jen motor sezral cca 130tis. ale ted jezdi skvele, ona tam byla jeste v prdeli skrin a dalsi veci a krasnych 230tis v tom zmizlo jako nic. a jeste by bylo na cem zapracovat ale docela sme z toho udelali auto. ty pretrhany vacky se tam nejak mnozej... pruser je ze to jsou ty maly trapny tenkosteny duty lisovany kramy.
mit k dispozici vacky dobry z jinyho motoru uricte by to slo lip, ale jsou nesenatelne a jedna me stala 20 litru. to bylo blby. pouzit z potkanyho motoru nelze, jsou krehke, dute a palce maji lisovane. takze pri jakymkoliv potkani se pretoci a jsou na vyhoz.
A pak že jsou drahý opravy jen na Fka

ne, to jen potvrzuje tisickrat recene, dyzl je proste sebevrazda, a osmivalcovej uz tuplem.
Fka se naštestí ani jako V8 dýzl nědělají, to by byla dvojnásobná sebevražda, na druhou stranu je to škoda, jelikož ten V8 dýzl se aspon trošku komfortem blíží k V8 benzínu.
Chápu, ale co budou kupovat za 5 let? Na N55 jsem zvědavej, mladej od mladý má F10 od novoty. K tomu srovnávání, všechny BMW V8 v naftě jsou průser. Nevím, jak jsou na tom naftový V8 od koncernu, Audi 4,2 TDi jezdí celkem dostJaraX píše:zatím si žádné turbobenzíny kupovat nechcou a turbobenzín (N54,N55) je furt spolehlivější jak stejně stará nafta.
tak ok si pojd teda srovnat 745d a 750i z hlediska poruchovosti![]()
![]()
![]()
Naposledy upravil(a) Vlasta dne ned 15.01.2017 14:07, celkem upraveno 1 x.
aha, najednou
Edit
a8 v8 tdi se potkavaj jak na bezicim pase,ted se to znamymu stalo a lidi co to delaj si rikaj tak 150 za opravu.A jedno turbo na to stoji 50k.Vlasta píše:Chápu, ale co budou kupovat za 5 let? Na N55 jsem zvědavej, mladej od mladý má F10 od novoty. K tomu srovnávání, všechny BMW V8 v naftě jsou průser. Nevím, jak jsou na tom naftový V8 od koncernu, Audi 4,2 TDi jezdí celkem dostJaraX píše:zatím si žádné turbobenzíny kupovat nechcou a turbobenzín (N54,N55) je furt spolehlivější jak stejně stará nafta.
tak ok si pojd teda srovnat 745d a 750i z hlediska poruchovosti![]()
![]()
![]()