Ahoj,
potřeboval bych poradit se setrvačníkem a spojkovou sadou, nevím od jakého výrobce mohli by jste mi poradit ? našel jsem firmu LUK ale nevím jak je na tom s kvalitou?
Díky
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Setrvačník a spojková sada E61 170KW 530xd
Re: Setrvačník a spojková sada E61 170KW 530xd
Nevim jak do BMW, ale do beznych evropskych aut je LUK uznavanej...
Mám úplně stejné auto, jako ty. Oba zmíněné díly už jsem měnil. Originály jsem v tomto případě nechtěl, protože by to byl stejně jen přebal do krabičky s logem BMW bez přidané hodnoty, zato za dlouhé peníze navíc. Díly mi objednával můj mechanik (bere od ELITu), na jeho doporučení jsme vzali spojkovou sadu SACHS a dvouhmoťák LUK (oba výrobci byli prý dodavatelé právě těchto dílů do prvovýroby). Jsem naprosto spokojený, najeto mám od výměny cca 24 tisíc km, vše funguje, jak má, žádné pazvuky, žádné vibrace, pocit ze spojky okamžitě po výměně hodně příjemný, jako bych řídil fungl nové auto. Výměna se dělala v nějakých 285 tisících km kvůli dvouhmoťáku, který se začal ozývat na prvních centimetrech sešlápnutí spojkového pedálu (po vymontování na něm byla jasně znát velká vůle); když už to bylo rozhozený, vyměnila se samozřejmě i celá spojková sada, která by jinak sama o sobě ještě něco najela.Dixsalli píše:Ahoj,
potřeboval bych poradit se setrvačníkem a spojkovou sadou, nevím od jakého výrobce mohli by jste mi poradit ? našel jsem firmu LUK ale nevím jak je na tom s kvalitou?
Díky
díky moc asi to tak taky vyřeším, nechci tam dávat nic špatného ale dávat skoro o půlku víc mi přijde zbytečný.