Zdravím vás.
e39 540iA 10/1998 saloon
Problem: nejde naštartovat, otočím klučom a nič ani tuk, PC píše getriebenotprogramm a na budíkoch neni signalizacia zaradenej rychlosti.
Piatok ráno normalny štart, 540i stála vonku do rána, celu noc cca -12, ako som písal štart normalny. Klasika nechal som naštartovane cca 10min, zaviezol som maleho do školy, skočil som zubarke a pri návrate nič ...
Otázka navás, može sposobit prevodovka že nejde naštartovat?
Nespozoroval som žeby prevodovka bola špatna, vobec nie, bez problemou, bez žiadnych problemou, ani zo štartovaním žiadne problemi.
Prípade ine rady zo života?
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
e39 540iA nejde nastartovat - getriebenotprogramm - VYRESENO
e39 540iA nejde nastartovat - getriebenotprogramm - VYRESENO
Naposledy upravil(a) Popp dne ned 08.01.2017 19:12, celkem upraveno 2 x.
-
- Klubové ID: 2166
- Kontaktovat uživatele:
Re: e39 540iA nejde nastartovat - PREVODOVKA NOTPROGRAM?
to ze ti nesviti co mas zarazene na budikach ti prave omezuje to startovani. to co sviti na pace je nepodstatne to tam sviti protože to snima jen tu paku. to co je na převodovce snima cidlo na převodovce, to informaci preda ridici jednotce převodovky a to to preda budikum a budiky to predaji imobilizeru a ten ti odblokuje starter...
takze... getreibe notprogram... bud chyba RJ převodovky, nebo nejaka kabelaz, nebo chyba v převodovce... a nebo nejčastěji vadna pojistka (10A) k volici převodovky (tomu segmentu co snima na převodovce co je zarazeno) sdilena ještě s alternátorem.
bud zkoukni pojistky nebo vic uz povi diagnostika, jestli vůbec pujde vlezt to te jednotky nebo napise nejakou desnou chybu prevodovky
takze... getreibe notprogram... bud chyba RJ převodovky, nebo nejaka kabelaz, nebo chyba v převodovce... a nebo nejčastěji vadna pojistka (10A) k volici převodovky (tomu segmentu co snima na převodovce co je zarazeno) sdilena ještě s alternátorem.
bud zkoukni pojistky nebo vic uz povi diagnostika, jestli vůbec pujde vlezt to te jednotky nebo napise nejakou desnou chybu prevodovky
Problemi:
Vypalena poistka obrovska velka oranžova 50A a je pri relatkach za poistkovou skrinou/ za kastlikom
- v každom prípade vymenena za novu
Diagnostika píše:
60 Spínač volíci páky, nejde naštartovat ale ked na diagnostike aktivuje členy - testovanie členou tak štartuje bez problemou, bez diag ee.
Idem zistit čo to vobec je.
Vypalena poistka obrovska velka oranžova 50A a je pri relatkach za poistkovou skrinou/ za kastlikom
- v každom prípade vymenena za novu
Diagnostika píše:
60 Spínač volíci páky, nejde naštartovat ale ked na diagnostike aktivuje členy - testovanie členou tak štartuje bez problemou, bez diag ee.
Idem zistit čo to vobec je.
Naposledy upravil(a) Popp dne ned 08.01.2017 19:07, celkem upraveno 1 x.
-
- Klubové ID: 4134
To startování by neměl být problém odblokovat. Ale to auto pak stejně nic nezařadí a nejede, nebo jo?
Dufam že nekecam, ked skušal kontrolu členou či čo to robil tak 540ka štartovala uplne normalne, teda iba na P a N, ked zaradil D alebo R tak chcelo ist to sme testovali ale ked zase dal spet N-P tak zase prvodovka vypisala NOTPROGRAM.
Dostal som sa až k polohovaciemu spínaču, dnes to demontujem z mojej 540ky a skusim to na manželkynu. Podla diagnostiky teda ---60 Spínač volíci páky--- a ked som včera zistoval na nemeckom fore čo to kua vobec je tak tam bol obrazok a to je prave ten polohovaci pínač aj podla ETK. Tak dufam že nič nedojepokazim tym že to vyberem z mojej 540ky, čo som kukal tak su tam rovnake prevodovky.
Dostal som sa až k polohovaciemu spínaču, dnes to demontujem z mojej 540ky a skusim to na manželkynu. Podla diagnostiky teda ---60 Spínač volíci páky--- a ked som včera zistoval na nemeckom fore čo to kua vobec je tak tam bol obrazok a to je prave ten polohovaci pínač aj podla ETK. Tak dufam že nič nedojepokazim tym že to vyberem z mojej 540ky, čo som kukal tak su tam rovnake prevodovky.
Naposledy upravil(a) Popp dne ned 08.01.2017 19:08, celkem upraveno 1 x.
-
- Klubové ID: 4134
Pokud bys chtěl, tak tuhle páku mám:

Je z 530d 1999, ale mělo by to být stejné
Je z 530d 1999, ale mělo by to být stejné
Re: e39 540iA nejde nastartovat PREVODOVKA NOTPROGRAM - VYŘE
Problem vyriešeny - je zlý polohovací spínač prevodovky
chyby z diagnostiky ---60 Spínač volíci páky a v preklade je to polohovaci spínač prevodovky
Takže ako som písal vybral som z mojej 540i diel POLOHOVACI SPINAČ a dal som ho do manželkynej 540i, prebehol som diagnostikou a 540ka jazdí zase skvele
všetko je super ako predtym, diag. bez jedinej chyby.
Chcel by som podakovat za rady a chcem podakovat aj Medovi ktorý mi pomohol vyriešit tento problem.
chyby z diagnostiky ---60 Spínač volíci páky a v preklade je to polohovaci spínač prevodovky
Takže ako som písal vybral som z mojej 540i diel POLOHOVACI SPINAČ a dal som ho do manželkynej 540i, prebehol som diagnostikou a 540ka jazdí zase skvele

Chcel by som podakovat za rady a chcem podakovat aj Medovi ktorý mi pomohol vyriešit tento problem.